-->

Daisypath - Anniversary

lost in loss

how was i supposed to know the feels buried deep inside her heart when i wasnt have one??it is easy to say be strong,life must goes on,u got the gut and bla bla bla...but only god knows what lies within!!everytime i bumped her and having a chit chatting theres always sumthing out from her words related to him...erm kalo adik ada ni dia mmg suka ni, erm kalo adik ada ni mmg sakanlah dia and everything is about adik..adik..n adik...and when it comes to it, cat got my tongue!!i was like silencio person out of sudden after bullets of words coming out!!xtau apa yg perlu utk replied...totally silent!!

and just know she uploaded her son's grave and it was like bring all those tears out!!


recently, went to setiu by flight...makteh amik aku kat airport and way back to her house ye behenti beli ikan and all those lauk pauk..well said, makteh aku ni kalo ada tetamu memang ye xkan menang tangan di dapur menyediakan perlbagai juadah walaupun pd dasarnye she aint eat any!!sejak her lost mmg berat ye pun turun cos she losing her appetite..so aku ni pun time makteh nk beli tu ngan gatalnye gi cakap pasal ketam..yela mana ler aku ni nak tau kn??lagipun a day before aku board tu aku gi ler pasar malam and si ayu ler dok soh aku masak ketam bagai..tp end up kami x beli pun ketam tu..tu yg ak sj2 sebut jek psl ketam..tgok2 makteh aku beli and for uncounted time she said.erm arwah adik ni suka sangatlah ketam ni..then mata ye pun mula ler tuka to kaler red...aku yg dok di back seat ni terdiam seribu bahasa ler..yela x psl2 aku ni mengingatkan makteh pasal arwah..urgh..me?bad!!

then sampai kat umah makteh another sad story happen...she shows me the very last hazim's artwork yg pada asalnye memang dng penuh semangat nak tunjuk kat kakak syifaq dia..


sebab katanya makteh, kakak syifaq ye yg ajar color blocking tu..so after win third place dlm coloring contest tu nak tunjuklah kat kakak shifaq hasilnye tp....makteh citer lagi masa hari hazim menang contest tu dr jauh dah nampak ye dok bawak hamper tp mukanya xde keceriaan pun spt yg selalu kalo ye menang pape...then hamper tu pulak ye buka semua n letak dlm bekas nak kongsi ngn abg n kakak2 ye..sampai makteh aku cakap xyah buka la dik, nnt masuk angin..and citer selanjutnye aku x bp dgr sebab yg sebenarnye masa makteh citer tu ak dok thn air mata jek ni..yela makteh dh berlinang so i dont wanna be an additive to it..hold it to the last azni!!mmg x sanggup nak dengar citer psl tu...sedih kot...bayangkanlah dengan harapan yg menggunung nak tunjuk hasil kemenangan tp....makteh pun time ni mmg dah xleh tahan dah airmata dia..so her tears burst out for uncounted time!!!aku tahu yang makteh sedaya upaya menahan air mata dari gugur tp hati seorang wanita bila tiada apa lagi yg boleh diperkatakan, tears talk!!!

pastu masa kat umah awa lak..tengah makteh aku dok 'interview' adam aqil anak maksu aku yang hanya muda sethn dr arwah hazim n shares lots of same interest and their appearance pun look a like...mak aku meluru masuk dalam bilik dengan air mata yg bergelinangan...aku yg time tu wat apa ntah terkejut siput ler kan..eh mak asal nangis??tanya aku kat mak..'mak xleh tengok, ramai ramai tapi hazim xde' jawab emak dalam airmata yg makin laju mengalir..

dan masa aku keluar, ak ternampak makteh aku sedang peluk cium aqil dalam linangan air mata..mungkin bagi makteh itu salah satu cara bagi dia melepaskan rasa rindu terhadap arwah..and mungkin setiap kali dia pandang aqil, ingatan dia terhadap arwah semakin kuat..setiap kali ye balik kampung n jumpa aqil ye akn peluk cium aqil...dan yg paling aku perasan adalah bila makteh cakap kat aqil napa pakai baju besar sangat nanti makteh bagi baju hazim ye...oh dan betapa airmata makteh mengalir deras...dan malam tu mungkin juga makteh tidur dengan airmata dan rindu yg x terungkai...

"Hari ini genap 100 hari pulangnya anakanda bongsu ku yang tercinta-Rafhan Hazim bin Romzi.Dan 100 hari itu jugalah merupakan hari penuh dengan linangan airmata tanda lara jiwa seorang ibu yang terpasung oleh kerinduan yang sarat..Walaupun kesedihan itu hanya memadamkan api motivasi,membunuh roh semangat dan membekukan jiwa namun hati ini masih terus merintih..Semoga kekuatan dan ketabahan itu akan datang jua akhirnya..Insyallah. Semoga dicucuri rahmat ke atasnya dan Jannah persinggahan abadinya..Al-Fatihah.." ~ RAKIAH RAMLI aka MAKTEH

~kasihnya ibu membawa ke syurga~

i need a new hp

dulu time bercita2 mau angkat tab it was a kehendak...and time mmg dah beria2 benau nk agkt my hp ok jek..xde wt any prob...so ak simpankan kehendak tersebut...tp skang ni..eh bila ak xberhajat nk angkut new gadget, the u go..u bikin hal pulak kan miss N??haiyak..u talak kasian sama ai ka??ai manyak sayang sama u wo..

so now, do some research back again before beli baru...urghhh...nk do research tu yg mls ni...ak ni jenis beli gadget 10thn skali or in some cases like this until my gadget meets their shelf life...mmg ahkak yg cantik lagi jelita ni x rajin ye nemos untuk membeli gadjet2 baru...

dah ler miss N wt hal..miss V pun sama...tgok2 cekitdout cekitdout kt C dah merah ha...oh xkan ahakak yg cantik lagi jelita nk kena beli another lappy??damn~how many bag of money does it required??hp lg lappy lagi..oh no~

poning den la...at this very moment ahkak yg cantik lagi jelita ni masih mengharapkan a miracle to happen!!seandainye miss N ku mampu bernafas sempurna so save sikit duit..tp miss V r pulak kena godam untuk membetulkan balik sistem saraf sendi bekunye...haiyak~

agak2 kalo ahkak yg cantik lagi jelita ni nk beli hp baru, hp apa yg suits me best ek??adakah hp ini??

*
*
*
*
*
*
*



kalo masih di pasaran bagus jugak...tlg yek kengkawan bg idea....

aku cuak...

nampak jek aku ni hebat gagah perkasa..tp bila sampai part nk kena booking tiket flight sendiri..mulaler menggelabah puyoh...itu x kena ini xkena...planning awl nk beli fireflyz skali ha kau...tokojut den...so end up as usual..air asia...now everyone can fly..sangat sesuai ok their tagline....with that amount of ticket jauh 2x ganda lebih murah drp fireflyz for the exact day of departure...the thing is..LCCT is too far dear compared to subang...kalo subangnye dekat jek ngn umah aku..alahai~

tp bila total up everything (ticket+myk keta+tol) yes air asia wins without hesitation yek...yg masalah dengan air asia ni nk kena book guna credit card ler pulekss...aku ni mana de credit card credit card ni...dush...aku kalo ada credit card nemo makanya akn menjadi buruan all the banks la kan..for shopaholic like me having those card on ur wallet is like having an ice cream for a kids..never enuf with only one..and then sedap ler ak ni menywipe(aler ko bc ler camne pn)....takut kena declare bankrut jek...baru padan muko...so run from it as u run from pesakit kusta...yes nemos..aku mmg xleh guna credit card...so how ler??flight have to book ASAP...pikiq punya pikiaq...ting~~my AYAHCIK..hehehe...lgpun mmg ye jek yg besa belikan flight ticket ni..hehhe...fuh lega...xde ler ak nk cuak sgt kn..and at this very moment entry ni ditulis pun ak masih belum bayau lagi ler...later on i paid ye cik..hehehe...me?lega~

so packing up things cos flight on 7am tomorow morning...gtg...luv all....


p/s: yg pasti aku masih xboleh nk book a flight by my own...huhuhu

~a.d.i.o.s~

repainted and redecoration...

disebabkan casa impian xde wt untuk tadika..makanya ak dan tentera tentera lain pun terpaksalah berkerja keras mengeluarkan 10cent kami untuk mendekorasikan LC PRIMA PRISTANA (oh ye, to all haters my tadika still on and alhamdulillah no of student keep on rising even dulu ada gk yg komen camne aku ni jd seorg pendidik kn..)..setelah hampir 2 hari melakukan kerja2 pengecatan dinding lua..finally ground floor wall nicely painted..nk tgok hasil..tunggu yek...cumanya 1st floor xsmpt dicat..but its ok..slow n steady wins the race...

then outdoor toys pun dah diupgrade..dr kebiasaannye beli barangan tangan ke dua this time around bought a very classy first hand item..cewah...pejam mata hulur jek sebelah tgnnye 4digit figure ke cina puchong kmode itu....well as long as it worth every penny's spent...long term usage...mmg ada brand lain yg lebih murah tp based on my own experienced, LITTLE TIKES playground mmg sangat paling tahan...(alamak bahasa apa ni)..


kebesaran this item mmg satisfied to the max r..even the teachers pun boleh tumpang bermain..well aku yg 'kurus' ni pun mampu utk bermain..and ini dibuktikan oleh gambar yg akn ditonjolkan utk part II nnt...cewah..suka lak wt part part ni kan...

even Little Tikes brand mmg mahal sikit compared to others brand tp in term of quality mmg terjamin...my tangan ke dua item yg dibeli thn 2009 dulupun warna still sturdy...padahal owner previous dh guna lama mana pun xtau ler kan...so that is why ler aku memilih utk goes for Little Tikes brand...

cumanya agk terkilan sebab nk wt reading corner tu, main item xde stok..kena tunggu in 2 weeks time baru restock blk...me?frust....dah hangkut byk2 soft toys kononye nk sangkut2 on that green leaf thing tp hampa bila tgok bekas ye kosong...oh tidak~

makanya all the soft toys yg ak hangkut ngn mak aku harus diletakkan semula...so in two weeks time ak akn ke ikea lg..yes dpt mkn curry puff lagi..hikhik...

so bila semuanya dah betol2 ready baru i akn share the pixs ye nemos...

~a.d.i.o.s~

ombak rindu lagi...

xhabis habis ler aku ni ngan ombak rindu..hehehee..well what can i say..the best malay novel ever written r katakan...ok even aku sudahpun memiliki ombak rindu versi novel previously tp dek kerana wujudnye ayat pinjam meminjam ni so the books is nowhere to be found so i was like daaaa...and aku percaya seandainya buku itu dijumpai pun pastinye sudah tidak seperti buku anymore..well what can u say...hands after hands...so nothing good to be expected...


tapi ada aku kisah nemo oit..ive got the new covered ombak rindu for myself today..thx to MLS...aku pun pelik gak..dah ler tetiba jek ritu ye baik ati nak teman aku g tengok movie ni..memula tu kemain maki aku sebab nak tgok movie melayu..tp end up ye lak yg belikan tiket on that very first day..memang aku xcaya r kan bila ye ckp ye dah beli tiket ombak rindu...tapi bila ye mintak aku printkan tiket tu..ok mungkin dia sedang demam..hikhik...and it wasnt stop there...aku berenti di MPH untuk usha usha buku buku anak anak aku and bila aku dah siap shops all the books and nk letak dlm trolley..jeng..jeng..jeng...buku ni pun muncul...i was like..who the goddess yg belikan buku ni??xsgka MLS ni pun suka wat2 surprise romatic gitu..rupa rupanya masih ada sisi romantic dia yg aku belum tau...tehee~

whatever it is..i've got the books and its time for me to start the reading untuk kali yg keberapa pun xtau...untuk adik adik aku..korang boleh tengok gambar jek ler..xde maknanye i nak bagi pinjam...hikhik...sekian laporan demam ombak rinduku...

"kerananya sepi itu berlalu, kerananya rindu ini hadir"

~rinduku umpama ombak, kasihmu bagai pantai yang sedia menanti~



demam ombak rindu

another entry pasal ombak rindu ni..tp x ler sambungan dari yg lepas punyer..cuma mau update sdr..hehehe...

ok done watching the ombak rindu movies on their very first day of movie released..first time ni tgok cte malay romance movie kat wayang..kalo x sblm ni nk tgok cte melayu tu mcm..erk..what?bek la tgu jek kua kt tb...tapi disebabkan the novel was way too awesome perhaps i could proudly say it out loud that ombak rindu was the best malay novel ever written....

"izzah akan sayang abang untuk selama lamanya"..pergh...for the first timer yg tgok movie kat wayang, rasanye mcm agak janggal bila dgr kata2 romantic yg dituturkan..nak2 lagi bila dituturkan oleh MAYA KARIN the awesome...dengan accent yg sgt lemak manis disukai ramai..she plays the role very well...cubaan utk meniru her accent tp urgh..mmg she the only one la kan yg pandai...

"cinta itu xkejam cuma manusia xpandai nk hargainya"..another ayat2 cinta lah...terbaik..

apa yg wt i lebih teruja adalah.....


she replied to my tweet...mmg terbaik lar...sekali jek ak tweet n she replied..so sgt teruja...menampakkan sisinye sbg seorg artis yg friendly...kalo ak lelaki mau ak ajak berchenta..oh kak maya...hehehe...ni yg nk wt ye sbg the most favorite artist of mine..hehhe..

kesimpulannye entry kalini cuma nak highlight part maya karin replied kat tweet ak jek..hehehe...so korang boleh ler follow maya karin and follow ler aku yang cantik lagi jelita ni skali..

~a.d.i.o.s~

someone like you

stressed!!from 5+ to 6+ and without any doubt in any minute it could turn into 7+....gosh...ayat biasa dengar di telinga aku kebelakangan ini adalah..."boh besor ngat mu long"..kata2 yang dikeluarkan oleh mkcik makcik aku...sigh...nak lagi best jumpa clasmate aku yg time form 1 dulu..ye boleh ckp dng bangganya..."sihatnye ko wan.ak ni dari form 1 sampai dah ada anak dua macam ni jek la bdnnye"..well..well..well...can i answer it with.."ko busy jaga anak anak..aku busy jaga anak tekak..so hasilnye dah sah sah ler lain.....".oh tp itu cuma berlegar di kepalotak aku ni jek...mls nk berdebat panjang panjang..aku pun ckp la.."bahagia"..oh so cliche punyer jawapan...tuih~tp yela dah nak wat camne...niler hasil sekali mkn abis RM1++...

pastu lak tiap kali balik umah mak aku punyer common q ye adalah..."besar sgt mak tgok ko ni long.takut mak tengok"...mak aku ni pun satu..eh yela mak mmg ler xde dua tiga empat kan..kalo ada mmg xkan sama dng yg satu ni...so aku selalu wat muka toya jek bila mk ak ckp cenggitu...malas nk bertekak...yela nak compare ak ngan adk2 aku yg berat x lebih 45kg mmg ler..mak tu suma anorexia tau..xcukup zat..org ni baru btol cukup zat..hukhuk..

ye nemo oit..ak mmg stressed..mengenangkan hari besar pn semakin menampakkan arinye..takkan aku xnak kelihatan anggun ramping pada ari tersebut...oh aku makin stress...tp apa ak nk wat??konon mau diet...tp ye makanan adalah satu2 benda yg aku cant denied their existence...food does exist..aku mmg selalu klah ngn their temptation..duh~

pastu yg mak aku lak mulut dok bising2..tp ye dok masak sedap2..bila ak xnak makan ye pksa pksa..kalo mkn kt lua lak ak nk mtk nasi separuh mak ak soh amik jek penuh...dah tu camne?hish....i need something that can prevent me from tergoda..oh god!!!

tapi bila tgok jek penyanyi yg satu ni...she gave me a courage to face everything in front...gemuk bukan penghalang utk successful!!so mari ler kita GeneJet kan video ADELE ni...(ak sedang berangan menyanyi style dia)



things that make my day

well done with the most unwanted killer subject CHEMICAL ENGINEERING THERMODYNAMICS....even hanya 3 soklan jek tp ak redha...dah itu jek yg ak termampu...cuba untuk menggembirakan hati dengan pergi menonton HAPPY FEET 2, but i just donno..is it because of me or that movie just cant make my day???think mighta be the first factors!!no worries guys that movie was awesome its just that the timing x sesuai...

then ditambah lak dng berita yg mcm x senang duduk..tp nk wt camne..kena redha gk...

and then as usualgaduh..gaduh dan gaduh lagi...sampai bila da???

malas mau cerita yg x best tu..so we put aside all those sadstories and bring forward the things that make my day...

just got a call from my ayah..owh betapa terharunya aku bergelar anak kpd WAN A.R. AZIZAN..bertanyakan perihal paper tadi...and how he try to make my day after i was telling him that the paper was s#%k!!!and yes..he is my daddy...everything gonna be find..its just the colors of the wind...usaha sudah n now time for tawakal..and aku yg memang mencari masa dan ketika yg sesuai untuk menghamburkan air mata terus menderu deru macam air paip air mata keluar...oh ayah..how will i survive without u...cant imagine life without u!!!and plus he is not in a good shape himself da skang ni...ayah pun dah selalu xsihat...even bila dpn kitorg macam xde pape jek..tp mk slalu cerita yg ayah dok ngadu sakit2 dh skang ni..Ya ALLAH ko kurniakanlah kesejahteraan hidup ke atas kedua ibu bapaku, kesihatan yang berpanjangan dan murahkanlah rezeki mereka Ya ALLAH dalam membesarkan kami lima beradik ini Ya ALLAH...

and masa aku menjawab paper td, emakku n adikku dirumah membacakan yaasin dalam memudahkan urusanku semasa menghadapi exam pg td..betapa jasa kalian aku bawa sampai mati...family,even there are millions of it nothings compared to OUR FAMILY!!!even aku ni bknlah merupakan insan yg terbaik tapi aku pastinya akn berusaha untuk menjadi anak yg terbaik bagi kedua ibubapaku..tiada yg dapat mengganti kehadiran kalian dalam hidupku..stranger stays stranger!!!family always matters!!!

come we frame it all semua dosa dosa kita kpd kedua org tua kita, who knows hidup kita yg selalu dull ni adalah disebabkan kederhakaan kita kpd kedua ibubapa kita...istigfar dan beristighfarlah kerana barangsiapa yang pernah sinis melihat kedua org tuanya atau kata katanya yg sering mengguris hatinya (well i admit i had!!) atau yg jarang sekali mendoakan mereka, percayalah bahawa anak yang derhaka itu siksanya akan didahulukan didunia ini...

and this is for the most important persons in my life...AYAH & EMAK


Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya dosa-dosa mereka
dan bertambahnya pahala kebaikan mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul bersama
dengan santunan-Mu di tempat kediaman yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir
dan Engkaulah yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.
Amin Ya Rabbul Alamin..

ayah..emak ampunkanlah segala dosa dosa kaklong selama ini..

move on dear...

tear drop on my paper...
mengenangkan thermodynamic paper yg x abis2 lagi ni..
mencari guru untuk mengajar dikala jam2 terakhir...
tapi xde siapa yg boleh membantu...
dng perut yg lapar lagi..oh tuhan...
sapa la yg ak boleh ajak makan time cenggini..
dapat ajk g pasar malam pun best gk ni...
sementara menantikan maghrib..
boleh sambung blaja ngn piqah...
kalo belajar sorg2 mmg x mampu rasanya...
ya allah...
boleh x aku lulus paper ni..
i need a shoulder to cry on!!
air mata menitik2..
xtau sedih sebab apa sebenarnya..
sebab stuck ngn thermo ke atau...
well perubahan yg nyata...
masih nak berlakon...
dah pandai menipu..
ok azni dont waste ur tears anymore...
use ur time focus on what need to be focused!!
put aside the useless things!!!

azni basya~

hati seorang wanita

well its being a long time since i had my finger for this...hectic weeks,exhausted body, sleepless nite and bla bla bla...

siyes aku busy giler lately, dengan submission of bioplant design FULL REPORT, a 6 credit hr subject, Final Year Project thesis submission also 6cdt hr subject, 2 big events for MJ Prima Pintar. opening of MJ Prima Perdana lagi...so dengan x malunya aku mengaku yang aku adalah IRON LADY!!hehehe...multitasking women!!

dek kerana kena menghantar bioplant report pada ari yang aku tengah siapkan thesis dengan 2mlam tanpa tidur, belom makan even time tu dah kol 2pm aku minta pertolongan seorg hamba ALLAH ni cos aku takut ak x sempat nak anta on time..n shocked me to death, bdk tu refused to help..yg paling xtahan dengan muka yg macam bangga giler sebab xnak tolong aku..pergh..wah sekian lama ak ni menabur budi kt ko tp time ak btol2 perlukan bantuan, macam ni ko wat kt aku...aku xnak ngungkit tp girl got to do what a girl got to do!!

and thats when my eyes wide open untuk mengenali hati budi seseorg yg kononnya boleh diharapkan..cumanya khilaf aku bilamana ak termintak tolong sekali lg untuk menggantung banner and bunting bg tadika prima perdana...yela kalo kt sg buloh i got my dad n my lil bro for helps but this time around bersendirian di melaka membuatkan ak terlupa peristiwa lama dan terus meminta bantuan tp as what had happened sejarah berulang kembali...tp aku still bangga dengan diri aku sebab ada improvement..aku x merayu!!cukuplah sekali terkena..and what makes me proud of myself..aku dengan bantuan AJAD a partner for Prima Perdana managed to hanged the banner and buntings!!!we did it girl!!!even without a man hand things also can be done accordingly!!so kepada lelaki terbabit jng pikir kalo ko xde tadika ak x jalan!!

kecewa sangat kecewa tp utk menguatkan hati sendiri i have to wrote everything just in case aku terlupa kembali..so this entry could act as a reminder for me!!jangan mengharapkan orang lain dikala susah kerana orang lain hanya berada dikala senang....and one more thing aku x perlu nasihat dari manusia macam ko...xpayah nk peringat aku bagai konon nak tunjuk diriku tu hebat, bagus sempurna sedangkan hakikatnya sebaliknye!!!terima kasih atas segalanya..a

if only i could turn back time...

hell with it..so this week gonna be the climax of killer week!!!exam mode is turned on!!on ke??hehehe...on x on kena on jugakla azni oit....so readers do pray for my best ya??i really really really depressed but i have to do whats the good on me!!

p/s: roadtax keta mati 1/11/11 n now dah 14/11/11 so camne nk blk sg buloh ni?masak..masak..again azni jng nk harapkan org lain..alternative lain banyak lagi...xpun tawakal jek redah jalan then insyaALLAH semuanya dipermudahkan..semoga perjalananku tdk dihantui leh roadblock yang macam shial....

video budak bijak

sumpah aku suka giler tengok budak ni jawab..dah r pronunciation ye sgt2 chumelll jek...sangat respek dengan kebolehannya menghafal Capital City for all UAE and yg bestnye part last bila ditanya CC untuk ISRAEL..terbaik wak..bdk kecik pun ada akal la der...and lebih kagum he is just TWO years old..


btw kalo tanya aku ibu negeri selangor pun aku macam ragu ragu untuk menjawab..PJ ke shah alam..hehhee...

nota kaki baru lepas pedi: damn bila ler aku nak dapat anak sendiri!!

Nokia Handphone's Secret...

read it somehow in FB so think how it'll help for all NOKIA user..including me..



RAHSIA HANDSET KETIKA KECEMASAN & CARA2 FORMAT HANDSET

Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan. Banyak perkara yang boleh anda lakukan, antaranya : -


1.Nombor Kecemasan
Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Jika anda dalam kecemasan dan berada di kawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan, cuba dail nombor kecemasan 112. Ia boleh digunakan walaupun di
PAPARAN PENUH
di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi, ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci(Keypad lock).

2. Kereta terkunci
Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar?? Pasti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Jangan risau, telefon bimbit boleh membantu, tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera(alarm) sahaja. Caranya, cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda. Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm(satu kaki) dari kereta yang terkunci itu. Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi, malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. Kerana itu juga, penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.

3. Kuasa bateri tersembunyi
Mungkin ramai tidak tahu,telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Untuk mengaktifkannya, tekan kekunci *3370#. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda .(sstengah jenis tepon nokia gak)

4. Telefon dicuri
Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda, sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat selamat. Bila telefon bimbit anda dicuri, anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar, dia tidak dapat mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut. Jadi, walaupun ia di curi, namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya.hohoh..padan muka kaw!

Kebanyakan tips ini boleh digunapakai untuk telefon bimbit jenama Nokia.:)

CARA2 FORMAT HANDSET
Adakah yang memiliki enset nokia jenis s60 (Nokia N70, N73, 7610, 6600, N-gage, 6120 Classic)?Format tepon jika msuk virus?xperlu p kdai tepon or klinik handphone or wateva lah yg mnyakitkan ati krana mngmbil upah yg tggi.Kat sni aq akan bgi tutorial cket sal nk FORMAT HANDSET JENIS SYMBIAN 60 pada kwang.

Ok,First skali kwang p buat air tgkat ali or kopi ker ikot ksukaan kamu lar..Second lak,yg jnis isap rkok tu isap ar luu puas2.Pastu kwang follow step bwah neyh k.Sblum tu pastikan enset kwang tu ckup bateri(full).

1. Pertama skali, save and backup sumer data2 dalam memori enset kwang(nota,mssge,draft mssge,cntact,pic) kepada memori kad.klau nk backup bleyh gnakan NOKIA PC Suite kat pc kwang tu.
2. Selepas sudah backup data2 trsebut,kuarkan memori kad kwang n off enset trsebut.
3. Dalam keadaan off,

- Tekan butang dail (green button)

- Butang bernombor 3

- Tekan butang bintang * (star)

- On handset korang

- Jangan lepas satu butang pun hinggalah screen menunjukkan abjad FORMAT

- Masa yang diperlukan lbeyh krang 5 minit.

4. Kesemua step diatas haruslah dibuat serentak sehingga kuar waktu yg perlu diset smula.
5. DONE! Anda brjaye mmformat tepon anda!


Butang Rahsia Nokia
Berikut ini adalah kunci kod butang rahsia yang boleh anda lakukan sendiri dengan menekan pada key pad hp anda yang berjenama Nokia sama ada cdma maupun yang gsm. 1.
Melihat IMEI (International Mobile Equipment Identity) Caranya tekan butang * # 0 6 # 2.
Melihat versi software, tarikh pembuatan softwre dan jenis compresion software Caranya tekan * # 0 0 0 0 # Jika tidak gagal coba butang * # 9 9 9 9 # 3.
Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 4.
Melihat nombor / nombor private number yang menghubungi handphone anda Caranya tekan * # 3 0 # 5.
Menampilkan nombr pengalihan telefon all calls Caranya tekan * # 2 1 # 6.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan telefon kerana tidak anda jawab (call divert on) Caranya tekan * # 6 1 # 7.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilan kerana di luar jangkauan (call divert on) Caranya tekan * # 6 2 # 8.
Melihat nombor pemanggil pada pengalihan panggilann kerana sibuk (call divert on) Caranya tekan * # 6 7 # 9.
Mengubah logo operator pada nokia type 3310 dan 3330 Caranya tekan * # 6 7 7 0 5 6 4 6 # 10.
Menampilkan status sim clock Caranya tekan * # 7 4 6 0 2 5 6 2 5 # 11.
Berpindah ke profil profile handphone anda Caranya tekan tombol power off tanpa ditahan 12.
Mengubah setting hp nokia ke default atau aturan kilang Caranya tekan * # 7 7 8 0 # 13.
Melakukan reset timer handphone dan score game hp nokia Caranya tekan * # 7 3 # 14.
Melihat status call waiting Caranya tekan * # 4 3 # 15.
Melihat kod pengilang atau factory code Caranya tekan * # 7 7 6 0 # 16.
Menampilkan serial number atau nomer seri hp, tarikh pengilangan,tarikh pembelian, dan tarikh service terakhir, transfer user data. Untuk keluar handphone harus direset balik. Caranya tekan * # 92702689 # 17.
Melihat kod pengamanan handphone anda Caranya tekan * # 2 6 4 0 # 18.
Melihat alamat ip perangkat keras bluetooth anda Caranya tekan * # 2 8 2 0 # 19.
Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terbaik namun bazir energi batery Untuk meng off gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 3 3 7 0 # 20.
Mengaktifkan EFR dengan kuality suara terendah namun jimat energi batery. Untuk mematikan gunakan kod yang sama. Caranya tekan * # 4 7 2 0 # 21.
Menuju isi phone book dengan cepat di handphone nokia Caranya tekan nombor urut lalu # contoh : 150# 22.
Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk semua panggilan Caranya tekan * * 2 1 * Nombor Tujuan # 23.
Mengalihkan panggilan ke nomor yang dituju untuk panggilan yang tidak terjawab Caranya tekan * * 6 1 * Nombor Tujuan # 24.
Mengalihkan panggilan ke nombor yang dituju untuk panggilan ketika telefon bimbit anda sedang sibuk Caranya tekan * * 6 7 * Nomor Tujuan #
Keterangan Tambahan : - Kod di input tanpa jarak - Ada kod-kod nokia yang berlaku pada jenama handphone tertentu saja..selamat mencuba….

reply for cinta muka buku

its being a great great pleasure bila dengar tentang lagu reply kpd lagu cinta muka buku yg mmg so not ewww utk aku...thank you kpd encikmimpi ats reply tersebut..cumanya i just thought if u could add up some more provocation dlm lagu putus di twitter tersebut..xde r..bkn ak nk menidakkan keupayaan najwa latif wat lagu..bahkan ak sgt impress ngn lagu catchy easy to listen to yg ye composed tu..well for me if u r age 16 and u could make that debut of ur own single memang sangatlah AWESOMEnya kn??cumanya bila tgok lirik ada sedikit x sesuai r dik kt lagu tu..nak2 lg part 'harus pejam mata dan cuba apa saja'...maknanya ada kurang sedap sikit ler..tp well its just for me..utk org lain aku xtau..telinga masing2 kan...so xmo ckp banyak banyak..meh kita GenJet lagu putus di twitter by encikmimpi...


p/s: pada mereka yg nk follow twitter I sila ler..boleh search Azni_AR_Azizan I punyer twitter so we can bermesra tweet..tweet gitew...oh n mereka yg lom follow blog i ni pun boleh kalo nk tekan follow icon kt tpi belah kanan tu..

masih ada yang sayang

just read it a few hours back..so nk share dengan semua tentang ini...


saw it, read it and understood!!
well its kinda inspired me for what might comes next!!
satu sumber inspirasi yg penting...

and it carry the old says..BUNGA bukan SEKUNTUM, KUMBANG bukan SEEKOR...

~a.d.i.o.s~

terima kasih menyedarkan

yes terima kasih sebab menyedarkan aku dr tidur yg panjang...xtahu nk luahkan kt sapa..kang kalo tulis kt fb kang da lak malaun mulut puaka cakap semua benda pun nk kena share kt fb..so here i am untuk melempiaskan nafsu amarah aku!!KO mungkin akn cakap aku seorang yg sgt KEPOHCI and whatsoever and afterwards ko pasti akn ckp 'g r update status kt fb/tulis kt blog ckp itu ini'..and yes ak sedar perkara tu akn berlaku..sama spt sebelumnya..i DONT GIVE A DAMN on what u r thinking..for me u just a piece of junk that need to be sink!!!

ye aku memang kepala angin,panas baran,ego yg tinggi and bla..and bla..and bla bla bla...some might never gave any compliment yet always make me sound worst!!and i am totally aware on that!!aku tau..aku banyak kelemahan..n mungkin xde kelebihan pun pada mata sapa sapa...

PUJIAN??well, sound so not me...KRITIKAN??always suits me best...aite??

dari situ aku tau aku ni banyak giler kelemahan di mata org umumnya n di mata KO khasnya..tekad utk menerima segala kejian n kritikan ko yg sometime ak rasa x membina tapi semakin aku cuba menerima semakin kritikan ko tu menurunkan lagi semangat utk ak berjuang....ye aku hampir tertewas sekarang..atau mungkin akn terus kecundang sedikit masa lagi..hidup tdk panjang..cuma apa yg aku harapkan ak mampu utk terus berjuang...atau mungkin aku akn mati bersama kritikan itu..

kepada semua follower or maybe silent reader, my good n great advise...

  • if u dont have any positive word, SILENT might works BEST!!stop mumbling around esp ur harsh word..its totally UNWANTED!!!
  • dont judge a book by its cover..some girl u might find her tough outside but trust me she is as fragile as a thin glass inside!!dont try knock it hard!!
  • avoid REPEATITION..some time LESS is MORE..

and aku tau aku ni bknlah sesapa utk bagi nasihat, sebab aku sendiri merupakan manusia yg khilaf here n there..yg masih memerlukan nasihat dari masyarakat sekeliling aku..tapi aku HANYALAH memerlukan nasihat bkn kritikan yg boleh mematahkan semangat lantas meninggalkan jurang persahabatan di antara KO n AKU...

tegurlah aku sekiranya aku salah, insyaALLAH aku cuba untuk menerima..ye aku sedang belajar menerima teguran...walaupun pahit akan aku telan...aku berpegang pada KEBENARAN MEMANG MENYAKITKAN makanya aku cuba utk menerima teguran mereka yg dengan niat membetulkan aku bukan menjahanamkan aku..

bercakap sesuatu yg CELAKA hanya akn menCELAKAkan aku lagi.maka dengan itu aku tdk perlukan manusia spt itu dlm hidup aku..


TAKE ME AS I AM or WATCH ME AS I WALK AWAY....




berapa size kaki korang?

normal size kaki malaysian is in a range of 5-7 kn?kiranya kalo beli kat kedai kasut, kasut yg display mmg range size tu ler utk display shoes..so kalo ada kaki yg lebih kecik..which i bet u not!!or kaki sampan..well said by my mommy...u have to ask the salesgirl for assistant kn??kalo x leh try jek direct display kasut tu...

and for me, dengan ketinggian 165cm size kaki aku adalah 6..so kebanyakan org kata kaki aku ketot!!tp ketot gemuk..hahah...huduh~kunun perasan kaki aku ni comel sgt..sekali bila aku melilau sekitar laman lelabah ni..terjumpa lah aku dng makcik ni...


nampak biasa?well cuba usha sikit kat kaki mkck ni..besar mana jek kasut ye pakai tu..apa?xnampak??meh aku zoomkn n compared ngn kotak rokok lak...


besar kasut ni sikit jek dr kotak rokok tu...giler kecik kn?and it is not a todler mahupun baby...ni kita bercakap pasal adult..mmg time ancient chinese dolukala yeorg ni mmg 'MUST HAVE' small foot..utk menjadi daya penarik bagi lelaki yg mcm shial time tu..heish..size kaki pun main peranan ke?xphm aku....

memang kecik giler kaki..dah mcm kaki budak budak jek...

nila rupa bila kua dari sarung tu...apa xjelas lg??ok azni bg gmbr jelas kakinye k??

iniler rupa bentuk dr dekat..demi utk melakukan anak2 perempuan, cina dolukala sanggup menyakitkn diri ank2 perempuan mereka...yg buatkan ak xphm..xskit ke ek?yela jari2 pn smpi dh belipat camtu skali..memang r berkaki kecik ni cantik menarik ko mmg da BOMB..tp x de bomb sgt ler kalo dah gini rupa bentuk gayanye..bersyukurla kita tdk dilahirkan time dolukala...

~a.d.i.o.s~

mati itu pasti part II

after a while..i'allah the courage being with me at this moment to continue writing seperti yg dijanjikan..sumpah air mata mengalir deras tatkala menulis bingkisan hati yang lepas..ianya mengalir tanpa dapat ditahan lantas mengakibatkan penulisanku terhenti..

beginilah rupa keadaan MPV yg dinaiki makteh aku sekeluarga selepas kejadian...well said toyota alphard is just like a tanker...but hey this is what happen for real!!the MPV is totally LOST!!in other word xleh guna langsung dah...

Mungkin melalui cermin belakang ni ler arwah tercampak kua dari kereta..oh ye rasanya mcm aku lom story lagi the story behind kan?so let me story it first...sure enuf sambung dari part aku kol makteh aku tu..

aku kol makteh aku around 5.15-5.20pm camtu ler..then time tunggu her wise reply tu r kot kejadian berlaku..i think i was the last person yg cakap ngn makteh ak b4 kejadian..according to what being told, pakteh aku nak elak lopak air di highway AJIL (eh sama nama lak ngn nickname ak time kecik2 lu). katanye highway baru yg mempercepatkan perjalanan dr setiu ke kuala terengganu...(correct me if im wrong..totally dont know about this)..so gara2 mau mengelakkan lopak air tersebut, MUNGKIN disebabkan panic or what, daripada nak tekan brek TERTEKAN minyak so mungkin pakteh aku cuba kawal sebaik mungkin and the car goes round berpusing pusing before hit the divider (ok, again correct me if im wrong). time ni disebabkan dalam keadaan berjaga pakteh&makteh sempat berpaut and haziq pun sempat terjaga dari tidur bila rasa kereta dah berpusing so haziq pun sempat ler berpaut..cuma yg tinggal syirah&azim yg mmg tgh tido.pakteh aku ternampak mcm azim kat lua so he asked makteh utk tgok anak2 and there goes yg ada dlm kereta hanyalah haziq..so yeorg kua n jumpa azim di tepi divider kat jalan.time ni makteh aku cakap ye angkat azim macam angkat kain buruk..and there is no sound from him..and time ni gak pakteh aku dah dapat rasa azim dah xde...so mereka cari lak syirah and alhamdullillah, there a soundof syirah groaning..

get them to hospital Kuala Berang tp that hospital xleh wtpe so bawak ler ke Hospital Kuala Terengganu and the story there aku dah citer kat entry lepas..

in this entry aku nak citer detik2 akhir aku menghabiskan masa dng arwah and how his behavior di hari hari terakhir yg turut diceritakan oleh makteh aku sendiri..

MONDAY~29/8/2011 (malam raya)

disebabkan aku berjanji untuk bagi azim main sugar glider so he was like bumper to bumper ler ngn aku ni..membontoti kemana saja aku pergi..bila aku tanya ye..'heisy ko ni yg dok ikut kaklong wtpe?'so ye jawab r 'takut nanti kaklong tipu x bg main'..aku pun cakap r lagi 'dah kaklong jnji nnt kaklong bg r..skang ni yeorg tido.sok pagi kaklong bg main'..ye pun mcm akur jek time tu...oh did i tell u ols yg azim ni a very animal lover nye person?..ye da mintak ayah ye belikan sugar glider tp bila ayah ye tanya harga n ye pun cakap rm300 so ayah ye cakap r 'rm300 kita xmampu kalo rm30 bolehlah ayah belikan' and i can see his face time t..'ayah xbagi beli r kaklong,xcukup duit'..oh sebak sungguh time tu..memang aku salute cara makteh & Pakteh aku ajar anak yeorg..cos sikit pun azim x merengek merajuk sebab x dpt beli..

malam time ye main bunga api dengan adik aku ayu, yeorg siap gado2 lagi sapa paling banyak bunga api..ayu ni yg mmg suka sakat sepupu yg kecik2 ni ckp r..'kak ayu ada banyak bunga api' then azim jwb r 'eleh kawan kita ada bunga api lagi banyak sampai akhirat' pastu bila adik aku ckap jek tipu la tu..tipu dosa mati seksa masuk neraka...tau ye takut..cepat2 ye menafikan..hehehe...azim..azim...u make the whole world smile when u are around!!

so malam tu aku dah tertidur awal..tido di bilik awa and disebabkan awa tidur kt bwh so ak sorg ler tdo kt ats katil queen tu..tetiba jek 'kaklong, saya mtk maaf.saya nak tidor dengan kaklong boleh x?'..aku yg dlm keadaan mamai2 ayam ni pun terkejut gk memula tu..eh asalak budak ni nk tdo ngn aku siap mtk maaf lg.biasanya xleh berenggang ngn mak ye..tapi disebabkan mata dh xleh nk buka ak pn mls nk tanya byk aku cakap jek r 'ha tido r' sambil aku mengalih posisi tidurku utk bg ruang kat azim...sampai subuh gk r ye tido ngn aku..mak aku pun jd pelik...

esok tu aku tanya ler makteh aku..napa azim ni mcm pelik jek??tapi makteh aku ckp ye baru baik demam tu..dok demam jek sejak dua menjak ni..aku pun ok r..oh itu adalah pertama dan terakhir kali rupanya aku dpt tido dng dia...rupa rupanya dia nak tinggalkan kenangannye bersama aku buat selama lamanya.....azim...azim...

TUESDAY~30/8/2011 (raya pertama)

tengah aku bersiap2 nk berbaju raya n nak mekap muka tetiba syirah dtg sua muka soh aku mekap..so aku ni mmg pantang ler kalo dah da org sua muka ni..

then time nk pergi semayang raya tu,ye gerak ler ngn angah aku..balik semayang tu angah aku cakap..ye jalan tunduk jek muka..sampai kt surau dok tutup muka..malu org tengok ye mekap..tp dlm malu2 mekap xnk tanggal tu..hahaha..syirah..syirah..she always make peoples surround her happy...

then time aku adik beradik n sepupu sepupu yg usia lebih x kurang sangat ni berCAMWHORING here n there..tetiba azim soh aku snap gmbr ye sorg..ak pelik gak..bila kata nk amik gmbr ye ngn syirah, ye xnak..ye kata ye nak gmbr sorg..aku yg x memikirkan pape ni pun snap ler...

sungguh aku x sangka, this is the last pix i snap him dalam keadaan he can smile!!perhaps this is the last pix of him dlm keadaan ready...sungguh aku x tipu hati ni masih sebak bila melihat gambar azim..bila ye xde baru aku perasan yg mmg gmbr ye dlm pix ni lain sangat...obviously he not happy as usual bila aku snap gmbr ye..azim slalu memberikan pose yg bukan2..samada menayangkan gigi yg xcukup ye atau lubang hidung ye tu..n yg pasti ye pantang bila tgok ak nk camwhore control ayu sorg diri pasti ye akan sentel digmbr2 tersebut..maka dng tu ler aku hanya dpt lubang hidung ye jek..hahaha...sumpah masih terigt lagi ye ngn syirah berebut nk bergambar..and normally juga azim bila bergambar pasti akn panggil syirah utk diamik gmbr sama2..PASTI...cuma time raya aritu aku perasan yg dia beriya iya xnak syirah sentel or sapa2 sentel dlm gmbr tu..ye siap cakap lg 'kaklong amik gmbr azim sorg2 jek tau?' n marah bila syirah nk dok sebelah ye..n yg peliknye syirah pun pergi jek..xde r nk pksa2 mcm sblm ni..aku nipun tnpa byk soal cos ak sendiri x perasan kelainan tu..cuma bila ye dah xde baru aku perasan kelainan yg azim tunjukkan...

boleh tgok kan?camne gmbr2 noty pose ye?mmg suma gmbr ye dlm hp ak xpernah yg muka serius mcm gmbr raya ritu..ada jek gaya yg bukan2 ye wat..azim..azim...and menurut citer makteh aku...mmg beberp ari sebelum kejadian tu azim dah tunjuk perangai yg pelik..setiap kali lepas solat maghrib ye pasti akn datang kat mak ye peluk sambil tanya 'mak sayang azim x?azim sayang mak lebih dr nyawa azim sendiri!'...sampaikan makteh aku rasa timas..n usually kalo ye wt camtu mkteh aku akn mrh2 tp xtau kenapa makteh biarkn jek ye wt camtu...pastu pada hari accident tu, sblm kua umah makteh aku cakap r azim nak berak dulu..pastu ye x jadi..makteh aku cakap r 'cepatla dik, ayah dah tunggu tu..nanti sian kakak tunggu lama kt sekolah'...so ye pun nk kua tu ye kata ye tertinggal bunga api..nak bawak bunga api main ngan aqil(anak maksu aku)..so ye bawak suma bunga api yg ye ada and time ye nak naik kereta tu..ye tengok rumah lama sangat..pastu naik2 kereta jek ye cakap kt makteh aku 'adik ngantuk, adik nk tido' pastu ye trus tido kat seat belakang sekali..ni lagi aku pelik..cos time aku tumpang keta pakteh nak balik sg buloh aritu..ye mati2 xnak dok belakang...tp x pada ari kejadian...tidur ye pada aritu adalah tidur ye untuk selama lamanya...sesungguhnya ALLAH mempermudahkan cara azim pergi untuk menemuiNYA dengan menidurkannya sepanjang perjalanan....


erm camne la anak2nye xwat macam2..omak eh pun sama jek kekdahnye...patut r anak2 ye ngikut pose bukan2 ni..hahaha....tapi anak2 ye yg mana x hafal yasin?xkhatam quran?khatam seawal usia 6thn lg..semayang pun x tinggal.pernah azim dh tido tp disebabkan belum solat isya' ye bangun tgh mlm tu..bila aku tanya azim nk g mana, ye cakap ye nk g solat...memang betul la org kata sesungguhnya mereka yg baik itu pasti disayangi lebih oleh ALLAH s.w.t.

ni pulak time KL BOOK FAIR kt PWTC thn ni gak..time ni ak kena babysit yeorg sebab makteh aku g angkut amik buku buku..so seperti yg aku ckp yeorg ni mmg pantang kalo ngn kaklong nye ni mmg xleh x bergambar..ni idea yeorg sendiri r ni nk bergambar kat sini..aku ni lak yg jenis melayan jek..so layankan jek r..

ni lak ye 2 beradik ngn kakak sulung yeorg...mmg aku xleh lupa panggilan ustazah yg diberikan dua beradik ni kat kakak sulung mereka...apa2 sikit mesti cakap..'kena tanya ustazah dulu' and ustazah yg yeorg maksudkan x lain x bukan kakak sulung yeorg r ..syifaq..and x sangka that was the last trip azim ke rumah kami di sungai buloh..if only i knew...i'll make sure things are better than that!!teringat cerita mak aku ngn maklang aku.. masa memula yeorg datang umah kami nak pergi amik ALPHARD tu kt Port Klang..time kat kedai keta tu dok melilau cari azim takut ye ilang sekali tgok ye dok borak ngn pak guard situ tanya 'keta ni bapa yen?' pergh..YEN tu bkn RM yek..anak jepun sesat mana pun xtau ler..azim..azim...then sampai kat umah adik aku ayu lak citer..out of sudden..ye cakap...'kita tau ni umah awak..tp alphard kat lua tu alphard kita'..betapa menunjukkan ye sangat suka dng keta tu..and x sangka keta tu pun hanya berkhidmat hanya untuk azim sahaja..n there is no more of Toyota Besar Alphard TBA 6161...

big smile of syirah and me back then...syirah kaklong doakan syirah cepat sembuh dan kembali mcm syirah yg dulu..yg suka senyum,ketawa and sakat org..mmg makteh cakap syirah dah lain..x sama macam dulu tp kaklong tau itu semua untuk temporary jek kan?syirah sayang kaklong kn?kaklong tau syirah sayang kaklong kalo x xde r syirah genggam erat2 tgn kaklong time kaklong nk balik aritu kn?jadi sebab tu syirah kena kuat and back to what u used to be!!nanti kita main bowling sama2 lagi tau??tp dng syarat syirah sembuh cepat....kalo ada masa i'allah kaklong dtg SETIU lawat syirah..syirah tunggu kaklong tau...

kepada MAKTEH, u r the most wonderful women i ever known! kaklong respect makteh more than anything else!! u have strong heart and due to that kaklong doakan yg berkat ILAHI sentiasa disisi makteh sekeluarga..tabah menghadapi dan redha dengan ketentuan ILAHI i'allah syurga jaminannya..azim akan tunggu makteh untuk pimpin makteh ke syurga..makteh & pakteh berjaya mendidik azim menjadi anak yg soleh dan syurga adalah jaminan untuk anak yg soleh sepertinya...even azim xde tp kenangan bersamanya xmungkin akan kaklong lupakan..memory of him will lasting forever!!

~al fatihah~