-->

Daisypath - Anniversary

~M.o.v.i.e.R.e.v.i.e.w.H.a.r.r.y.P.o.t.t.e.r~

oh feels like ages didnt write anything pasal movie review ni kan..so this time entry x mau hemo2 yek nemos suma..mau rilek2 sajer..citer ringan2 sajer...so this time mari kita mengintai panggung, apa movie yg layyyyaaaannnn.....

starting from May until this June leh dikatakan all the big scales movie bashing out..from the pirate brings to all those mechanical machine up until wizardry world...and yes suma ketiga tiganye aku berjaya menonton di panggung...yg sempat n first day of launching harusler citer yg terbahek....TRANSFORMERS...oh mmg best giler citer ni..x boring langsung from the very beginning until the last circle of film..mmg terbahek betol r...then citer pirates of the carribean pun x menghampakan lgsung!!cumanye citer pirates tu u have to wait until the very last point r..cos even lampu dh dipasang n nama2 tu dh kua tup2 ML ak soh tunggu cos katanye ada lg sikit..n yes mmg btol pn..tp on that time tgl bp kerat jek yg tgl..

oh cop tp yg mau citer dlm ini entry harusler citer yg plg updated kan..apa lagi kalo x HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS part II.my ML bising soh tengok ngn ye gak tp nk tunggu tgk ngn ye lambat..so ak yg sgt2 teruja dng citer ni xmau lambat2..so say sorry to ML and ajak adik bongsu aku pergi tgok...to ML sorry sangat2..
ok fyi suma yek nemos nemos..ak ni mmg follower HARRY POTTER since sebelum 1st film release lg..aku mula membaca novel ye since the first launching of HARRY POTTER AND THE SORCERER'S STONE cos aku ni mmg suka citer2 yg x masuk dek akal..yela nemos wa ni suka berimaginasi pas2 lak time sekolah lu suka jek baca buku2 psl kehidupan remaja di sekolah pas2 tup2 da lak citer psl sekolah sihir pergh lagi la ak ni addicted kan..siap berangan kot2 mmg wujud ler citer cenggini yela aku terpikir r kalo bnda ni btol2 xde camne rowling leh wat citer psl wizardry ni realistic giler2..mmg suma yg ye citer dlm novel mcm masuk dek akal jek kn..hehehe...so what i can remember most masa memula dpt tau HP nk release movie aknye excited mmg x henggat r kan...then bila tgok jek movie ye agk dissappoint gk r..cos byk scene dr book xdiadaptasi ke movie..part yg penting lak tu!!ok xpe r lg..then second movie lagi haru..damn...ni lg banyak scene yg kena potong..oh mungkin nk jimat masa kn..but still terbahek lg r...so when it comes to HP 3 and forward mmg ak tau akn ada scne2 from book dipotong and yg paling xthn up until the last HP watak hantu poltergeist si peeves tu lgsg x diwujudkan...urghhh...pdhal kalo bc novel tu mmg geram jek ngn peeves kan..

so bebalik pada movie HP and the deathly hallows part II, using e payment maybank2u ak beli tiket online di sini.so masa nk wt reservation tu pun ak tgok kt screen lappy ak ni seat penuh hokey...so aku yg pd mulanye hanya planning nak tgok berdua jek ngn adik bongsu ak dapt ler tmpt di ats yg hanya tinggal ngam2 soi jek utk 2 org tp tupun bkn kat tengah2..kat bahagian tepi..tapi layankan jek r dr kena dok kt bhgn dpn..so after payment being made..sok pg tu ak kol ler maklang aku nk gtau planning ke afamosa cancelled..hehehe..gara gara mau melihat HP ni ler kan..then tetiba jek mklg ak ni pun ckp ye nk join skali ngn 2 org lg ank ye..pastu adk ak c ayu pun jd nk g dating nk follow gk..so pg tu dlm kol 8 ak beli ler utk 4 tmpt lg..tp sorrrryyy ya auwww..all the back seat occupied already whats left hanyalah 5 row from the screen..tp mklg ak ok jek..so ticket bought HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS PART II on saturday 16.07.2011 at 2pm...

then ML kol nk drop by kt umah...so tgu ler ye before gerak amik mklg di rumahnye di shah alam...then dpt msg dr mklg berbunyi....'mkn ns lmk kt umh mklg'..pergh pucuk dicite ulam mendatang betol..so kami grk dr umah pn dh kol 11am then smpi ler kt umh mklg around 11.30 am mkn2 dh kol 12 mklg ckp nk grk kol 12.30 tp time tu ye pn leh lek gi..aduyai..nk citer panjang lak kang jdnye entry ni..so stop story kt umah mklg smpi sini jek..

so grk dr umh mklg dlm kol 12.45pm camtu ler..then memasuki highway sana sini..jln lak jam kt usj ngn federal highway..pergh..mmg mencabar btol..then jam lg kt kelana jaya ngn damansara...aduyai..jam dh tunjuk saat2 mencemaskan ni..tp nsb ler ak epayment..kalo wt reservation mau tmpt dibg kt org len...so smpi kt One Utama Shopping Centre ak gegas2 g r kt GC counter utk aik tiket..fuh lega..sempat...so after park my lil GOLF..eh silap berangan awl sgt ni...park VIVA da bomb ak, kami pn pegi r beratur beli popcorn..pergh sempat lg cr bnda nk mentekedarah selepas melahap ns lemak kt umh mklg...time tu org dh xde dh yg q nk masuk...tp lynkn jek..

so lps tjuk tiket n get the 3d glass for each person..kami pun heading tu hall 10...masuk2..lampu dh gelap..pergh suspen jek ingatkan cter dah stat..tp bila dgr jek sound..oloh..iklan lg ker..ok..suker...ker,..ker...tp igtkn iklan dh smpi penghujung r..skali popcorn medium yg dibeli dah tinggal separuh jek lg tp iklannye lom abis lg..aduyai..bila mau stat ni..it is the longest iklan dalam wayang pernah aku hadap...sampaikan chinese sebelah dah stat cter sendiri dah..rimas lak ak...nasib ak bg adik aku dok ujung..kalo x sia2 jek pembelajaran PMR nye...der lenkali nk wt story blk umh wt ler..xmau la wt kt tmpt camni..terang kot..org npk...cait...ok abaikan citer mereka..

so bila iklan abis citer pn bermula...from the beginning jek cter dh x sma ngn novel...tp ok la.kalo x mmg xtau bp part they need to film to finish this chapter...cos based on the novel series mmg this last chapter is the most thick among the novels...

mau tau citer ye camne?erk..baik xyah..korg tgok jek la sdr..alo ak citer x suspen r..plus ak mmg suka kalo org nk support citer HP ni..hehehe....but word of caution u guys better make a reservation to avoid a long q kt counter..and to get the best seat of cos..u have to have deal with on9 bisnes...selamat menonton...oh and one more thing if u guys watching it in 3d make sure the glass is on 24hr to avoid any headache...

~a.d.i.o.s~

p/s: opsie sorry for the tittle. i wasn't meant to be a big fat liar its just i dont wanna make the review i wanna u guys to see it real with ur own eyes..trust me even it is not 100% adaptation from the novel but it is THE BEST HP movie ever!!its worth every penny spent!!

No comments:

Post a Comment