-->

Daisypath - Anniversary

~m.e~


think that some of peeps know me well but hell no.
so this time entry pls..pls..n puhlis....
get to know me as what im wrote in my fb darls...
its not just a quote from other sources..
it is what is mine!!!

She fights for what she belives in.

Stand up against injustice.

She doesn’t take “no” for an answer, when she can see a

better solution. She gives herself so her family can thrive.Her

love is unconditional.

jadinye this quote of MINE mmg truly myself!!
kalo aku tau aku betul aku akn pertahankn
n yes i'll definitely will stand up agains injustice if having any!!
gi mati dengan ridiculous answered for my ques!!!
i need something concrete for me to believe in!!
so dont mess with me if u still need something to rely on!!
f**k with relying things!!!

~a.d.i.o.s~

nota kaki: entry yg agak berhemohehemo.....sori yek...

~O.m.b.a.k.R.i.n.d.u~

oh aku sangat menyukai novel yang betajuk seperti di atas..
kalo x salah aku mula membacanye ketika zaman persekolahan lagi...
di ketika usiaku menginjak belasan tahun...
eh asalak aku cakap pun mcm ayat2 novel lak ni..heheheh
ehem..ehem...(betulkan tune balik)
and now they gonna have ombak rindu the movie? for real??
walawehhh cannot wait la..
erm mesti movie ye best giler..
cos the novel was way too awesome!!
opsie..cant put too much hope on that..
cos based on harry potter series pun dlm novel len tgok movie lain...
so just wait for the movie out first..
and then baru ler boleh comment lebih2...
so apa kata korg GenJet jek lu promo cite ni first..
but word of caution this is unofficial promo..


casting by:

Izzah: Maya Karin~erm agak la x sesuai sikit cos her face doesnt suits the character of pure Malay girl..more likely pan asian..aku rasa watak ni seeloknye bagi kat muka melayu kampung mcm si sendat tu.ops..sori my bad..Fasha Sandha..baru real kampungan nye....hehhe..tp asik2 muka kau jek..ko igt Maya Karin nye lakonan x sehebat ko?...

Hariz: Aaron Aziz~wah..pilihan tepat director utk watak hariz ni cos he's handsome more than word could say!!muka pun mmg ala2 arrogant gitu kn..yela perangai ko pun sombong nk mampus in real...so boleh r watak ni utk ko...

Mila: Lisa Surihani~ha yg ni pun ak pelik gak..apa motip ler director bg kt lisa watak mila ni..dah sah2 r muka lisa ni muka pempuan baik2..again kalo watak ni dibagi pada fazura ke zila bakarin(ops too old for the handsome aaron) so pilihan tepat adalah fazura for this watak..tp aku percaya dengan kebolehan Lisa..

akhir kata dari aku..xsabar dowh nak tengok citer ni..oh it'll gonna be my 1st Malay Movie tgok kat wayang...yeay!!finally there's something happen in Malay Movie!!!

~a.d.i.o.s~

~A.W.o.m.e.n.F.a.c.t.s~

fuh..fuh...sreeetttt...sreeeett....(bunyi buang abuk n lap belog yg dh bersawang x hupdate!!)
heheheh..sori gals ive got loads to catchup...
and this entry pun not from my own idea..
i've got nothing to be credited...
ok before ak go to the main point..
suka ler ak nk ckp psl satu belog yg ak tersinggah n i think..
that was absolutely my 1st n last visit to her belog!!
shite~
nak gak tau apa korang dapat kalo anything regards the blog shud be credited to u??
i mean sampai ayat 'x menghalalkan any copy pasta from the blog unless u put the credit to me'
wow..who r u girls??sampai mengharamkan benda yg halal??telaga oh telaga...
yang penting dalam belog aku ni..ak xde halnye korg nk copy pasta without any citation or put a credit to me..
cos i know that there's got nothing to do with my own sake..didnt it?
hell with it huh??
now to the main point..
here it goes again..BIAS...hehhe
of cos i am a bit bias when it comes to women courtesy...
hello im a women,a lady, a girl, a sista, a daughter, a niece, a granddaughter, a girlfren, future wife, future mom an loads regards women i am myself...
so i am definitely being BIAS when it comes to women...
so this thing ak terbaca somewhere around this whole internet world..
so just nk sharing ngn u ols yek...
and again it has nothing to be credit for me..heheheh
so lets go take a look the womens facts!!
GenJet girls~


1.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).

4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.

5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.

7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.

8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.

9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.

11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.

13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.

14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.

15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.

16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.

19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.

20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.

21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!

22.Satu ucapan 'Hai' saja sudah cukup menceriakan harinya.

23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.

25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.

26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.

27.Senjata wanita adalah airmata!!

28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.

29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.

30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

~a.d.i.os~