-->

Daisypath - Anniversary

~T.h.e.S.h.o.w~

yeah nemos...
(ces sempat lagi update belog terchenta ni)
it was like a show and i'm the role play in the show!!
urghh...this couple of coming weeks was a tough for me!!
bermula drp minggu ini...
my life as a student dicabar dengan begitu hebatnye oleh barisan pensyarah yg berkaliber...
sesi pemerahan otak di tahap maksimum !!!
go..azni...go...
here my task goes....and lets count the days as REBECCA BLACK ladies....

MONDAY
1) penyerahan mini projek ENVIRONMENTAL MONITORING
2) penyerahan PROFFESIONAL COMMUNICATION's Interview report

TUESDAY
3) BIOMOLECULAR TECHNIQUES lab experiment presentation at 11-1pm
4) quiz 3 MATHEMATICS 2 at 4pm

WEDNESDAY
nothing to be submitted but doesnt mean aku hanya mengangkang !!!

THURSDAY
4) ENVIRONMENTAL MONITORING test 2
urghhh jng aku yg mental udah ler...

FRIDAY
5) PROFESSIONAL COMMUNICATION 2 technical report presentation at 10am
6) MANDARIN 2 final exam

dan kita kembali balik pd monday..monday...monday...

MONDAY
6) BIOMOLECULAR TECHNIQUE test 2 at 9am
diikuti rapat oleh
7) MATHEMATICS test 3 at 11am!!
8) have to pay rm2750 to MICET before 4pm or else im only receiving MANDARIN 2 result only!!!

oh itu belum campur ngn urusan tadika yg harus disegerakan...
semuanye memerlukan komitmen tinggi....sigh~
well love to say this...
BUKAN SENANG NAK SENANG

and enjoy THE SHOW by AZNI eh silap LENKA..


so mintak jasa baik all the followers and those silent readers of my blog..
PRAY for me not to collapse and more important is
PRAY for me for not warded to HOSPITAL BAHAGIA gara2 wire putus 1...
GOD knows the BEST !!!
akhir kata dari wa...
MALAYSIA maju RAKYAT selamat!!!

~a.d.i.o.s~

~a.D.e.s.i.r.ed.T.e.a.c.h.e.r~


ok this time entry tribute to all pendidik di luar sana..
yela kan next month kn dah Teacher's Day
so nk sharing sumthing r hendaknye..
recently i have to evaluate our beloved lecturers...
erm the bad things is its online evaluation..
and we have to login first..
so i am thinking that..
harusler biler kita evaluate the lecturer they will know
camne we evaluate them aite?
the evaluation ranking starts from 1-5
1 is very poor to 5 the perfect


so for those lecturer yg memang akan kami evaluate 5 tu ok r...
tp yang lecturer kami nk evaluate 2(sebab kalo ltk 1 mcm sian sangat) camne?
kami takut nanti it'll effect our result on that particular subject kn?
so how?xkan kami nak evaluate 5 yang mana
that such lecturer x sepatutnye dpt?
kan senang kalo masih menggunakan cara lama..
tapi aku tetap tegar evaluate at 2 and sum parts 1..huhuhuh~
sori dearest madam..i dont mean to be bad..
its just i second that u are not that good in teaching...
then i memang nak put some comments but afraid that
my name will appeared so i lupakan sajer niat tu..
again i dont mean to make u look worse..
cos lect len, i turut coment but of cos r its more to compliment actually!!!
its just i have to tell u what are we as students looking for..
here if u wanna be such a...
yes SUPER GRADE A+ teacher (well in this context LECTURER)
here are some tips for you from my point of view as student...

1) you dont have to be that SUPER PERFECT!!
kami pun paham there's mighta things that u guys not familiar..
so just admit and never feels that once u admit ur weakness
ur students will underestimate u !! nah never will be besides
we will respect u more for that!!

2) respect students idea/suggestion!!
yes sometimes student have their own thought in having a clear view on such topic..
for example there is some topic discussed will be so boring if the lecturer
refered nota copy pasta semata!!
hellooo dah r ur slides copy pasta then sgt2 la boringnye wihtout any design!!
so bila student suggest
search video on the topic and share with the class how could u refused it in a blink??
supposed u think about it first la..
kalo xnk ikut sgt pun just cakap yang ok nanti saya fikirkan..
or kalo pun xreti nk download the video why not ask the way..
jangan jadik BODOH SOMBONG!!!

3) dont ever underestimate student
ok kami tau kami ni student IPTS
and becos of that u dont have a right
untuk underestimate us!!
we pay for each of the credit hr we taking!!
and it is not that cheap!!!
pls?as much u required the respect from us...
in the same exact amount of respect we need from you also..
we know that we are not smart enough to get a place at IPTA
that is why we are here..
but we are not that stupid!!
besides when we undergoes INDUSTRIAL TRAINING
we are much better in handling equipment/machine compared to those IPTA's!!!
yes maybe they got the theory but we have the skill!!
and where is the skill come from if not from u guys..
u thought us everything...
so if ever underestimate us it means like u are underestimating urself...
just like my BIOMOLECULAR TECHNIQUE lect, DR RUZAINAH..
well ye la memang ler nama aku ni dah macam nama wajib tanya soklan
tiap kali time lab ye..
tapi ye x penah pun nak maki hamun xtentu pasal kalo ak xleh jwb
or jawapan ak merapu pun..
walaupun sikit2 teguran kasar tu ada
tapi aku paham niat ye memang untuk our own good!!
it is fine...yg penting she doing great with her job!!!
directly she will asking us on what we are doing that day
and yes she will define more..

4) befriend with ur student
u dont need to be so close but be frenly
so that student pun x takut nak berjumpa dengan u guys if they having a prob kan?
xde r kami akan jumpa this kind of sign...


ha macam lecturer math 2 aku..
xpenah seumo idup aku ni nemos
ak lepak ngn cikgu/lecturer yg mengajar math..
lagi aku melarikan diri dari ckgu/lecturer tersebut ada la...
tp ngn MADAM ELMY ni mmg terbaik..
ye xpenah pun menghina ak walaupun ak ni sgtler DUNGUnye dalam math kn??
lagi ye puji bergunung ada..
and kesannye haruslah ak rasa macam aku sgt hebat dan sgt suka MATH!!
ok ak tipu..xde maknanye ak nak suka MATH!!
cumanye ak sudah tdk membenci math as i used it b4...
even she's preggy but she's away from beign such an emo person!!
i sayang u lebih la madam...


5) and pls pls pls..kamu jangan nakal..eh silap pulak..
pls do the explanation of the topic instead of translation!!
we dont need the translation!!
we do understand the language that written..
what we need is the explanation on the topic..
and the explanation can be done in the exact language as the notes!!
macam lecturer PRO COMM kami MADAM SAADIAH..
she's never translate anything in the slide into BM..
she do the explanation!!thats what we really need!!



oh ye nemos..perkara yg aku sebutkan diatas tu ditujukan jua
untuk diriku sendiri dan all my kindy's teachers...
tapi sebagai seorg kindy's teacher our style harusler berbeza yek...
jng wat style ala2 lecturer..
kita ni ngajonye budak2 teacher oit...
so harusler our character pun berubah menjadi kanak2 riang jua...
tapi dalam clas jek la ek?
kang kalo kt luo kang orang pikir kita ni senget pula!!!
jd teacher tadika sangat senang berbanding mengajo org dewasa ni...
kami guru tadika kalo marah student..
they ols mrh not more than 5min!!
than akn dtg kedek2 peluk kita say sori
pastu siap tanya lagi..
"napa marah kita,teacher x syg kita dh ke"??
ha kau..kalo org besor dtg peluk tetiba xke kena penampor??
kalo sama jantina xpe r lg..kalo beza?
oh pening dibuatnye...
sebab itu ler sy suka menjadi GURU TADIKA!!!

~a.d.i.o.s~




~m.e.m.o.i.r.s~

back then when i was a lil kid..
kami adik beradik selalu bergado nak main game LION KING
well as if greatest father (my father opkos) in the world love the movie very much
so everything bout the movie memang akan dikongsi bersama
oh tapi nemos that time xleh men sampai lebam tau...
kami ada time limit..
well time limit for everything..hehehe
yela kan his duty as a father need him to do that..
cewah padahalnye time tu pantang makayah kua..
makanye kami akn pasti mencuri untuk buka main PC..
bila dengar jek ngauman MX 5028 tu..
cepat2 kami shut down PC tu..hehehe...
then dan2 ler buka buku kan..
sori ayah have to do the confession...
oh sangat pandai berlakon time tu..
nak2 lagi adik ak yang no 2 tu..
adik2 ak len panggil KAK NGAH ak pgil ngah jek..
tipuuuu ak pangil NGOH bkn ngah spt yg sepatutnye
ye ni bab belakon lg ler hebat..
bila mak ayah balik dan2 soh adik2 suma tido..
pastu konon2 ye r yang dok bertungkuih lumuih segala..
cait~
oh berbalik pada citer LION KING
disini suker ler untuk aku mengimabu kembali kenangan..
oh idok ler ak upload gamenye..
cukup ler dengan video2 lagu ye jek..
so yuk kita GenJet kan video pertama ini...


oh sangat touching kan lagu nye??
tapi aku suka lagu yang ni
n at this moment im using this song as my ringtone..
HAKUNA MATATA...


layan kn lagu ni??
so agk2 da problem leh r layan lagu ni..
mmg timoon ngn pumba ni lawak giler !!!!
suka giler aku ngan 2 eko ni....

kalo nk share lagu2 dr LION KING ni memang x abis kot..
banyak lagi disney cartoon yang my ayah expose kn kt we ols adik bradik
tapi LION KING ni memang yang ye paling suka la..
yela kan siap ada PC game g..hikhik..
oh tapi we ols suka LION KING 1 jek..
yang 2 nye kurengg sikit der..

so next entry kalo ai rajin ai share pasal cter len lak ek..

~a.d.i.o.s~

~A.X.E~

looking at the title..
its got nothing to do with the promote ini brand..
well xde pekdah pun untuk aku kalo aku uar2kan..
it is just recently watched those incredible ads from AXE..
ok..my lil bro mmg sangat menyukai deodorant AXE ni..
then out of sudden my ML pun turut tergoda dengan haruman dari deodorant AXE ni..
aku?lagi ler suka..hehehehe~
so back to the story..
aku 'ter'tengok ini commercial di utube
it was wayyyyy toooooooooo awwwwweeeeesoommmmmmeee dude!!
but definitely wont come out kat malaysian tv
what a pathetic!!!
whatever...
xkua kat tv u tube kan ada??so utube kan sajer ler~

yeah baby...wash me up..but hey u dirty wired jerk!!!
its not wash the girls...
its about washing a BALLS!!!
memang sumpah lawak..
memula tu terpikir gak apa kekdahnye ex tennis phenom yg jd co-host nye..
rupa2nye..jeng..jeng...jeng...
korang GenJet kan ajer vid ni....


amacam? old balls pun boleh jadi baru...
hebat kan AXE ni??
tapi siyes cakap....


these body spray form AXE is superb..
and i enjoyed the smell from chocolate and blue color so much!!!
so kalo agak2 korang xnak jd seperti lelaki di bawah ni...


and nak jadi seperti dia ni...


boleh le start mengusha AXE ni kat pasaran..
siyes talk its worth..
even ai pun terpesona dng ML...hehhehee
happy shopping ye guys...

~a.d.i.o.s~

~G.i.r.l.s.N.i.t.e.O.u.t~

Last nite was awesome..
ye maybe kami ada sedikit technical prob at the very beginning..
but hey who cares?
as long as we are together aite?
chill out with my BFF counting from left AJAD CHRONIC, me, Elly Ellie and Noor Zuhaili
at first kami heading to again JUSCO AEON BANDARAYA MELAKA
best hangin' place ever..hehhee
untuk apa?
harusler untuk WILD THERAPHY session..
its KARAOKE!!
mmg siyes wa cakap sama lu..
karok ngn they ols memang wild ever!!
tapi agak mendukacitakan kami..
karok kt situ system down so kena tutup awal..
hellooooo it was like at 8pm??
what the hell is goin on??
malam masih muda and the karoks nak tutup dah??
oh come on...
tapi we ols mls nk argue byk2..
tp sempat ler ak ngn elly mentekedarah pretzel kt auntie's anne...
kami pun heading to MAHKOTA PARADE (MP)
and the karoks they suxxxxx!!!!!
kita boo sama INBOX KARAOKE!!!
WEML(what ever major loser)
at first we arrived mcm ok jek r tgok luaran..SUPERB!!
but org dulu2 dah ckp...
dont judge a book by its cover...
muka ajad yg ceria time nak membayor..
yela dh r mhl sejam rm16
dng harapan r tempat karok ni best..
sekali hampeh..harapan tinggal harapan!!
half hr wasted fr nothing..
memula ckp bilik ni..
pas2 pegi ler kami ke blk tesebut..
then ada r mamat tukang cleaner kt situ soh amik bilik len cos ye tgh housekeeping
kami pegi blk ke counter untuk sesi penukaran bilik..
dpt le kami bilik tp nk pilih lagu pulak sekian hal..
system are so not user frenly ok??shite~
then tetiba lak tgh ak karok da lak pempuan ni masuk ckp tu blk yeorg..
urghhhh stressss....
but whatever it is we ols managed utk having fun together...
andai kata hanis atiqah tebca entry ni sumpah niat ak bkn nk jeleskan ko..
tp ni kenyataan kak..hahahahah~
mmg camne suxxx sekalipun tmpt tu kami tetap GenJet!!!
so korg pun siler ler GenJet kn jek pixs kami yg x sdr diri menghavockan diri sendiri!!!
bermulalah aksi mencari lagu2 untuk diSUMBANGkan...
lagu makcik poziah latip ni mmg lagu wajib utk budak ni!!!
seterusnye mari mengintai aksi2 penyanyi SUPER PROfessional di bawah...
hehehe..besungguh muka ajad ni ha..elly leh lak nk posing skali kn??

bila menyanyika lagu kak gee kita makanye harusler control sikit kan zue??
and gayaku yg x semengah mana pun..cait..poyo jek lebih...
yg penting ak nampak kurus!!yeay~
bila tersengih elok tu rasanye mmg bukan ak ler nyanyi..harusler watak sentelan semata..

ni apa kekdahnye la ak tunjuk jari tu????

hehehhee..ada gak muka lua kawal ko zu..jng bimbang harus ada..hehehehe

sing together..bersama sama..tempuhi segala...walau jalanan masih jauh...
hanya kau dan aku yg tau....

aku ni asik watak sentelan jek....

x cukup mic..botol air pun boleh.....yang penting aku kurus!!!hahahah~

ko dok r kt tepi tu..lps kau kau...hahahaha~

harus selalu kau tahu akulah hati yg telah kau sakiti..sbr ye zue.
xsmpt nk story mory smlm....

yeye jek kn ak ni...duet ngn zue...

si ajad ni nak juga merasa berduet ngn zue..nah hambik~

hanya aku x sempat merasa berduet dengan elly..makanye harus ada kesinambungan yek..

say boo kat inBOX karaoke u ols....BOOOOOOOOO~~~
so abis ler part 1 karaoke ni..
dah karaoke harusler ada makan time pula..
tp next entry la yek pula nemo..
penat dh aku ni menaip...

~a.d.i.o.s~

~A.k.u.D.a.n.D.i.r.i.m.u~

5yrs back on the exact date 5/04 was our first time as a loving couple..(loving ke???)
considered as loving la..
so untuk mengimbas kembali our memories ketika itu...
kami memilih mall yang sama cuma berbeza tempat...


masih mengekalkan Jusco sebagai tempat meluahkan kasih sayang..
berbezanya cuma di AEON Bandaraya Melaka instead of Seremban 2..
kami memilih untuk menyambut ulangtahun ke5 kami di Sushi King..
credit gambar kepada waitress disitu..
oh lupa tiada kek or any present yek..
as if kami on budget saving..
so mkn2 jek...
bunga pun tarak..
ye nemos he never gave me a flower
tapi aku x kisah sebab he always treat my perut di tempat yg aku suka!!
beli bunga membazir bukan boleh ternak jadi lemak pownnnnnn....(ayat nak sedapkan at)
but he do gave me some cute teddy bears..thanx abg for the bears....
so mari kita GenJet kan makanan kami semalam...


as for his perut..
ML choose Salmon Steak..
siyes talk this salmon way better than those at the Garden...
and for the companion also have egg tofu,Miso Soup, white rice dan jangan lupa YAKULT!!


As for my lil perut pula..
ni ha..aku pun x tau nemos pe kenama bendanye..
yang pastinye ni Bento set..
tapi layankan juga untuk dinner pownnnn....

for my Sweetheart here what i got for u...

At times the days seemed so long, i thought i never make it through..
Then suddenly, out of a dream i have met someone like you..
Then i locked up all my feelings and thrown away the key..
Until your heart spoke a thousand words i knew we're meant to be...

When times turned rough and lonely...
you comforted me and kept me safe in that loving special place..
You don't realize what you have and what you've done for me..
But the way you managed to steal my heart is what has set me free...

To the second i spent with you, nothing can compare..
You've opened my eyes and heart and let me live...
You've changed my world with magic and the kindness that you give..
you came into my life and showed me a better day...

You are in every breath i take and in every tears i cry..
You're in every star i wish upon in the lonely sky..
And i thank God for that special day he blessed my heart with you...

I colud speak of a thousand promises or even bet my very soul..
the rest of my life i'll be touched with a feeling no one can control..
Fate, destiny or magic may be the reason that we met..
But all i know is the days with you i never forget...
Up until the day i found you i swear i never knew a love so true..
But from today until eternity i swear i'll be loving you!!!!