-->

Daisypath - Anniversary

cloudy doomy day...

dan musim pembelajaran pun bermula last monday 16/01/2012...oh crap WTH is happening sampai aku lupa utk wish my sister birthday early morning tu..then xpe la..aku igt nk wish tgh mlm tu..thought that she still awaken..but yela org di alam pre pekerjaan kn...so haruslah menidurkan diri dng cepatnye...but whatever it is aku sempat wish..hukhuk...

and disebabkan aku x dapat register semester awal..so i missed a few classes..and mmg unexpected r kn clas boleh stat on the first week!!but yeah its happened!!n i missed it!!shite~

dan pada ari isnin tu jugak ler kehulu kehilir aku menyetelkan segala2nye...dah la dng tadikanya xde tukang masak..tukang masak balik bercuti so terpaksa la akulah kuli akulah bos..well its ok aku berpegang pada BUKAN SENANG NAK SENANG n BUKAN SUSAH NAK SUSAH....dari Krubong aku berulang ke alor gajah...habis masak ak shoot ke micet directly igtkan boleh r setle sekali x setle gk masuk sampai ari ni rabu 18/01/2012 baru settle...

yang happynya aku dapat voucher buku 1M bernilai RM200..and i was like sangat2 suka dengan kerajaan...aik??huhuhu.....

tapi masuk jek ari ke 2 lagi yakni on past tuesday ak dah mula rasa badan lain mcm...tekak dah rasa sempit2 mcm ada benda terlekat jek kat anak tekak kn...pastu pejam2 mata dah panas2..oh man..bahana bila menjadi STUDENT and at the same time runnning a BUSINESS...i mean a real bisnes r kan...bkn online bisnes tu...

so ari ni suara dah menghilang dan menjadi sgt2sexy...dan stp kali bersuara mesti rasa sakit tekak yg teramat..owh disaster sore throat!!!sakit tu xkisah la aku menggunakan high note ke or low note ke..sakit beb...tp lebih sakit bila ada manusia yg buat P*l*t di saat kita ni kesakitan...and at this moment aku dah pun DEMAM...gabungan terbaik..CHRONIC SORE THROAT+COUGH+FLU+FEVER...gabungan manthop....

and lebih menyakitkan bila ada manusia mendoakan untuk tadika aku CORRUPT!!!pergh ak igtkan musuh aku jek yg mendoakan mcm tu..xsgka beb aku ngn ko...this is not ur first time ko menyumpah tadika aku!!apa ko mmg nak sgt ke tgok aku ni jatuh miskin??kalo ko lupa lemme remind u that segala perbelanjaan aku dtgnya dr duit tadika ni...and ko pn phm kan keadaan ko sekarang camne kn??well aku bknlah nk berlagak dng apa yg aku ada skang tp aku rasa ak deserve to act as one after all i put my effort on!!and aku berlagak bukan dng harta MAK BAPAK aku yg ko hina tu tp dng HARTA yg aku dapat dr titik peluh aku sendiri!!and setelah apa yg ak bg kt ko dr hasil aku ni,ni yg aku dapt?sumpah seranah ko nk menjatuhkan tadika ak??pergh beb ko mmg C*LA**...

sebenarnya ak x pernah pn terlintas utk berlagak/xkenang budi/lupa daratan and whatsoever yg ko claim tu..tp sebab i need to repay for everything u did early!!!ko dah macam2 kata kat aku and pastu ko nk pjm wit aku lak?thats it r beb...enuf with enuf...had tired with u!!!

bila dipikir2 balik asik2 aku jek yg bertolak ansur ngn orang n ini termasuklah parent di tadika (x semua)....yela bila ak asking for a holiday siap kol tinggi2 suara sound marah2 aku nak tutup..pastu kol marah2 aku lagi sebab bdk2 aku terlalu ramai dalam satu rumah tu so environment is not conducive for study kn..padahalnye time parent tgok tu pagi2 time bdk berkumpul..and after they got into their own class xde masalah pn masih muat jek and ratio teacher to student is still 1:10...tp bila dah parent sound ceggitu ak pn jd x sdp r kan so carilah another house untuk moving out these kids...and then utk moving out to new place it is not easy and there lots of thing involved..tgok rumah la..dng apa pn xde..kipas xde lampu xde grill pn xde...apa pn xde la...so thats why i asked for an extra CNY holiday tu kan..ala lebih sari jek..and dah inform seminggu awal pn..tp parent ni xnk consider lgsg...ai...apa ni..aku punyalah susah2 cari rumah siap kena beli lagi kot rumah tu (apa igt ak xnak kawin ke?) untuk penempatan ur own kid...tp apa yg aku dapat hanyalah tengkingan dr parent...bising cakap psl ak ni ada daycare..so kalo sekolah nk cuti tu cutilah tp day care kena jalan..amboi kak...kalo camtu sy kena naik yuran ikut rate daycare sebenar la..kami ni ikutkan tadika jek..daycare tu sebab kita ni nak tolong parent..yela most of parents asking for one stop centre kan..tu yg kami bukak daycare pada harga yg sgt murah....and rasanya yuran kami adalah yg terendah compared to other kindy...so sebagaimana kami mengambil berat stp permintaan parent sebegitu jugalah yg kami harapkan dari parent...ok stop with the kindy...

tu belum kira lagi dng unexpected things yg datangnya dr competitor yg sebumbung!!aduyai..xpasal2 ko wat fitnah kn?punyelah ko nak menjatuhkn tadika aku...tp ak xpernah nk burukkan ko..disebabkan ko suka memburukkan aku that is why dalam ur rotten heart tu ko keep on thinking i do the same!!come on...sedangkan tadika aku sendiri kadang2 x terjaga nikan pulak ak nk sibuk campur urusan tadika org lain..once again...enuf with enuf...i've dealt it with ur disgraceful attitude more than 3 yrs and if ever happen one more time aku mmg xkan teragak2 untuk amik tindakan yg sewajarnya..so stop  badmouthing me!!!or u bear with all the consequences!!


ketentuan tuhan

ajal,jodoh dan pertemuan itu semua adalah kuasaNya yg Maha Esa..as a human kita hanya mampu merancang for a better life tp Tuhan yg akan menentukan segalanya...dunia hanyalah a pit stop for us dalam perlumbaan hidup..one sweet memorable day kita pasti akn menamatkan perlumbaan ini utk berjumpa denganNya seperti yg kita janjikan...bekalan kita pada masa itu hanyalan amal soleh yg kita buat sepanjang perlumbaan di dunia..

just now went to bandar baru salak tinggi utk attend my frens funeral..setelah almost 3month di ward, jam 10 pagi tadi tangga; 6 january 2012 hari jumaat, dia menghembuskan nafas terakhirnya..no wonder...

around june last year, she did ask me to become her bridesmaid..wedding supposed on november lepas la kan..so she ask me to find red dress cos her wedding theme is red..ak pn time tu mcm bz giler...x la beli lg..n then bila dah dkt2 time her wed ak tgu r call from her..yela nk dpt confirmation..tp xjugak kol2...so asking a few frens yg maybe ada simpan her phone no cos ak try get thru her maxis no..not available dah..tp xde sorg pn yg ada no ye...and i was like maybe she doesnt want me as her bridesmaid kn..so xpe la..tp still xdpt her wedding card padahalnye tgl lg  seminggu jek..

and still try searching for her number..hampa...so xpe la..mungkin she just forget me kan...a lil bit dissapointed tp apa nk dikata org x ajk so kita xboleh r nk tersua sua..tapi semua tu hanyalah bisikan syaitan terhadap aku...setelah sekian lama trying hard cari no ye..pagi td get a call from syawaliah cakap awin admitted icu for almost 2 month and it doesnt take an hour for the second call kata awin meninggal...

ok ak masih x percaya lagi..even dpn mata ak sendiri td she lying down ats tikar dlm masjid setelah dikapankan oleh bebrp org yg diamanahkan...and by looking at her body mmg sgt menginsafkan aku..she so thin..eventho that kain kapan dah 7 lapis stilll obviously boleh tgk how thin she was!!!its like looking at my late cousin arwah hazim yg berusia 7thn..and how come she,girl yg i kenal satu masa dulu seorg yg berisi boleh menjadi sekurus itu...she suffered long time enuf..imagine 3 bln without eating...hanya terdampar comma di atas katil...

berbicara dengan kakak dia, katanya arwah hanya batuk2 jek pd mulanya...so went to the hospital utk amik ubat and after amik ubat tu ye kata x slesa n trus she collapse...and doctor suspect ada kuman dalam batuknye..erm....2 or 3 days before her big day!!!poor my fren....she eagerly waiting for the wedding...yela eager x eager dr bln jun dh booking ak as her bridesmaid kn...ya ALLAH awin...kalaulah dpt ak ceritakan masalah masalah yg awin hadapi sepanjang hidupnya yg pernah diceritakan kpdku...

walau apapun, yg pergi tetap pergi....semoga arwah ditempatkan bersama mereka2 yg diredhai oleh Allah s.w.t..and for my dear awin, our memory last forever....aku syg ko sgt2 dan bersemadilah ko dng tenang....

~al fatihah~

Little Caliphs Prima Pristana

2012 is the toughest beginning year ever!!alhamdullillah, eventho it is hard beginning tp disebabkan kepercayaan parent my Little LCPP has grown up..starting from 30++ student for the first year,naik menjadi 50 student for the second year and makin berkembang sehingga melebihi kapasiti rumah bg thn ketiga ini..oh man...70++ and the number increasing...urghh...so lots of calls from parents complaining here and there...siyesly aku serabut nemos....

latest one punyer call yg ak mcm sentap sikit..yes ak tau slh ak amik student ramai sgt tp come on...pikir balik...ak ni mmg ler xnak student ramai2..tp bila ak tolak, mcm2 kata2 pujuk rayuan dr parents...yg paling ak x tahan parent2 lama ni ler...ak dah pun ckp awal psl 2012 registration  tp wat derk jek..so ak amik jek r bdk baru..then bila dh sampai due date siap sound ak lg...'lenkali tanya r, dah sah2 kami ada anak dekat sini so adik dia mestila masuk kat tmpt sama!'..oh mak..tokojut den bila kena sound cenggitu...eh aku x cakap ke lagi?xbc apa yg ditulis kat notis bod ke?dush~

aku ni xsuka nk perasan bagus..so bila parent lama senyap ak pn assume yg they all xnak la kan..sebab sebelum ni pn mmg ada parent yg x gtau pape and masuk thn baru anak ye mmg xregister kt ak..so ak xnak la kn..plus bila ak tanya, mcm2 r jwpn....nak kena diskus ngn papanye dulu lah apa lah..tp end up bila ak ckp dh penuh marah kat ak lak ckp ak patut utamakan adk2 studen lama ni..haiyak..so nak xnak ak terpaksa mengadakan ruang sampai student KGI 4years and KGI 5years masing2 punya 20 org student lebih....so how la?

to all parents out there lenkali tolong r...wat r registration seawal mungkin utk mengelakkan keadaan kelibut kat tempat belaja anak2...n kalo nk kol tu gunalah intonasi suara yg betol...kami pengusaha tadika sedang cuba memberikan yg terbaik dlm memastikan pendidikan awal anak2 anda berada di tahap yg paling maksima....

Welcoming 2012


lets say i'm a little bit too late to wish a Happy New Year to all nemos out there..but hey who cares?? better late than never huh??hehehe..so here i am after a tonnes of hectic day pushing me here and there south and west...wishing all of nemos out there HAPPY NEW YEAR and may this dragon year brings all the successful of life and prosperity waiting ahead!!resolution??who say im not with one..i do have tonnes of it but one and the most looking forward this year is to end up my beautiful single life..and lets say this will be the  most highlighted reso for every year up front....teheee~


mengharapkan hari hari indah menjelma bagi 2012

~a.d.i.os~