-->

Daisypath - Anniversary

~b.i.r.t.h.d.a.y~

as if tomorrow is my jubli perak birthday...so this time entry i like to share sumthing...erm maybe this time entry akn menyinggung perasaan sesetengah individu yg kuat touching but hell with that..this is a tale of me..so whatever it'll be it was MINE!!!i am truly sorry at the very beginning...
yes indeed..it took me 25 years to perfection yet there is some lacking here n there...i mean it took me almost 25years for me to differentiate between KEPERLUAN dan KEHENDAK!!
ye aku mmg mengaku yg ak adalah shopaholic until i reach this age..ok tipu!!
hahaha..yg sebenarnye at this level of age akunye poket agk x brp nk kembung sgt r..there is tonnes of things that need me to commit with!!and it is monthly basis!!cait..
in other words yg sbtolnye sen kurang nk g shoping sana sini..cuba jek ko bg ak 10k and within 5hr i could spend the whole sum of it!!yeay baby...
tapi still r leh consider as sudah matang kn?huahuahu...
and seriously to look good u need this no!!at this age i am proudly announce yg my biggest dream had came true!!at this age sy mampu;
  1. own 2 kindys..one of it is 100% under my control and another one is under my program...
  2. bayar installment keta tiap2 bulan guna duit sdr..
  3. membayar yuran pengajian menggunakan duit sdr which cost me rm5750 per semester which make it rm11500 per year...oh bila la mara nk bg blk loan ak ni....
dah2 ler tu...nnt kang kalo ak tulis lg apa yg ak mampu org kata riak pulak..huahauah...xpsl ak pn menjadi mangsa rampokan..oh ye tp aku tetinggal part paling penting SHOPPING menggunakan duit sendiri!!!yeay!!!every single things on me is paid by me oh unless a few things yg my ML belikan..
sudah2 ler tu cik azni merapu balik kepangkal jalan semula....

******************
so berbalik kita kepada entry ini..ye sepanjang pengamatan aku ler kan...the most birthday wishes yg we gained adalah setelah FB diperkenalkan..and thank to FB yg mengigtkan kita for our frens birthday...but what makes m wonder is why is it all the credit goes to whom that wish?shud be the credit goes to FB gak pasalnye kalo korg x bk fb tu jng nk harap ler ko akn igt birthday mmbr2 kn?xyah nk tipu r ckp ko igt stp hari kelahiran member2 ko tu...mmg x!!

tu satu hal..pas2 yg bestnye lg adalah...ucapan2 tu...yg membuatkan ak ni terpikir sesuatu...
ok contoh common ayat yg selalu guna adalah..'selamat hari jadi,dah tua dah ko!!'..helloooo...sedar x ayat memula tu mmg best selamat hari jadi...then tetiba da lak dah tua dah ko..eh apo kono eh jang..without saying that word those peeps yg celebrate bday mmg very aware on that matters yela even org kg aku cakap AGE IS JUST A NUMBER...tp tu suma ungkapan di bibir sahaja padahalnye kesinambungan ayat tu memainkan peranan yg penting...AGE IS JUST A NUMBER TO COUNT!!!!urghh..yes kita mmg semakin tua di dunia tp sedar x usia kita semakin muda ke akhirat?it is nice to remind about it but pls do it on some other time!!not on their birthday!!its a birthday so as a well-wisher we have to say something very nice and pray for all the goods!!!not on sumthing inappropriate like that..kalo x tau nk ckp pape cukup hanya dng ucapan 'selamat hari lahir/happy birthday'..as simple as that!!no need all those unwanted phrase der....

oh pls on my birthday do wish me good fortune supaya bila 44org mendoaka kekakayaan saya makanye saya akan menjadi org yg betul2 kaya!!oh bkn kaya harta jek tp kaya dng kawan2 yg ikhlas bersahabat!!wah what a great wish for me!!and kalo nk wish tu sila la wish berisi..jng ler wish kosong jek..hahaah...akhir kata dari aku terimalah...


yes..happy birthday to me..hapy birthday to me...happy birthday to meeeee....happy birthday to me......

~C.r.a.d.l.e.b.a.b.y.P.a.r.t.2~

this time entry is the sequel for the last one...yekla tgh ak sdp2 at menghupdate the blog tetiba jek blogger wt hal xleh nk upload pix!!haisy xsng kak limah dik..so mari kita GenJet kn lg gambo2 seterusnyer yer nemos sekalian...
seronoknye aleesya ni..alhamdullillah ye xde wt perangai 3000 mcm ibarat kata umminye...tenang jek ye dlm endoi nye..
tengah tercengang2 sebab biasanye lain ummiku nye lullaby song..ni len pulak bunyinye..np bunyi mcm ramai sgt ni?apa mereka sdg lakukan???
ummi yg sedang mengayunkan endoi aleesya takut enjin 3000 mcm berbunyi....
aleesya's dayang yg turut berkhidmat mengendoikan...
barisan marhabanah marhabanah semua..eh sori suka2 aku jek sebut marhabanah...kang maksud len baru padan muka aku..barisan marhaban disebelah pagi..mengalunkan zikir2 memuji ALLAH dan RASUL..mudah2an dpt didengari si aleesya ni...
alemakkkk..camno nk dengar dagho oi...wake up dear..jng tido..tp disebabkan kemerduan suara2 org marhaban tu..alhamdullillah si aleesya ni baik jek...very good khalifah on that day...all praised are due to ALLAH....
sebelum upacara memotong jambul ummi n ayah is taking the baby mengelilingi para marhaban tersebut(alamak ak xtau r org marhaban ni kita panggil apa) sebanyak 3kali kalo x salah aku ler..apa simboliknye dont ask me...yela aku sendiri pun pelik cos as far as i know tawaf kt mekah pn sebanyak 7kali so i dunno the symbolic of 3kali pusing tu....

then upacara memotong jambul oleh tok sebelah apak eh...flower yg kt scissor tu lom pape dh tercabut dek penangan ketua marhaban tu...haish..ganas sgt ler makcik...
the greatest mother in the whole world(my mom) pun x melepaskan peluang mencukur jambol dak aleesya ni.cuma ak jek x berpeluang...yela photographer on that day kn..so mmg xde mknanye r..
adikku aishah cum pemberi doorgift dr tuan umah kpd para marhaban
ni si gedik lagi sorg yg control AYU nak mampos memberikan buah tangan dr tuan umah.
dh dpt buah tgn apa lagi..mari kita melantak...jom kita usha apa yg disediakan tuan umah utk perut2 kita semua pd hari tersebut....
ini ler dia antara santapan pd ari tersebut..ada sebahagian lg di meja lain..sebab konon kata meja yg ni utk lauk2 bandar..lauk2 kampung kena dok kt meja len..tp yg ak tgok lauk kg tu tersangatlah lakunye....cuma yg agk kurengs sikit the sambal belacan...alahai...kalo x mmg bertrip2 ak ngangkut pinggan..but better than nothing r kn...
bila dah suma sibuk melantak kat luo it is our photoshoot time..apalagi menggunakan camera x semahal mana tu aku pun memetik2 jek r..yela kata pun xyah pakai filem..so ketik2 jek r yek...che' abdul hakim ni xnk melepaskan peluang utk bergambar bersama his latest cousin..pandai lak ye kali ni xwat muka ben10 ye tu..if not puas ak nyuroh..'hakim pls smile naturally'(hehehe)
mbak ersi pun xnk melepaskan bergambar bersama2 ank didiknye selama sebulan itu..she was behind the scene people yg banyak menguruskan all the niche of aleesya ni ha...so wajibla mengabadikan a photo on that day....
adik bongsuku yg x melepaskan peluang...
yg ni lagi best..dtg2 trus soh snap pix ye...hai la maklangku....
pempuan ni mmg giler bergambor..lepas kau kau..lepas kau..kau jek....
cukupla smpi disini..for aleesya..kak long doakan supaya menjadi di kalangan ank2 yg solehah yg boleh diharapkan oleh ummi dan ayah serta tdk mengahampakan harapan abg sulongmu...sesungguhnye ummi n ayah telah memberikan yg terbaik utk aleesya...dan mudah2han aleesya akan memberikan yg lebih baik utk ummi n ayah serta abg ammar...

~a.d.i.o.s~

~c.r.a.d.l.e.b.a.b.y~

just this morning ak pergi umah MAKNDAK aku yg terletak di Taman Buana Perdana PJ sempena dng majlis berendoi/cukur jambul/aqiqah buat her only princess ALEESYA NAJLA SOFEA..
i was amazed by the cradle dais nye..

amboi kau aleesya ni baru majlis cukur jamboi lom lg konye engagement ke nikoh ke...hualawey...untung badan..n ni ler yg wat kn i x sabo2 nk having babies!!uaaaarrggggg~
sabar azni sabar..ur time will arrive...hehehe..
tu lom tgok arabic canopy kt lua..alamak malas pulak ak nk upload gambo canopynye...

the princess yg diraikan...ALEESYA NAJLA SOFEA BT AZHAR..
serba pink makngah..xpe yek makndak baju n all the cekak tu suma simpan leklok yek...huahuahua....
harusler wajib ada mukaku ini...sempat berposing di dpn cradle si aleesya ni..ok tang perut tu hembusan angin jek yek..bkn perutku buncit..huahuahua~

with her true mother...puan KAMARIAH RAMLI...amcm da x iras2?ok mmg xde yek...yg ada hanyalah rupe apak eh jek....
memulakan majlis dng meletakkan princesa ni dlm cradle nyer oleh umminye...
alamak ai..dan2 ler blog ni nk wt hal xleh upload gambo...so to be continue r yek...eish geram jek rasanye...byk lg gmbor yg ak nk upload ni padahalnye...so...
to be continue.....

~n.a.s.y.i.d~

ok i know that u guys akn terkejut kalo aku cakap aku yg join ini nasyid kn???
mmg ler bkn ak tp anak2 di tadika LC Prima Pristana yg join...
tapi ye la kalo x kerana aku yg register kn xde ler kekdahnye mereka join kn??
so the first credit was mine..hehehe...
kekdah citernye idok ler kami ni planning nk join pn..
but as for the organiser peeps dtg anto srt jmputan menyertai ak pn xnk ler mengecewakan harpan merka yg dtg.so aku pun passing r rm30 as the entry fees..
kami tau kami xcukup masa training but hell with it we join for fun
utk meramaikan peserta pertandingan...

so sesampainye kami di surau al-hidayah yg terletak di saujana utama 1 pada jam 8.30am kami pun lepak la di anjung surau tersebut oh ye bkn sj2 lepak tp disuruh melepakkan diri disini...
so ni ler muka2 pengharapan dr ank2 LC Prima Pristana.di awal ketibaan kami di surau..
dan ye bila menyaksikan sahaja kpd unform dr tadika lain yg mengambil bahagian makanye harusler kami merasakan aura juara itu bknlah pd kami..
but alang2 menyeluk pekasam..
but as i mention earlier kami dtg dng niat nk meramaikn peserta n memberikan pendedahan terhadap anak2 tadika kami...
so kami pasrah walau apa pun keputusannye...
so dengan preparation less than 1 week..sedia atau x here we go babeh..all the kids standby for their performance as they being voted for the 1st performance..
nah kau..dah r prepare pn kurang dr seminggu...alik2 kena perform 1st??
mmg best!!preparation tu less than 1 week bcos cuti sekolah kn 2 weeks so mmg kami ni kalut skali r..sampaikn mcm xnk join pn ada rasanye..tp kami tetap maintain..
kalo tgok the other kindys mmg r kn they ols pick all the 6yrs kids..kami jek yg bagi peluang bdk2 4yrs 5yrs join skali..xde hal r...


bila dah dpt naik pentas lain yg dirancang lain pulak yg jdnye..
dah leklok r mereka tu line up kt bwh but when on stage all gone!!kelaut jdnye..huhuhuh
si lead singer girl pn teacher mtk the doll yg pegi bg teacher mic buat apa?
aduyai..pening kepala teacher tau u ols ni..but whatever it is
I AM PROUD of u kids..greatly honest of ur spirit!!
kalo kita prepare awl2 lg mmg MANTOP kitanye performance ank2...

while waiting for the result they ols ni pun apa lagi..x reti nk dok diam..
haish...xtau ler...so teacher pn soh r korg amik kemuncut(erk xtau spellingnye) kita main ngn kemuncut tu...ni la aksi luqman hafiz ngn aqil faidhi sambil diperhatikan oleh aqil danish...
ye teacher tau korg boring dgr pidato yg x serupa mcm pidato tu..
teacher pn lg la penatnye sayang...dh r nk kena hadap pulak muka mamat doraemon tu..lg r teacher x leh blah....

alhamdullillah...rezki kita ada..so tmpt ke3 drp 3tadika yg bertanding...
ok la tu..xsia2 kita prkts selama seminggu ni..
kalo kita tarik diri awl2 x ke kita rugi?
syukur ye ank2 dng kemenangan ini...
next year we try our best n no more last minute preparation ok??
besides the medal tu dpt jugala kita sijil penyertaan yg diterima oleh teacher MAZ
and hamper yg diterima oleh teacher teena..seri pengantin baru x ilang lg kau....
end of 1 part
*******************

ok part g best nye apa lg kalo x GOS GOS kn??
aku bkn apa(common intro melayu nk stat mengumpat) cumanye terkilan sedikit r..
oh ini bknlah mksudnye i x bersyukur dng rezki ALLAH s.w.t yg telah menetapkn tmpt ke3 sbg rezki kami yek bahkan aku ni cukupla bersyukur melihatkn kegembiraan ank2 tadika aku ni mendpt medal..
the 1st place dimenangi oleh LITTLE CALIPHS saujana utama..
ok ni aku musykil np ko x guna jek nama tadika ko SI KECIL PINTAR tu???
then ada pulak r sorg hamba Allah ni bertanya..
'eh ada little caliph lain ke?' bila tgok pakaian ank2 aku ni..
then yg kwnnye menjawab..
'eh ni bkn little caliph ni tadika prima pristana'
aduyai...dah sah2 lah ko tgok lmbg kt baju ank2 aku tu LC nye lambang kn..
tp yela salah aku gak patutnye aku pn tulis LITTLE CALIPH PRISTANA bkn tadika prima pristana..baru la org bk mata sikit...
but that was not the biggest issue..its ok kalo dah da org notice pn there is another LC nearby...
cukupla dng itu...
the biggest issue for me is..the lead singer for LC SAUJANA tu merupakan ank si owner tersebut!!n yes its ok if the boy is his student, i mean still in range 4-6 yrs preschool..but hell no..
helloooo i worked there for almost 4yrs back n during that time his son is already 4yrs..so now supposedly he is in std 1!!!not in preschool anymore!!s**t!!
come on i know that u r desperately need the winning but using the appropriate way will u???
n i know that u r always like utamakan ur own kid but come on...this is preschool competition...u still have loads of student u can choose!!
n what the hell are u doing in front of the stage while ur student perform?
judges, cant u see that??how can u let him conduct the performance..it is a competition if im not mistaken!!so what the hell are u trying to do??he stand there doing all the routine and movement for his students!!this isnt fair at all!!kami 2 tadika lg xde bg sbrg btk direction pn kt our student and if only i knew that papers are allowed on stage!!punye la kami riso ank2 kami x hafal lyrics and all that but they there are holding a piece of paper in hand!!
if only LC Saujana utama x wat seperti itu kami redha dng kemenangan mereka becos they deserve to win with their appearance and all that and what makes me wonder more how was 6yrs student can able spoke
'eleh no 3 tu kn kalah nak gembira2 buat apa?'
dush...1 tumbukan terasa..
biarlah anak2 kami nk merasai nikmat kemenangan..sekurang2nye mereka menang secara bersih..tanpa mengharapkan bantuan dari std 1 student and teachers conducting infront!!they doing what they had practiced for 1week period..and they deserve to feel the victory spirit!!

but whatever it is to all anak2 LC Prima Pristana teacher Azni is proud of u ols!!
we can try our best next year...

~a.d.i.o.s~

~N.o.r.a.E.l.e.n.a~

ok ak tau skang ni mmg ramai terkena ngn badi citer ni...
sampaikan ada r one of the surat bantahan being created by whomever prejudice....
tp yela its ur right to do what u think it was rite kn??
ini yg ak copy pasta srt tersebut drp mana ntah kt fb ak...
*******************

NowaKakitangan Kerajaan,
Putrajaya

TV3Sri Pentas,No 3, Persiaran Bandar Utama
Bandar Utama, 47800 Petaling Jaya

Tuan,

Per : Bantahan Terhadap Penyiaran Drama Bersiri Nora Elena

Adalah dengan hormatnya saya merujuk kepada perkara di atas dan drama bersiri Nora Elena adalah berkaitan.

2. Dimaklumkan, bahawa saya, Nowa dengan ini membantah penyiaran drama bersiri Nora Elena yang disiarkan setiap hari, jam 7 petang di saluran tuan. Antara sebab sebab pembantahan saya adalah seperti berikut.

i) Membuatkan jiwa isteri isteri terganggu.

Mana ada suami gitu sabo dalam dunia ini? Logik tak bila Nora tanya Seth, asal Seth tak penah dengan apa saja perbuatan Nora? Seth jawab, sebab Seth terlalu sayangkan Nora. Jadi kesimpulan, isteri-isteri mula curiga dengan suami mereka yang sepanjang masa marah marah. Ni laki aku sayang ke tak ni?

ii) Jiwa jiwa suami juga turut terganggu.

Ini kerana, apa bila tiba scene scene romantik dan tidak dapat diterima akal, seperti Nora terpeleot, Seth siap dukung bawak g sofa, tingkat bawah..(gila gagah..aritu aku nak branak, laki aku gendeng henbek aku, beg kain aku, pastu tunggu aku kat grill depan umah, aku la terkedek-kedek jalan sendiri..pastu pegang lengan aku je tau..bila suh dukung macam biasa drama atau filem buat, laki ckp, “ah gile mung, patoh pinggang!” Pastu sampai sepital, lari lari amik wilca..kalu dukung macam drama melayu kan bagus??)

Oh pasal part romantik tu, biasanya isteri akan menjeling kepada suami, disertai dengan kata kata sinis, “dedi mung ni masa dulu geletak nok ke mami, masa mami begetoh je belanar beli bunga, minyok wangi, cekelat bagai..leni doh dapat mami doh haghammmmmm!!! asal besday ke anniversary ke, pakai tektik, hadiah ai pada yu adalah sebuah cinta yang murni dan ikhlas”….itu je?? harharharharam!!

Paling koman, selepas jelingan tajam, cubitan kental di lemak perut pasti akan singgah di bahagian perut suami. Jadi, sebagai lelaki melayu, suami, mereka juga merasa hangat dengan penyiaran drama bersiri ini.

Kebiasaan jugak, malam malam yang sepatutnya diisi dengan aktiviti sukan berair akan berlalu begitu saja, pabila sang isteri makan hati, lelaki melayu dalam drama lagi romantik dari laki sendiri. Saje saje wat merajuk, ingatkan si laki pujuk cam si Seth pujuk Nora, tapi tak tau laki sendiri penat, dah, amik kau, sampai ke pagi tak dapat apa apa..laki tak pujuk satu hal, laki horny dibuat bini gitu pun satu hal..Sian Johnny!

iii) Memberi harapan pelesu kepada gadis gadis yang belum menikah.

Apabila pengaruh Seth Tan mula menular, maka ramai gadis gadis mencari pasangan hidup yang romantik nak mampus macam Seth Tan. Selepas menonton siri itu juga, kajian secara rambang mendapati kebanyakan dahi gadis gadis lebam. Ini adalah berikutan dengan tabiat sebelum tido mereka yang gemar meletakkan belakang tapak tangan ke dahi sebelum tido sambil berangankan lelaki seromantik Seth Tan, walau sebenarnya, Non Ada lelaki MELAYU seromantik itu. Yang romantik cumalah, lelaki Bangladesh, lelaki Lombok, dan Shahrukh Khan sahaja.

iv) Pasangan-pasangan bercinta kerap bergaduh.

Sang aweks memaksa jejaka untuk kerap membelikan bunga. Sedangkan boipren tu keja Kerani je kat Kementerian Kewangan. Gaji pun RM1500 jek. Kau gile sekuntum bunga brape hengget?? Kalu nak 3 kuntum sebulan, takpe jugak. Ni nak 21 roses everiday??

Kau gile, ko nak mamoh kelopak bunga ke? Kau ingat kau cantik macam Nora Elena nak demand-demand? cess

v) Tak logik punya citer..

Brape lama kawen baru bole ‘bersama’?? Ada ke lelaki sesabar Seth tu.. Ok, takde ke tunjuk scene Seth ‘tumbuk sambal’?? eh, kalu betol ada lelaki tak penah sentuh isteri, kira mesti dia ‘tumbuk sambal’ kan? hahahha…takut awak sakit belakang konon..padahal ajak tido skali..mood cameron suda mari..eh, tetiba teringat Jay….kahkahkahakha

vi ) kari hangus, nasik hangit.

Duk sibuk berkejar dari dapur ke hall, pastu ke dapur semula, pastu part ehem ehem, part ada pelangi, dah teralit, tengok sambil berangan, jeling laki, dah lupa kari kat dapur..hangit gitu je..

vii) Mengganggu tumbesaran anak kecil.

Pabila seorang isteri, terpengaruh dengan apa yang dilihat di kaca telebisi, nak perli secara derek kepada laki sendiri takut kena penampo, jadi, anak kecil dijadikan medium untuk menyampaikan isi hati

“tengok tu Alya, dulu dedi mung semart gitu ah, nok g dating siap bukak pintu bagai sume? leni? mami terkedek kedek bawok barang dia hon siap siap doh”

“owoh Alya ork? napok ngat nipu..mana ada orang kawen doh romantik gitu ork??”

Kesian la budak kecit tu terkebil kebil tak tau ape mak dia bebelkan.

3. Sekian dimajukan untuk pertimbangan dan kelulusan pihak tuan. Dan semoga dengan ini, tiada lagi kekeliruan dan kecelaruan minda penonton penonton lagi. Mana ada lelaki romantik gitu dalam dunia..kalu ada pun sebelum kawen, lepas kawen, bagi setahun, atau dah dapat anak sorang, jadi kayu la semuanya..Jadi, dimohon pihak tuan agar tidak mempermainkan perasaan kami, dan memberi harapan pelesu kepada gadis-gadis diluar sana.

Sekian,

“BERPIJAK DIDUNIA NYATA ADALAH TUNGGAK KEHIDUPAN BAHAGIA”

( NOWA)Pengerusi,Kelab Ibu-Ibu Menyusu Badan
Putrajaya.

*******************
and now dgr lak apa yg aku nk kata kat si penulis ni..
hello....dah nama pn drama swasta
harusler berperanan membuai perasaan manusia2 yg ketandusan kasih sayang dewasa ini..
pergh ayt aku pn dh mcm nk jd ala2 dlm novel gk kn??
n plus this drama is an adaptation from novel..
n for those who still donno the novel title.
it is so called KASIH SUCI terbitan alaf 21..kalo korg g book fair korg masuk kt karangkraf nye booth..mmg confirm jumpa nye r...tp ni novel dh lapuk der...
oh ye balik pd apa yg ak nk katakn to the writer..
come on puan..again this is a drama swasta
so xkn r puan expect ur husband's character nk dijadikan taruhan oleh barisan director yg berkaliber ni(oh sgt tlg mengangkat bakul kot2 r kalo da novel KAU YANG SATU da memana dirctor nk soh ak jd SALINA kn)
pastinye x praktikal kn kalo wtk naive malaysian husband di pertontonkn..
xde sapa r kot nk tgok...
harusler wataknye lebih xkurang mcm watak si seth tan ni td..
pas2 pe la masalahnye kalo dlm drama ni nk bg bunga berkuntum2 pn??
ak yg tgh hagt becinta ni jng kata bekuntum2 sekuntum pn x penah dpt lg dr bf tp da ak ksh??
psl ak tau bnda tu mcm membazir jek bek r ML tu belanja perut comelku dng makanan yg enak2..tp ak still gk leh lyn cter ni..
psl otakku yg matang ni boleh pk r..
tuhan bagi kita akal utk menilai mana yg real n unreal..so LU PIKIRLA SENDIRI...
end of one part...
***********************

so the second part yg aku x berapa nk berkenan ni adalah.....

ye ak admit he's so handsome n bla bla bla..
ditambah lagi dng watak seth tan tu....
oh lagi r menambahkan hensem value ye tu kn..
auuuwwwwww terbeli jiwa seketika...
mmg cannot deny yg dlm nora elena tu he was like someone sent from heaven!!
but reality hell no...
oh cumanye xtau r kn kot2 si HARUN ni dah berubah..
oh sgtlah xleh blah..hows HARUN turn to AARON..
tp boleh r dah nama pun retis...
mcm ak yg x retis ni pun suka guna nama erika kn...
eh pelak ak cte psl ak ni..
ok bebalik cter psl mamat ensem sorg ni...
ye mmg dikenali dng perangai yg sombong n agk belagak r..
but for me its normal r retis singapore cari makan di malaysia they ols mmg akn POYO lebih...
agknye bcos they ols from SINGAPORE kn..
hello singapore jek kot..kecoh mcm from europe...
so aku sgtlah x brp nk bekenan bila ramai terlalu adore dng si aaron ni..
cukup la dng seth tan jek...xperlula sampai kt lua pn korg nk menyanjung puja gk si aaron ni...
cukup2 ler dng citer jek...oh tp yela sapa r ak kn...
apa yg penting mari kita LIKE pages aaron aziz beramai2 sebab pasni ye belakon wtk haris utk movie OMBAK RINDU...
yeay go go go AARON AZIZ...
i'll support u la......

~a.d.i.os~

~h.a.n.t.u~

ok i am very aware yg most of malaysia's cinema skang ni
sedang dilanda cerita seram...
xkisah r seram serius ke lawak seram ke..
yang penting ianya adalah movie genre seram...
memula tu mmg r ak igt nk upload gambor antoo juga disini...
tp bila memikirkan ehem..ehem...(x la ak nk ckp ak penakut)
cumanye yela bnda xelok xyah ler ak nk show it off kn??

so berbalik pd tajuk entry ak ni..
just way back di tadika ku tadi..
one of my student bump with one of the species..
oh i just donno what was it...
but she was like can describe it in details...
i mean the ghost of cos...
that what more wonders....
she not telling us(teachers) directly but thru her frens...
so her frens yg mmg kepochi gurl ni pun trus r tanya teacher nye...
and tanpa membuang masa teacher ni pun terkedek2 r tanya dat gurl blk..
'auny nampak apa?ktne?'
then the gurl pun explain r...
nampak makhluk rambut panjang kerinting baju putih tengah mkn rumput dpn shoe rack..
OMG!!! teacher pun dng pantasnye r menjawab...
'no wonder my grass xpernah panjang'...
hahaha...kiranye sempat lagi r teacher melawak bodohkan demi utk menutup perasaan sendiri..

apabila mendengar cerita tersebut ak pun dng lantas terpikirkn...
bahawasanye aku akn tido di tadika n directly berdepan dng tmpt kejadian..
s**t!! dah r ak ni jns tdonye x tutup sliding door...
urghhh......so i'll have to check wether all those things is with me during my napping time...

  1. surat yaasin~ checked
  2. doa kursi~checked
  3. alquran audio~checked
  4. solat isya'~alemak lom nk bp checked g ni...

then suddenly i was like remembering one old good days..
once back my lil sis..i really meant the lil one...oh ye the bongsu one...
she having a fever for almost couple of month directly..
all gone the meds but still the fever is with her all the times...
from one clinic to another my dad brought her
but still her condition mcm tu gak...
then just after our cousins show us her one month old pix
i was realised 'something' is in the pix beside her!!
oh mana pergi gambo tu..kalo ada conpem ak upload...
and that 'something' mmg ada pun kat negative film...(oh ye knke dulu mana da digital camera so mmg lambat r nk dpt tgok gmbrnye)
siyes sh*t mmg cuak gk r tgok that pix...
and segala kerunsingan terjawab sudah la kn..
why my lil sis having that demam all those while...
ok aku mmg kurang kepercayaan sikit b4 this but all the evidence is infront me
plus mmg termaktub pn dlm kitabku~alquran
bahawanye selain dr kita manusia kita perlu percaya kepada kewujudan makhlus halus..
so believe it or not..
believe it.....

p/s: entry before sebenarnye credit to TEACHER AYU yg banyak mengambil gambarku...



~C.u.p.c.a.k.e.s~


ha camne?menarik x?
ini adalah hasil cupcakes yg diwat oleh sebahagian dr anak2 tadika LC Prima Pristana (LCPP).
well..yesterday kami di LCPP baked some cupcakes accordingly to the monthly theme..
so as for this month (JUNE) is fruits theme
and cos of i just went back from CAMERON HIGHLAND during last school break
so we all the teachers made up our mind
to do the art & craft for this week~STRAWBERRY CUPCAKES!!!
memang kecoh giler kot anak2 LCPP time baking cupcakes tu..
yg xleh blah ada sorg student tu siap ckp lg..
"erm nk bwk blk tp mesti mama ckp 'wah cantiknye'(siap tiru intonasi suara mama ye lg)"
and most of them when they see their cupcakes cantik and tertarik tu
they ols trus jwb nk mkn bila aku tanya nak mkn ke nk bwk blk...
xthn tgok strawberry agaknye...
so mls nk citer panjang korg GenJet jek r gambo2 dibawah...
oh baru ak perasan dah lama giler ak x upload gmbr2 kn....
i mean pix from my lappy....

bermulalah temberangku..ces mcm pandai jek padahal tu ha majalah rasa a heloing hand tersadai ats meja..hehehehe..as it is first time to the kids it is mine also..
khusyuk betol r yeorg ni tgok..

jng tgok jek yek..nnt blk try buat ye syg...

teacher teena yg menjadi photographer on that day..thanks yek..kalo x mmg xde ler muka ak nk tersembul dlm gmbr2...huhuhu

nampak x muka masing2 yg x sbr nk rasa..teacher maz yg ditugaskn meulis nama mereka di bontot cup tersebut...thanks yek teacher maz...

cupcakes yg siap untuk di bake...

sedang menghiaskan cupcakes

and bila dh siap menghias mulalah...
teacher can i eat this now??
so apa la yg teacher korg ni nk jwb kalo bkn...
yes u may dear...
agk2 da x sesapa nk recipe cupcakes LCPP yg telah berjaya dirombak oleh teacher AZNI ni??
nak xnk ni blog wa sukati wa r nk share ke xnk kn?
so apa lg ready ngn mouse than copy pasta kn aje recipe ni...

LCPP Strawberry Cupcakes

bahan2nye

butter (aku guna 1ketul jek)
tepung naik sendiri (ikut sukatan butter)
3 bijik telur ayam grade apa ikut suka korg
strawberry yogurt
esen vanilla
perisa strawberry
susu UHT perisa strawberry (dah nama pun straberry cupcakes)
gula secukup rasa tekak korang
sedikit pelembut roti dan biskut (n this is y r kot cupcakes ak ni lembut jek)
whipping cream & fresh strawberry for decoration

cara-cara

pukul butter ngn gula sekaligus sampai kembang
then korg campakkn eh jng campak letak one by one telur ayam tersebut
then campurkn tepung naik sendiri tu...
pastu letakkan yogurt diikuti rapat oeh susu(jng byk sgt nnt adunan korg cair)
then ltk a scoop of esen vanilla and also perisa strawberry.
then apa lagi bake r ngn u ols nye oven...
n word of caution yek dear..
nk deco tu make sure cupcakes tu dah sejuk baru korg deco
if not ur whipped cream tu akn cayor...
then korg deco r ikut sedap mata korg tengok...

SELAMAT MENCUBA

~a.d.i.o.s~





~C.a.n.t.i.k.V.s.H.u.d.u.h~

wah hot gitu akunye tajuk kn?
well bila lama x hupdate blog so the title shud be something catchy
utk attract the audience kn??
nothing much in this entry just a quote from fb..
ntah sapa2 nye post ler ak copy pasta..
sori yek tuan punyer..plus ak dh terbaca ni since like a years b4...

mmg ler kalo nk diikutkan rupa paras tu memainkan peranan yg penting..
as an oldies say...dr mata turun ke hati..
but hey..come on we in the high tech world..
it shud be nothing big now..
nowadays got lots of stuff that u can make up ur face.
we got a BOTOX (ehem...nk mention nama pengguna takut kena banned kang)
yg mana menegangkan kulit2 anda semua dlm sekelip mata shj..
n kesannye walaweh..anda kini mampu tersenyum dalam keadaan
yg sgt menyeksakan pandangan awam with ur higher eyebrow position..
oh and also konon kata botox xleh haram..
so apalagi guna ler vitamin c punyer cocok...
vitamin c what..where got haram??
palotak ko ler kalo pk camtu...
dah tuhan bg rupa camtu jng nk lwn qada' dan qadarnye...
sudah smpi masanye ur face having those wrinkles..
n lagi haru biru mereka yg merubah rupa paras dng plastic surgery..
halloooo..
nk lwn MJ ke?ko igt cantik ko wt plastic surgery?
dh leklok le tuhan tu kurniakan rupa paras yg jelita..
He knwos what best for us...
jng disebabkan anda semua tertekan dengan scene spt dibawah u gals lupa
whats wrong and right....
so GenJet kn sjer notes from fb ni...


Bila lelaki berkata...

Kalau perempuan cantik pendiam

lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...

Kalau perempuan tak cantik pendiam

Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan

Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan

Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome

Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome

Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih

Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih

Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW

Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...Kalau perempuan tak cantik bawa BMW

Lelaki akan kata: mesti anak org kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki

elaki akan kata: wah...caringnyer...Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan kata: eleh,gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati

Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...Kalau perempuan tak cantik bersedih hati

Lelaki akan kata: ckit2 nangis!!gembeng tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak

Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak

Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol

Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...Kalau perempuan tak cantik main2 miskol

Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2

Lelaki akan kata: sukenyer...!!Kalau perempuan tak cantik hantar2 email

Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!


so apa yg aku boleh ckp disini...berSYUKUR dng stp pemberian tuhan..
untuk kelihatan cantik semulajadi spt aku..
selalu2 lah basahkn muka korang tu dng air semayang..
ko pakai international brand pn kalo x knl tkr smyg x guna gk der....
again He knows the Best for his servants!!!

~a.d.i.o.s.~