-->

Daisypath - Anniversary

A Journey Begin


this time around aku ke Istanbul...tp b4 lebih2 bek mula dari umah...kan??hehehe


19/4/2012 Khamis

Check In time
ye aku,adik bongsuku aisha,ayahcik,cikdayang n their son mukhriz are going to Istanbul, the most beautiful city in the world n yes where the handsome n pretty were born!!so kami check in Etihad Airways n oleh kerana kami bukan atas urusan bisnes *kalo bisnes pun lom tentu ok!!* kami naik ler Coral Economy Class..yeah baby..jdnye mari kiter GenJet the pix for the first day of our journey...

ticket..so yes transit di Abu Dhabi one of the most richest city in the world

si gemuk SIJELITA dan kapal terbangnye

gudbye Malaysia...

flight dari KLIA pada jam 8.35pm tp plane gerak jam 9.00pm and it took 7 miserable hours in flight!!urghh even yg 45min tu pn ak separa bernyawa inikan pulak 7jam der..huih dah lah pak arab blkg cam la**nat..org nk turun seat pn xboleh!!org dpn lak turun seat mcm apa kan..ak nk tgok tb pn x sng..hailaweh..oh jng maki orang lebih sangat der..stop with that so kami punya flight took 7hrs tp kami sampai jam 11.45pm masa di abudhabi..ikut masa di jam hanya 3jam jek..sebab kami against the clock...

menu utk malam itu...

my food yg aku pilih KL Abu Dhabi chicken mushroom black pepper with rice n asean veges..chop carrot considered as asian vege ek?baru aku tau...

and the journey begun...



setelah sekian lama aku mengusha kenapakah symptom2 tahikku seperti tahi kambing bulat bulat baru kini aku temui di blog serius..kedit to obefiend??erk btl ke aku eja nama ye ni..whatever..thnx so much dear blogger ur info helps me lot!!so what a good thing if not being shared???so here it is...well ni utk kepentingan aku juga di kemudian hari..dari perabis duit jmpa doc smata nk tanya kenapa tahik saya bulat2 baik ak refer fun facts ni...yeah...GenJet!!!



pelik tapi benar..siyes pelik tapi betol2 benar..

perghh tajuk n3 xnak ngalah kan..konon bajek ramai nk baca bila tgok outstanding title tu..tp siyes mmg pelik bnda ni tp benar2 berlaku..xpaham pn ada...mari kita saksikan sendiri apa yg pelik n apa yg benar...harus diingat gambar di snap using SAMSUNG HP only so the pixel wasnt as good as NIKON DSLR...and the award winning cars goes to.....erm should i say FORD? or PERODUA? or PROTON???..................arghhh dont care!! u guys judge it urselves!!

Split Identity Car (o_O)
ak jammed giler time tgok keta ni...kenapakah mengapakah apakah sebabnye pn ak xtau..kalo keta camni nk panggil keta apa ye?3 brand di satu kereta hebat ni!!teheee.....

6th Anniversary

5/4/2012 yeehaaa merupakan tarikh keramat yg menandakan hubungan aku dan MLS masuk ke tahun yg ke6..insyaAllah dan mudah mudahan this year would be the last year we celebrating it..as a lover..perhaps next year we could have a new date for us to celebrate...amin...

untuk dia yg bakal menjadi imam kepada ku dan bakal anak anak ku, semoga hubungan kita direstui kedua belah pihak dan yg paling pentingnya direstui dan diberkati oleh ALLAH s.w.t.

untuk dia yg bakal menjadi imam kepadaku dan bakal anak anak ku, semoga dirimu sentiasa dilindungi dengan rahmat dariNya tuhan pencipta alam...

untuk dia yg bakal menjadi iman kepadaku dan bakal anak anak ku, tetapkanlah hatimu untuk mencari keredhaan Ilahi....


for a love that never dies




kenduri dan semua yg tertinggal

bersesuaian dengan tajuk N3 ni ak nk kasik upload suma2 yg ak lom upload bermula dng misi aku ke penang menaiki flight fireflyz dan balik juga menggunakan perkhidmatan yg sama..well aku mcm dah jatuh chenta pulak ngn fireflyz ni..oh tetiba mood utk jadi cabin crew membuak buak kembali..teheee o_O..ye nemos semua aku pernah mengimpikan kerjaya di langit biru kerana aku mmg sukakan cabaran n i love to look great!!o_-...dan mmg tdk menghampakan krn percubaan pertama ku ketika berusia 18 thn berjaya tetapi offer dari MAS terpaksa ku tolak sebab ingin meneruskan pengajian di peringkat diploma..seandainya that offer before aku reg MICET sure thing aku pergi...masih belum melupakan impian sejak kecil jadi aku pergi pulak interview Singapore Airlines (SIA)sejurus habis diploma and aku berjaya tp disebabkan posting di Singapore tpksa aku melupakan..huhuhuh..T_T..big cry for that sebab aku mmg mendambakan wang yg berbondong sbg SIA crew...cubaan terakhir utk bergelar pramugari yg jelita sudah semestinya la dng Air Asia..pergi sekadar mencuba nasib n x sgka berjaya tp tpksa melepaskannya sebab aku dah sambung degree...me??frustrated ok!!telling u what, among those 3 interviews SIA interview was the hardest n toughest at that time!!imagine i am the only malay girl in the 50++ selected candidates and another one indian girl, the others was chinese...tp siyes cakap bila aku memiliki cita2 tersebut makanya aku berusaha dengan sangat kerasnya mengekalkan berat max 54kg..but then skang ni bila impian tinggal kenangan i was like havng no intention utk menjaga badan n hasilnya????tadaaa.......

ye nemos berat aku kini sedang mula berjinak dengan angka 7!!!dan jng tgk lelebih kat pipi pau aku itu!!
so berbalik pada n3 yg spatutnya ak crita, pada hari jumaat lps flight ak dari subang 5.40pm so ayu,mak n awa anta ler ak ke SUBANG SKYPARK (those yg lom tahu terminal 3 dah ditukarkan namanya ke subang skypark)..

seat aku yg btol2 sebelah kipas n time ni palotak aku mula r berkira kalola kipas ni tercabut tahan ke x besi sebelah ni..hikhik..mmg x snonoh kan palotak ak ni...eish..

sampai kt epot penang yg under construction tu si PJC punya tuan aka ahkak ahjad yg gojes amik ler ak...malas nk citer panjang korg GenJet jek r gambar di bawah

 kami yg merasmikan dulu pelamin malam tu..n thx god ada gbar ni sebab malam tu umahnye dinaiki air so utk mengelakkan kejadian yg x diingini makanya pelamin ni nye kapet2 suma diselamatkan ler...

ha..nampak x betapa aku nak jd heroin citre musang berjanggut tu...kena asingkan batu bata dari kacang hijau ni..sungguh hazab ok!!

kerajinan aku berterusan sampai ke pagi tu..dah nama pun gotong royong makanya segala kelengkapan terpaksa dilakukan sendiri termasukalah mengemop pinggan mangkuk cawan ni..

lepas usaha membersihkan rumah tibalah masa untuk aku menjelitakan diri yg sedia ada jelita ni..nak lawan pengantimmm katakan...

ni ler the bride yg sebenarnya..she totally gojes..and she the younger sister of ajad...

hasil kerja tangan aku yg jelita ni...

the dais..simple yet nice!!

pengapit yg terkepit....

Add caption
kalo dah pengantin cantik kan...

so after the wedding aku rushing lak nk balik..actually flight is at 7.30 pm tp disebabkan ak ni yg lom check in..got no printer la so how??terpksa r mtk budi baik ajad terchenta curik masa anta ak kejap...after check in still got plenty of time so roger si cantik adilah to pick me up beli buah tangan dari penang n sempat r kami melahap char kuey tiaw!!yeehaa...me?likey -_O..lenkali banjer i pulak ye dila..tp frust cos got no pix together gether la..hanya sempat snap ini jek....
mana nk cari gerai melayu ada chopstik bhai??lu gtau wa!!hanya di penang...n yes, the char kuey tiaw mmg berbaloi baloi..hanya berharga RM3.50 korang boleh dapatkan kat belakang mydin tu jek...*lepaih ni bang, cek datang situ bg discount yek??hehheh

 eventho my day there was short but it was fun, with the kenduri and the charkeuy tiaw n also the jeruk thank pada semua yg terlibat...
this time my seta wasnt beside the kipas dah..fuh lega....and apa yg best the copilot of this flight FY 2250(kalo x silap) mmg sangat hensem ok!!rupanya masih ada future pilot yg hensem...hahaha...ye walaupun the capain half bald tp copilot hensem so ak x kisah..sempat kan aku mengusha???hahahahaha
end of 1 chapter
*********************************************************************************