-->

Daisypath - Anniversary

~I.K.M.P.e.k.a.n~

kepada pihak yg berkenaan THANK YOU so much kerana sudi membaca blog sy ni..it is so unexpected that the entry of the IKM is become a hot topic!!at first it is only meant to be luahan hati seorg kakak setelah melihat keadaan tempat tinggal adiknye utk 2 thn mendatang..eventhough ada student situ ckp yg keadaan tu utk x brp lama but when being asked sampai bila he cannot answered it properly when!!then bila sy ckp thn dpn ke?and he answered me again maybe...so guarantee tu xde..jd as a kakak sy sgtla kesian tgok keadaan hostel disitu..and plus ada student len pulak ckp yg benda berkaitan hostel ni telah dibawa ke MARA KL pun tp no action being taken so far...and as a blogger sy pun update r blog sy berkaitan IKM TSYA ni..n entry yg pd mulanye utk kwn2 seperjuangan sj telah menjadi sangat femes disebabkan link shared by other person...

again THANK YOU kerana sudi membaca blog sy ni and ALHAMDULLILLAH all praised are due to GOD sebab adik sy sudah dipindahkn ke hostel yg katanya lebih baik dr previous.for my brother, ye mmg xde prob pn psl keadaan disitu bahkan he thanked IKM so much for letting him being the student there..so pls do not blame him on whatever consequences i've made throughout my entry!!and pls jng nk libatkan my family for all the wrong things i did..

that entry is created utk meluahkan isi hati n apa yg dipaparkan dlm pix itu tanpa sbrg edit and that was the truth..cumanya disini saya MOHON AMPUN DAN MAAF sekiranya tulisan sy dalam entry tersebut menyinggung perasaan sesetengah pihak.as i mentioned on my prev post mmg mulut sy agk laser sikit...sy xde niat nk memburukkan sesiapa walaupun it is obvious seeing as one.sy cuma nakkan improvement dr IKM...sy x mintak tempat tinggal my brother mcm hotel 5 star apa yg sy mintak hanyalah kebersihan..kerana kebersihan itu adalah tuntutan agama..n dr kebersihan juga dtgnye minda yg cerdas so student IKM will become more outstanding!!itu shj permintaan sy..bangunan hostel ok jek, xde masalah. kami pun phm IKM tu dh lama so mmg la bangunan akn jd mcm tu..yg sy x phm kenapa maintainance xde lgsg..sawang x yah citer..putung rokok pon mcm sy tulis lah..tilam pun sepatutnye dah kena bakar mmg xleh guna lgsg..dng keadaan toilet yg xleh nk guna..pembaziran air dr paip2 yg rosak...n water tank diluar pun leaking..so itu merupakan pembaziran n sapa yg akn tanggung bil tu kalo x dr pihak IKM sendiri??kenyataan mmg pahit untuk ditelan..ramai parent yg berbunyi cumanya blog picisan sy je yg maju kedepan..parents yg sampai awal siap beli penyapu and all that utk membersih kn keadaan..itu yg menjadi pertanyaan sy..kenapa xde cleaner?supposed bila ada new intake cleaner and maintainance person dah settled bnda ni..tp sy phm mungkin niat pihak IKM utk new student gotong royong membersihkan hostel mereka sendiri..itu sy boleh terima..cumanye itulah..keadaan toilet tu camne student nk repair?tilam yg dh xleh guna kemana student nk longgokan?bkn sebiji 2..sy berkata hal yg benar cumanye mungkin bahasa sy kurang sopan..n becos of that sy mintak maaf sgt2..this thing x perlu nk heboh satu malaysia if there is some action being taken by pihak berkenaan..as simple as that...SAYA BERKATA BERDASARKAN APA YG SAYA LIHAT DAN PARENT LAIN LIHAT..xde aksi tokok tambah dalam entry sy pn..cumanye yelah salah sy kerana menggunakan bahasa yg xsepatutnye..kelancangan bhs tersebut hanyalah utk folower blog sy..sy xpernah tau ada pihak luar membaca blog picisan sy kerana sy xlah seglemer blogger lain...cuma disebabkan that entry tetiba blog sy mendapat perhatian 1 malaysia...

again I AM SO SORRY diatas keterlanjuran bahasa sy dalam entry tersebut..n again lagi THANK YOU sebab sudi menerima kehadiran adik sy as one of the student there..

~S.O.R.R.Y~

10 comments:

  1. Dear Miss Azni Azizan..
    I am one of the teachers here at IKM TSYA Pekan. Reading your blog, I felt so shocked. Why? Because you are a tadika owner, and I believe you should depict the good behaviour as one. As for your brother and your other family as well, I pity them. You should think before you say something. Remember Dear, kerana mulut, badan binasa. And please correct your grammar, the most important is, it's not PRAISED ALL TO BE GOD.. Please correct that, because it is ridiculous when you say it that way. Take this as an advice from me, an IKM teacher.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih kerana dah mintak maaf.. so all clear.. world peace...

    ReplyDelete
  3. dah minta maaf, tapi masih terkesan di hati dengan wording yg sangat2 melampau...jangan libatkan family you? dgn cara you akan mencerminkan family you...tak sangka tadika owner boleh mencarut macam2...langsung tak mencerminkan seseorang yang ada high education...dan jgn sesekali praised all to be god...salah akidah tu nanti...kalau english tunggang langgang, cakaplah sepenuhnye bahasa malaysia...campur2 , salah makna buat apa...

    ReplyDelete
  4. lagi satu, setakat cakap kat blog say sorry buat apa...1 malaysia dah tahu entry mencarut you tu..buatlah permohonan maaf secara bertulis kat pihak yg you mencarut tu...setakat buat kat blog nie berape hati sgt yg lega...kalau tak puas hati, bukan mencarut2 macam nie...bawaklah berbincang elok2 ape yang tak puas hati tu...mmg sgt tak sangka cikgu tadika yg luaran nye comel tp wording penuh mencarut...tak dpt bayangkan kalo student2 kecik tu tahu perangai cikgu dia macam ni...perbaiki lah diri you sebelum mengutuk mengata orang okey..

    ReplyDelete
  5. thank you for all the comments!apreciate it so much!sy jdkn this thing as a pengajaran!

    ReplyDelete
  6. Cermin diri kita dulu dari mana kita datang dan dimana kita dibesarkan.Semua orang kenal ayah you, kalau nak tulis sesuatu kena lihat sejarah dulu dan kena fikir nama yang di register di belakang nama you. Minta pendapat nama di belakang tu dulu atau gunakan saluran yang betul. Sekian, terima kasih.

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...
    sya nak sambung pasal komen u yu..
    saya pun tak puas ati ngan maaf u tu..
    saya ex stdn IKM gak.. apa kaitan kenyataan u "budak2 IKM tak ada masa depan" dah belambak dah yang berjaya... lg ok dari bdk UniKL MICET yg hanya jd cikgu tadika 2...
    yg kedua...kenyataan u pasal duit hostel ambik tap tak de maintanance..
    pas ni tanya adik u berapa dia bayar yuran duduk hostel..
    bukan setakat tak kena bayar sewa makan pun MARA tanggung,,,,
    ketiga..
    sedap2 je kenyataan u pasal pengetua IKM membuta je... u tak rasa ke mcm mana rasa hati org tua 2 bila dia baca.. u rasa hebat sangat ke... x jaga langsung maruah org langsung sedap mulut jee...
    u rasa maaf u dlm blog ni cukup untuk mintak maaf pda pengetua disini..
    adik u ada IKM tak fikir ker...
    u ni betul2 NGOK..LAAAAA...........

    ReplyDelete
  8. sedih.. mcm ni caranya seorg pendidik memberi komen...
    apa la jdnya ngan anak didiknya....
    ni baru la x bertamadun...

    ReplyDelete
  9. kenapa tgok pd bhsa yg dgunakan?kenapa x tgok isi penting dlm entry tu?kalo xde entry tu sampai bila IKM Pekannye hostel akan terus camtu?kalo betol2 terasa buatlah sesuatu.ye memang bahasa penulis keterlaluan tapi janganlah tutup kesalahan sendiri dengan kesalahan penulis punya bahasa..penulis tdk akn sewenang wenangnye menulis kalo keadaan tidak spt yang ditonjolkan.dia pun sudah membuat pengakuan maaf dalam blog yg sama yang menjadi sebutan.kenapa perlu pertikaikan ucapan maaf dia..hanya dia dengan tuhan tahu keikhlasan dia..dan jangan kita jd sama seperti penulis dengan komen yang x sepatutnye...

    ReplyDelete
  10. kna kt btg idung tau je nk mlnting..da mntk maap da pn tu..xkn nk emo2 lg kn..xprlu nk kutuk2 cikgu tdka..cikgu ikm g jenguk2 hostel tu..repair mn yg ptut..utk student gak..xprlu nk kecoh2..adoyai blog je pn..

    ReplyDelete