-->

Daisypath - Anniversary

~T.a.h.a.j.j.u.d.C.i.n.t.a~



sapa di kalangan nemos nemos di luar sana yg menonton citer tahajjud cinta?ok mungkin ada yg x lyn..tp sejak 2 mgu ditayangkan aku sempat melayan for the 2nd half each of episode..and yes mmg aku admit that ada scene dr minggu lps xsepatutnye disiarkan..but well..bnda dah ditunjuk kn..so apa jek yg ai boleh ckp kn???...tapi aku xsangka sampai wujudnye fanpage bantah tayangan tahjjud cinta!! pergh...baru 2 minggu ok to be exact baru 2 episode der korang dah create this fanpage..cant u wait any longer??

ok as i say mmg aku admit yg one of the scene last episode tu agk songsang kn...yela xpasal2 boleh pulak ko pegang2 tangan kn??even berlapik tp hagak2 r beb..that lady wearing a hijab n siap purdah lagi...respect the privacy of that lady cant u??then tetiba ko boleh lak selak purdah pempuan tu utk tgk mukanye..oh yeah?gilo hapo..dah kata pun pempuan tu berpurdah hagak2 r...aduyai..director nk wt citer pun pk ler sensitiviti masyarakat sikit oit...npk sangat maruah mereka yg berpurdah tu diinjak2 oleh puan director..tp when think positively..well it is just a drama der...xyah lah nk hemohemohe sgt....plus that pempuan tu pun mmg x bertudung jng kata berhijab kn??so whats a big deal with it??mmg r korg kata pempuan tu membawa imej wanita berpurdah tp fikirkan..x semua yg berpurdah tu baik n wanita yg dijamin syurga oleh ALLAH s.w.t...mungkin ada 1% and that 1% of that lady r yg cuba dipertontonkan dlm drama tersebut..oh tp bila ko tgok balik kn nemo..pempuan tu x slh..ada ayt2 ye after that incident tu yg memarahi perbuatan lelaki tersebut...so korg jng judge bnda yg bkn2 r...dah terang2 pempuan tu cuba mengelak utk berlakunya zina2 kecil yg mungkin akan membawa ke arah zina2 besar...tapi yela laki tu pun dah rasa 'masa'nye dah nk sampai tu yg nk berlama lama tu...

so stop about that story..berbalik balik pd fanpage tersebut..mmg aku pelik gk memula ngn admin page tu...tp they got their own words kenapa mereka create such that page..and some others mighta think that they just exaggerated...pepatah melayu pun da kata, yg baik jadikan teladan yg buruk jadikan sempadan..so same goes with the drama man..take the positive side...jng amik yg negative side..if u wanna be +ve person let go the -ve thing and vice versa..so kalo fikiran kita dok pikir yg buruk2 jek psl citer tu makanye buruk ler jadinye cter tersebut..

people nowadays were born genius..they exactly knows whats good and whats bad..sekadar drama swasta macamni nobody will take it seriously..they noticed that this is just a play..kalo dah terkena sikit dng budaya pelajar kt sana nk wt camne kn..pls jng nk cakap yg suma student di JORDAN as good as an angel!!helllooo they are the same human being mcm kita ni..yg pastinye akn buat silap..even macamana ketat pun peraturan kat sana kalo dah nk wat tu terjadi jugak perbuatan mungkar kat sana..sama la mcm kita kt sini..even jabatan agama wat kerja mereka tapi kenapa masih ada perkara2 mungkar yg berlaku??and even police is everywhere kenapa masih ada berlakunye kes ragut?bunuh ni suma??so sama r mcm kt sana...ketat la camne pun kalo dah naluri nak wat tu tinggi..mmg x de maknanye...

oh n nk citer sikit yek..berdasarkan pengalaman aku sendiri..ada sorg mamat yg bercirikan islamik dimana setiap kali solat pasti di MASJID and her wife pun mmg MUSLIMAH nye dress code r kan..i mean x r sampai berpurdah..tp jilbab yg labuh n baju yg besar2..tapi perangai..hanya tuhan yg tahu...he is also a kindy owner at SAUJANA UTAMA and becos of that siap membuat surat bantahan to founder bila he figured out aku nak buka tadika di SERI PRISTANA..and alasan yg diberikan sgtlah tidak lojik..komuniti x sampai 5k..padahal dah terang2 di billboard community almost 30k...and it was a big housing area in here!!!tapi bila aku terangkan kembali ke founder and alhamdullillah that founder approved..then x cukup dng itu he again send a sarcasm text to the founder 'terima kasih kerana berjaya membuatkan perpindahan student beramai ramai ke pristana' wah..satu fitnah yg agak besar disitu...at the time he texted,TIADA SEORANG pun student from SAUJANA registered di tadika aku..and aku tunjuk bukti registration form aku yg semua pun fresh student from SERI PRISTANA only!!
he again x puas ati so he spread the bad news pasal akunye tadika kepada parent yg register di tadika nye..tapi ur bad though...that parent yg ada akal lantas dtg ke tadika aku and bercerita bnda yg ye ckp and once that parent dah dgr crita from our side..praise be to god that parent register their kids kat my kindy...and i THANKED him so much for that stories kerana dng adanye stories camtu peeps get knows my kindy..smpaikan 2nd yrs ni pun he is still doing that kinda stories..and again i THANKED him so much!!!

ok itu cerita psl islamik person yg cenggitu..yg sorang aku kenal very the islamik person jugak tp perangai totally different dng mereka yg aku citer di atas..well b4 start my kindy aku wt research r which program is good so aku ricky2 r kn..then jumpa dng KAK FIZA, founder SMART SOLEH program, and she was an amazing lady i tell u!!!bila aku ckp jek nk bk kindy so ye trus suggest buka kat SAUJANA UTAMA..and aku tekejut r kan..yela her kindy pun kt SU xkn r nk soh ak bk kt SU sdgkan yg sorg tu ak nk bk kat tmn len pun dah mcm2 hal..and u know what she said to me?'rezki tu di tangan ALLAH....i'allah kita di satu jalan yg sama dan ALLAH sentiasa memberikan rezki kepada mereka yg berusaha'..perghh terkedu aku dgr...ok this is what the islamic person shud be!!and sampai sekarang even she knows that ak bk kindy guna program lain but still she asking me to join the usrah conducted at her kindy..so based on what i experienced..ada 'alim alim kucing' and ada yg betol2 mengikut ajaran ALLAH s.w.t!!

therefore citernye senang..kalo suka tengok x suka tutup or tuka channel lain...tv di malaysia bkn ada 1 jek channel..we have the full authority to control the channel!!!nobody forcing u to watch that drama swasta!!

No comments:

Post a Comment