-->

Daisypath - Anniversary

Mattel Warehouse Sale

dia datang lagi..yeehahaaa....walaupun x semeriah mcm 2 tahun yg lepas tetapi iananya mampu membuatkan ak terkopak RM300++ gerk...duh~

quiet dissapointed for this time around barbie thingy not much compared to the previous sale..sigh~
nasib baik jugak ak sempat titipkan kiriman ke rakan ku untuk menghangkut sekor dua pada ari pertama dilancarkan kerana on the second day i was there, there is no sign of barbie at all!!!..well as it used to be, matter warehouse sale selalu memperoleh crowd yg amat sangat ramai..n i wasnt there at the first day!!!oh frust~so cant put a high hope ler kan kekdahnya...

normally i spent more than 1K at this warehouse sale tapi sebab kalini x byk brg2 best oh ye x best bg ak sbbnye ak xde anak anak lagi...sebab kalini byk pulak fisher price nye product kn...so malas nak citer banyak GenJet jek gambo dibwah ni...

2009 Mattel Warehouse Sale (MWS): total lost RM1k++
another 2009 MWS RM30 normal price rm100++
above are the pictures oh i meant some of it, hasil tangkapan pada 2009 which make me gone crazy ok??pergi seawal jam 8am and i was thot that kami merupakan mereka yg terawal skali ha kau dah berduyun org tiba....urghhh....meanwhile, gambar2 dibawah ni hasil tangkapan i pada ari kedua MWS 2012....so all the good bargains were gone!!

lightning mcqueen pumping cars from cars2 cost me RM15 original price above RM60

agent mcmisile miniature at RM10 original price is RM34.90


bomb blastin Mater yg boleh wat aksi macam2 only at RM120 normal price RM402.90 at toys r us

secret spy attack finn mcmissile RM30 normal price RM239.90 and btw ini aku hangkut sampai 3..hikhik...

oh and those two barbie yg mtk tolong dengan kak dayah beli semalam berharga rm20 stp satu..normal price above rm60

all together




hujan bwk air mataku..

At the moment this entry written i was on my way back home sg buloh from melaka...hujan mengiringi kepulanganku berserta air mata yg x mampu ditampung...sedih?ye itu yg ak rasa bila kita dilanda musibah mereka yg kita harapkan dng sombong dan angkuh tdk membantu..mungkin tuhan nk tunjuk siapa sbnrnya kwn dan siapa sebenarnya lawan..bukan mengungkit jauh membangga diri tp di saat diri mereka memerlukan pertlgan ak sedia hadir menghulurkan bantuan..tp ketika diri ini? Tabahlah dkuhai hati..


Published with Blogger-droid v2.0.4

JJCM | Madam Kwan's

oh sangat lama rasanya x hupload muka sendiri dalam blog sendiri..as mentioned earlier bila dh gumuk nak amik gamba pun x hengen...huahuahua..sila ler menjamu mata dengan pipi pau habibi..ini mujo pose senget sikit ni..xde ler nampak kecomelan ak sgt..ini gambar terbaik setelah 40x shoot....

and because of its being a long time since my last update about food, disini aku inginlah berkongsi pengalaman terbaru..hikhik..xde r terbaru sgt..tp previously time pergi sini blog pn xde n hp pn x canggih mana..so xde ler ko nk hangkut kua hp amik gambo sume ni kan...tp skang bila teknology mengatasi segalanya..sampaikan blog pn hupdate kot hp jek so ini ler yg terjadi...

ari apa ntah aku pergi Kay El menemani si MLS ambik lappy kt asus centre di low yat, and disebabkan kami ni yg sgtlah jarang turun Kay El untuk berdating makanya tdklah kami ketahui dimana port yg bahek untuk makan...perut yg mmg xdiisi dr pg saja kosongkan sebab tau akn dibelanja mula berkeroncong bila jam sudah melepasi jam 3pm..and we ols ni biasa dating kat area damansara jek so mmg haram jadah r kn nk tau port2 kt Kay El mkn yg best2..jdnya ak pn dng penuh confident ajk r MLS ke KLCC yela kan xkn la semata nk mkn g sampai PJ blk...mmg xde maknanya la...so heading to KLCC with my navigation system..GPS campak bagi hanjing makan...

melepasi butik2 dlm KLCC terasa diri ini kerdil sangat..oh butik LV sangatlah mengujakan hati untuk masuk tp apakan daya penjaga pintu pun pakai blazer coat bagai..mmg xde maknanye la..maka kaki melayan puak ke Salvatore Ferragamo..dayyum...nafsuku digoda...and then pejam mata ckp kt MLS food area normally kt level atas..jadinya dng itu kami trus dan trus naik tangga bergerak itu..MLS di ketika itu rasa mcm nk tutup mata aku dng kain hitam or yg penutup mata kuda tu supaya ak hanya nampak di depan sahaja tdk di sebelah kiri dan kanan yg menggamit belaian jiwa..lalu kt BVLGARI tgokkn cincin ye..ok trus tgn ak disentap..maka jln la ak menuju puncak..tgk2 restaurant kt situ last skali Madam Kwan's menggamit selera..jd GenJet the photos!!


sudu n garpu yg besar gabak x hengat



x ler heran nau sampai ice lemon tea pn nk snap tp sbb nk  gtau bahawanya korg kena curahkan the things dlm white jug tu kalo korg bkn penghidap kencing manis n of cos korg kena squeeze the lemon using th espoon given for the lemonade taste or else ibaratnya korg minum air teh cina. oh air berharga RM8.90

makanan aku ~ Nasi Lemak Madam Kwan's served with half cut boiled egg, 2 pieces chicken rendang, 2 slices fresh (when i said fresh its fresh) cucumber, anchovy or should i called it as onion sambal??bawang sekilo der!!stress!! and a pinch of prawn floss...cost me RM16.90!! 
His Menu~ Nasi Bujori as what being spelled in the menu or we called it as Nasi Bukhari jek...served with quarter chicken drumstick, half cut boiled egg, one piece of prawn sambal and about two spoon of meat rendang...cost him RM22.90..
sambal petai with 6 counted prawn in there jugak kaya dng bawang sekilo petai yg mmg uncountable r kan..n yg penting petai fresh cost RM25.90...
TERBAIK..yg ni mmg ak rasa paling worth money spent!!Banana Fritters with 2 scoop vanilla ice cream. RM11.90..

and for my desser, Sago Gula Melaka..oh mmg sedap ok....


despite of their dessert, ak rasa sekadar korg nk mkn ns lemak ayam, baiklah pergi kat kedai MakCik depan Naning tu ha..bar RM3.50 siap ngn telor goreng lagi..rasa pn jauh berbaloi baloi r!!and that nasi bujori tu kalo kt area PJ lauk yg lagi heaven ngn teluq rebuih sebijik lagi depa kasi baru kena RM11...sambal udang petai tu ak xtau apa yg mahal sangat..udang 6 ekoq ja cheq..aduyai pun..tp yela upah yeorg buang kulit udang siap kan..hehee...ibarat kata MLS mereka yg mkn kt sini adalah mereka yg kononya claimed geli nak makan mamak n having duit yg banyak...cumanya kalo ada org banjer ak lagi mmg aku mau lagi..hahhaa...sebab apa??sebab their dessert for sure!!!BANANA FRITTERS im craving for more!!

~a.d.i.os~





Aku Terima Nikahnya...

on 17 & 18 of march aku terpaksa korbankan hari minggu aku (oh my weekend) di bumi melaka terchenta ini...(T.T) bagi mengikuti kursus pra perkahwinan Adam & Hawa yg organised by MICET terchenta...oh bknlah menunjukkan masa ku dah tiba dlm jangka waktu terdekat ni..oh tp siapa tahu kn??teheee...

sebanyak 10 + 1 modul untuk dihabiskan dlm masa 2ari jek!
there are 10 + 1 modul untuk dihabiskan dlm masa 2 ari n becos of lack of time stp modul pasti tergantung..i dunno how bout u guys yg amik kursus ni kat lua but for us penceramah mcm xbrp nk fokus pd perkahwinan sangat cos they thought that kami student so our time is lambat lagi la kan..so xde r yg biru gelap gelita punyer cerita..sekadar kuning taik gigi jek...teheeee;p
day one..aku dan mereka...
day 2...dari kiri cik damea yg mmg gojes, aku yg jelita dan maryam yang sweet....

 oh ye tentang pemakaian pulak kami difahamkan jika amik kt masjid negeri which is totally under JAIM we have to wear white tudung for ladies and white shirt for men..sebabnye kata ustaz penceramah tu nak amik berkat seri pengantin..kan ke time akad nikah tu suka nau pakai baju kaler putih...so baru ler nampak berseri seri kan??ye dak??camtu ler kekdahnye nemos oi....tp as if this event held at our university yg dah tentu arahnya soal pakaian tdk dititiknoktahkan sangat so xkisah ler nemos apa yg ko nak pakai..as long as menutup aurat dng sempurna TETAPI kami digalakkan memakai baju kurung..well disebabkan lemak telah terlebih diternak makanya segala baju kurung yg aku pakai akan kelihatan seksi sekali sendat nak mampus jadinya aku memilih untuk memakai jubah..tricknye aku kini kelihatan lebih tinggi dan kurus!!hahahahaa....



hasil setelah 2 ari kini AKU SUDAH BOLEH KAHWIN!!

and setelah 2 hari aku behempas pulas melawan setan setan yg bertandang di tubir mata ini akhirnya aku berjaya menadpatkan sekeping sijil yg membolehkan aku untuk berkahwin pada bila2 masa yang aku suka!!yeay!!MAK ORG CONFIRM KAHWIN TAHUN NI..ooopsssssieee....hahahaha..

kesimpulan yg aku dapat dari 2 ari kursus ini berlangsung ialah ilmu perkahwinan itu haruslah dipelajari walaupun setelah berkahwin supaya dapat dijadikan sbg guidance dan peringatan untuk mengelakan perkara HALAL yg paling dibenci Allah s.w.t dapat dielakkan..

semoga setelah aku bergelar seorg isteri (ye mmg xtau bila pun lagi) aku berjaya menjadi isteri yg solehah serta ibu mithali untuk anak anak aku nanti...tuntutlah ilmu sehingga ke akhir hayat....




entry luahan jiwa

merujuk kepada tajuk diatas ye entree ni ditulis sebab mahu meluahkan isi hati jiwa raga yg aku dok pendam selama ini...

as the oldest in the family n disebakan itu diriku ini tdk pandai bermanja spt adik2 lain mungkin kerana dididik untuk menjadi seorg kakak yg tegas atau aku memang x reti untuk bermanja..well x reti untuk bermanja x bermaksud diri ini tdk suka dimanjakan...tp ye itu semua harapan...

dilatih dan dididik untuk memikul tanggungjawab dan akn bertanggungjawab terhadap keluarga maka segala kesalahan akn diletakkan di bahu aku without having any discussion...without giving a chancr foe me to defiance aku dihukum salah..ye admit yg sometimes mmg salah itu salah aku but most of them ak hanyalah kambing hitam!!!

buka pekung didada?well noticed yg my blog was no longer a private blog as i used to it before so mmg ak kena berhati2 dalam percakapan....

dan disebabkan itulah ak menjadi seorg yang memendam rasa lantas menjadikan ak seorg pendendam...hahaha...tp bkn utk tempoh yg lama sebab ak ni jenis forgive n forget when it comes to family well air dicincang xkan putus aite??

dan aku bkn jenis yg senang berkongsi bkn juga dng MLS...theres there untuk dipendam...apatah lagi aku bukan jenis pengadu!!it is totally not me!!mungkin sebab tu juga ak selalu dihukumsbg seorg pesalah!!and mungkin juga sbb ak bkn sorg yg reti membodek!!again IT IS TOTALLY NOT ME!!!

apa saja tindakan yg diambil ak redha..n yes some of them ak x redha tp what to do...their theirs...and apa yg aku boleh buat hanyalah berharap supaya kebenaran akn terbongkar suatu hari nanti..ye i am not the chosen one but nice thing to share is i got the things that called FEELINGS!!!


~a.d.i.o.s~

pre D.I.Y housewarming

oh sangatlah kekok bilamana penulis yg agak lama tdk menemukan jari jemari yg comel dan runcing milik penulis ini dengan keyboardnye dalam menulis new n3 berkaitan dengan her own private life kn..yela nemos oi biasanya kn penulis kopi pasta dari source2 di internet (cakap jek la FB) so kali pusingan ini penulis ingin mengajak semua nemos di luar sana bagi menyelongkar whats new with her life recently...

kalo nk citer yg bln2 sebelumnya mmg x la kan..so lets start with the latest xtvt of hers ok?iaitu pengalaman beliau dalam menjayakan program pre D.I.Y house warming atau lebih tepat lagi 'memagar' rumah..WTH memagar ni??pagar rumah roboh ke??ke mmg beli2 developer lupa nak letak pagar??oh no..no..no...'memagar' sesebuah rumah baru dari makhluk2 yg x tercapai dek akalmu yek...

before go further aku pun x penah cite psl umah baru ni kan??

so awal thn ni bilamana kapasiti rumah tdk mampu lagi menampung jumlah student so aku pun decide untuk move ke rumah lain..searching punya search terjumpa la this house...

kenapa saya suka rumah saya???kerana rumahku syurgaku....


disebabkan aku ini sebenarnya ingin menyewa sahajekkkk (der wa mau kawin jugak) so berlaku la perbincangan yg hangat dimana the owner xnak bagi sewa...and then ak ni yg mmg dh sangap nak cari rumah sgt..yela sian anak2 aku kt tadika kn sampai ada parents sound kata ventilation is poor padahalnya time ko tgok tu time bdk berkumpul kt bwh..bdk kumpul kt bwh bknnye 24hr..aduyai..ok cut it out..kang xpsl lak...

by hook or by crook i have to have this house!!and then pendek citer dongeng rumah ni dibeli dengan harga RM390,000 atas tangan org means i have to paid 10% sebab bank xkn bg full loan kalo beli ats tgn org..and after 5% payment made (wa x mampu nk bayar one wrap 10%) owner bg kunci cos ak ckp kt ye ak kena ASAP move in..so bln 2 aritu kami pn masuk ler...tp baru semalam 8/3/2012 buat pagar memagar ni...

so acara diketuai oleh ustazah jue (my own teachers) yg mmg dh biasa wt di bantu oleh teacher mira dan diikuti rapat oleh teacher nana, teacher aween, teacher faizah and of cos teacher yg cantik lagi jelita teacher azni...teacher2 len x leh join disebabkan masalah teknikal...aku ni mmg dugaan btol r kan..demi menjayakan program ini sanggup ak menolak rezki makcik aku yg nak belanja ikan bakar di Muara (jng tanya aku muara mana)....

program yg bermula pada jam 11.30 malam jumaat 8/3/2012 dan berakhir pada 2.30am... yg amik masa lama sangat bukan apa..kami kena bahagi 41x bacaan yaasin untuk 6 rg teacher..so betol r ckp atuk2 aku yg terdahulu the more the merrier sebab kalo makin ramai makin sikit la bacaan nye..so dengnan hanya 6 org shj yg terlibat malan td makanya kami kena baca yaasin sebanyak 7x seorg dan ada setengah2 ayat tu kena diulang sebanyak 21x,16x dan 14x setiap bacaan..memula nana cakap 10 min jek utk satu bacaan sebab yeorg biasa baca yaasin ngn bdk2 10min jek..tp ha kau mmg x r 10min jek kn...huhuhu....nak habiskan 7x bacaan tu mmg ler hazab sengsara..sebab apa?sebabnye terpksa melawan syaitan yg direjam yg bergayut2 ditubir mata memasing...stp kali abis jek mmg masing2 akan cuba membuat iklan yg tersendiri bagi menghilangkan rasa mengantuk itu...der kol 1 2 pagi baca yaasin mmg r ngantuk..tp cuba ajk karok...oh setan mmg banyak!!!dengan tadahan air hujan malam jumaat serta tadahan air jamban  toilet dalam umah tu sendiri diletakkan di tengah2 bulatan antara kami berenam dan situasinye haruslah semua lampu pn dibuka kn???jng cakap besar der, suma pun pempuan even 2 org dari kami iaitu jue n mira dah biasa handle case2 unidentified ni (histeria ler) langkah berjaga2 masih diambil kira kerana masing2 pempuan....so malas nk ckp banyak korg genjet kn ajek gmbr2 dibwh ni...

and the event begin

once after the yaasin recitation finished so the air tadahan hujan pn  direnjis di setiap sudut dinding rumah                
sampai dalam bilik air pun la...

jangan lupa di tangga

pintu dapur juga

tdk ketinggalan dinding lua rumah

disebabkan keadaan semak yg tdk mengizinkan utk merenjis leklok makanya dicampak kn saja air itu...ketika ini jam menunjukkan 2.30 am




and alhamdulillah usaha kami malam tadi berjalan dengan lancar tanpa mendapat gangguan oleh mana2 pihak yg tdk diingini...terima kasih yg x terhingga kepada semua teachers yg menjayakan program malam td..nnt mtk claim ngn boss korg yek..hehehehee

~a.d.i.o.s~