-->

Daisypath - Anniversary

lost in loss

how was i supposed to know the feels buried deep inside her heart when i wasnt have one??it is easy to say be strong,life must goes on,u got the gut and bla bla bla...but only god knows what lies within!!everytime i bumped her and having a chit chatting theres always sumthing out from her words related to him...erm kalo adik ada ni dia mmg suka ni, erm kalo adik ada ni mmg sakanlah dia and everything is about adik..adik..n adik...and when it comes to it, cat got my tongue!!i was like silencio person out of sudden after bullets of words coming out!!xtau apa yg perlu utk replied...totally silent!!

and just know she uploaded her son's grave and it was like bring all those tears out!!


recently, went to setiu by flight...makteh amik aku kat airport and way back to her house ye behenti beli ikan and all those lauk pauk..well said, makteh aku ni kalo ada tetamu memang ye xkan menang tangan di dapur menyediakan perlbagai juadah walaupun pd dasarnye she aint eat any!!sejak her lost mmg berat ye pun turun cos she losing her appetite..so aku ni pun time makteh nk beli tu ngan gatalnye gi cakap pasal ketam..yela mana ler aku ni nak tau kn??lagipun a day before aku board tu aku gi ler pasar malam and si ayu ler dok soh aku masak ketam bagai..tp end up kami x beli pun ketam tu..tu yg ak sj2 sebut jek psl ketam..tgok2 makteh aku beli and for uncounted time she said.erm arwah adik ni suka sangatlah ketam ni..then mata ye pun mula ler tuka to kaler red...aku yg dok di back seat ni terdiam seribu bahasa ler..yela x psl2 aku ni mengingatkan makteh pasal arwah..urgh..me?bad!!

then sampai kat umah makteh another sad story happen...she shows me the very last hazim's artwork yg pada asalnye memang dng penuh semangat nak tunjuk kat kakak syifaq dia..


sebab katanya makteh, kakak syifaq ye yg ajar color blocking tu..so after win third place dlm coloring contest tu nak tunjuklah kat kakak shifaq hasilnye tp....makteh citer lagi masa hari hazim menang contest tu dr jauh dah nampak ye dok bawak hamper tp mukanya xde keceriaan pun spt yg selalu kalo ye menang pape...then hamper tu pulak ye buka semua n letak dlm bekas nak kongsi ngn abg n kakak2 ye..sampai makteh aku cakap xyah buka la dik, nnt masuk angin..and citer selanjutnye aku x bp dgr sebab yg sebenarnye masa makteh citer tu ak dok thn air mata jek ni..yela makteh dh berlinang so i dont wanna be an additive to it..hold it to the last azni!!mmg x sanggup nak dengar citer psl tu...sedih kot...bayangkanlah dengan harapan yg menggunung nak tunjuk hasil kemenangan tp....makteh pun time ni mmg dah xleh tahan dah airmata dia..so her tears burst out for uncounted time!!!aku tahu yang makteh sedaya upaya menahan air mata dari gugur tp hati seorang wanita bila tiada apa lagi yg boleh diperkatakan, tears talk!!!

pastu masa kat umah awa lak..tengah makteh aku dok 'interview' adam aqil anak maksu aku yang hanya muda sethn dr arwah hazim n shares lots of same interest and their appearance pun look a like...mak aku meluru masuk dalam bilik dengan air mata yg bergelinangan...aku yg time tu wat apa ntah terkejut siput ler kan..eh mak asal nangis??tanya aku kat mak..'mak xleh tengok, ramai ramai tapi hazim xde' jawab emak dalam airmata yg makin laju mengalir..

dan masa aku keluar, ak ternampak makteh aku sedang peluk cium aqil dalam linangan air mata..mungkin bagi makteh itu salah satu cara bagi dia melepaskan rasa rindu terhadap arwah..and mungkin setiap kali dia pandang aqil, ingatan dia terhadap arwah semakin kuat..setiap kali ye balik kampung n jumpa aqil ye akn peluk cium aqil...dan yg paling aku perasan adalah bila makteh cakap kat aqil napa pakai baju besar sangat nanti makteh bagi baju hazim ye...oh dan betapa airmata makteh mengalir deras...dan malam tu mungkin juga makteh tidur dengan airmata dan rindu yg x terungkai...

"Hari ini genap 100 hari pulangnya anakanda bongsu ku yang tercinta-Rafhan Hazim bin Romzi.Dan 100 hari itu jugalah merupakan hari penuh dengan linangan airmata tanda lara jiwa seorang ibu yang terpasung oleh kerinduan yang sarat..Walaupun kesedihan itu hanya memadamkan api motivasi,membunuh roh semangat dan membekukan jiwa namun hati ini masih terus merintih..Semoga kekuatan dan ketabahan itu akan datang jua akhirnya..Insyallah. Semoga dicucuri rahmat ke atasnya dan Jannah persinggahan abadinya..Al-Fatihah.." ~ RAKIAH RAMLI aka MAKTEH

~kasihnya ibu membawa ke syurga~

i need a new hp

dulu time bercita2 mau angkat tab it was a kehendak...and time mmg dah beria2 benau nk agkt my hp ok jek..xde wt any prob...so ak simpankan kehendak tersebut...tp skang ni..eh bila ak xberhajat nk angkut new gadget, the u go..u bikin hal pulak kan miss N??haiyak..u talak kasian sama ai ka??ai manyak sayang sama u wo..

so now, do some research back again before beli baru...urghhh...nk do research tu yg mls ni...ak ni jenis beli gadget 10thn skali or in some cases like this until my gadget meets their shelf life...mmg ahkak yg cantik lagi jelita ni x rajin ye nemos untuk membeli gadjet2 baru...

dah ler miss N wt hal..miss V pun sama...tgok2 cekitdout cekitdout kt C dah merah ha...oh xkan ahakak yg cantik lagi jelita nk kena beli another lappy??damn~how many bag of money does it required??hp lg lappy lagi..oh no~

poning den la...at this very moment ahkak yg cantik lagi jelita ni masih mengharapkan a miracle to happen!!seandainye miss N ku mampu bernafas sempurna so save sikit duit..tp miss V r pulak kena godam untuk membetulkan balik sistem saraf sendi bekunye...haiyak~

agak2 kalo ahkak yg cantik lagi jelita ni nk beli hp baru, hp apa yg suits me best ek??adakah hp ini??

*
*
*
*
*
*
*



kalo masih di pasaran bagus jugak...tlg yek kengkawan bg idea....

aku cuak...

nampak jek aku ni hebat gagah perkasa..tp bila sampai part nk kena booking tiket flight sendiri..mulaler menggelabah puyoh...itu x kena ini xkena...planning awl nk beli fireflyz skali ha kau...tokojut den...so end up as usual..air asia...now everyone can fly..sangat sesuai ok their tagline....with that amount of ticket jauh 2x ganda lebih murah drp fireflyz for the exact day of departure...the thing is..LCCT is too far dear compared to subang...kalo subangnye dekat jek ngn umah aku..alahai~

tp bila total up everything (ticket+myk keta+tol) yes air asia wins without hesitation yek...yg masalah dengan air asia ni nk kena book guna credit card ler pulekss...aku ni mana de credit card credit card ni...dush...aku kalo ada credit card nemo makanya akn menjadi buruan all the banks la kan..for shopaholic like me having those card on ur wallet is like having an ice cream for a kids..never enuf with only one..and then sedap ler ak ni menywipe(aler ko bc ler camne pn)....takut kena declare bankrut jek...baru padan muko...so run from it as u run from pesakit kusta...yes nemos..aku mmg xleh guna credit card...so how ler??flight have to book ASAP...pikiq punya pikiaq...ting~~my AYAHCIK..hehehe...lgpun mmg ye jek yg besa belikan flight ticket ni..hehhe...fuh lega...xde ler ak nk cuak sgt kn..and at this very moment entry ni ditulis pun ak masih belum bayau lagi ler...later on i paid ye cik..hehehe...me?lega~

so packing up things cos flight on 7am tomorow morning...gtg...luv all....


p/s: yg pasti aku masih xboleh nk book a flight by my own...huhuhu

~a.d.i.o.s~

repainted and redecoration...

disebabkan casa impian xde wt untuk tadika..makanya ak dan tentera tentera lain pun terpaksalah berkerja keras mengeluarkan 10cent kami untuk mendekorasikan LC PRIMA PRISTANA (oh ye, to all haters my tadika still on and alhamdulillah no of student keep on rising even dulu ada gk yg komen camne aku ni jd seorg pendidik kn..)..setelah hampir 2 hari melakukan kerja2 pengecatan dinding lua..finally ground floor wall nicely painted..nk tgok hasil..tunggu yek...cumanya 1st floor xsmpt dicat..but its ok..slow n steady wins the race...

then outdoor toys pun dah diupgrade..dr kebiasaannye beli barangan tangan ke dua this time around bought a very classy first hand item..cewah...pejam mata hulur jek sebelah tgnnye 4digit figure ke cina puchong kmode itu....well as long as it worth every penny's spent...long term usage...mmg ada brand lain yg lebih murah tp based on my own experienced, LITTLE TIKES playground mmg sangat paling tahan...(alamak bahasa apa ni)..


kebesaran this item mmg satisfied to the max r..even the teachers pun boleh tumpang bermain..well aku yg 'kurus' ni pun mampu utk bermain..and ini dibuktikan oleh gambar yg akn ditonjolkan utk part II nnt...cewah..suka lak wt part part ni kan...

even Little Tikes brand mmg mahal sikit compared to others brand tp in term of quality mmg terjamin...my tangan ke dua item yg dibeli thn 2009 dulupun warna still sturdy...padahal owner previous dh guna lama mana pun xtau ler kan...so that is why ler aku memilih utk goes for Little Tikes brand...

cumanya agk terkilan sebab nk wt reading corner tu, main item xde stok..kena tunggu in 2 weeks time baru restock blk...me?frust....dah hangkut byk2 soft toys kononye nk sangkut2 on that green leaf thing tp hampa bila tgok bekas ye kosong...oh tidak~

makanya all the soft toys yg ak hangkut ngn mak aku harus diletakkan semula...so in two weeks time ak akn ke ikea lg..yes dpt mkn curry puff lagi..hikhik...

so bila semuanya dah betol2 ready baru i akn share the pixs ye nemos...

~a.d.i.o.s~

ombak rindu lagi...

xhabis habis ler aku ni ngan ombak rindu..hehehee..well what can i say..the best malay novel ever written r katakan...ok even aku sudahpun memiliki ombak rindu versi novel previously tp dek kerana wujudnye ayat pinjam meminjam ni so the books is nowhere to be found so i was like daaaa...and aku percaya seandainya buku itu dijumpai pun pastinye sudah tidak seperti buku anymore..well what can u say...hands after hands...so nothing good to be expected...


tapi ada aku kisah nemo oit..ive got the new covered ombak rindu for myself today..thx to MLS...aku pun pelik gak..dah ler tetiba jek ritu ye baik ati nak teman aku g tengok movie ni..memula tu kemain maki aku sebab nak tgok movie melayu..tp end up ye lak yg belikan tiket on that very first day..memang aku xcaya r kan bila ye ckp ye dah beli tiket ombak rindu...tapi bila ye mintak aku printkan tiket tu..ok mungkin dia sedang demam..hikhik...and it wasnt stop there...aku berenti di MPH untuk usha usha buku buku anak anak aku and bila aku dah siap shops all the books and nk letak dlm trolley..jeng..jeng..jeng...buku ni pun muncul...i was like..who the goddess yg belikan buku ni??xsgka MLS ni pun suka wat2 surprise romatic gitu..rupa rupanya masih ada sisi romantic dia yg aku belum tau...tehee~

whatever it is..i've got the books and its time for me to start the reading untuk kali yg keberapa pun xtau...untuk adik adik aku..korang boleh tengok gambar jek ler..xde maknanye i nak bagi pinjam...hikhik...sekian laporan demam ombak rinduku...

"kerananya sepi itu berlalu, kerananya rindu ini hadir"

~rinduku umpama ombak, kasihmu bagai pantai yang sedia menanti~



demam ombak rindu

another entry pasal ombak rindu ni..tp x ler sambungan dari yg lepas punyer..cuma mau update sdr..hehehe...

ok done watching the ombak rindu movies on their very first day of movie released..first time ni tgok cte malay romance movie kat wayang..kalo x sblm ni nk tgok cte melayu tu mcm..erk..what?bek la tgu jek kua kt tb...tapi disebabkan the novel was way too awesome perhaps i could proudly say it out loud that ombak rindu was the best malay novel ever written....

"izzah akan sayang abang untuk selama lamanya"..pergh...for the first timer yg tgok movie kat wayang, rasanye mcm agak janggal bila dgr kata2 romantic yg dituturkan..nak2 lagi bila dituturkan oleh MAYA KARIN the awesome...dengan accent yg sgt lemak manis disukai ramai..she plays the role very well...cubaan utk meniru her accent tp urgh..mmg she the only one la kan yg pandai...

"cinta itu xkejam cuma manusia xpandai nk hargainya"..another ayat2 cinta lah...terbaik..

apa yg wt i lebih teruja adalah.....


she replied to my tweet...mmg terbaik lar...sekali jek ak tweet n she replied..so sgt teruja...menampakkan sisinye sbg seorg artis yg friendly...kalo ak lelaki mau ak ajak berchenta..oh kak maya...hehehe...ni yg nk wt ye sbg the most favorite artist of mine..hehhe..

kesimpulannye entry kalini cuma nak highlight part maya karin replied kat tweet ak jek..hehehe...so korang boleh ler follow maya karin and follow ler aku yang cantik lagi jelita ni skali..

~a.d.i.o.s~