-->

Daisypath - Anniversary

someone like you

stressed!!from 5+ to 6+ and without any doubt in any minute it could turn into 7+....gosh...ayat biasa dengar di telinga aku kebelakangan ini adalah..."boh besor ngat mu long"..kata2 yang dikeluarkan oleh mkcik makcik aku...sigh...nak lagi best jumpa clasmate aku yg time form 1 dulu..ye boleh ckp dng bangganya..."sihatnye ko wan.ak ni dari form 1 sampai dah ada anak dua macam ni jek la bdnnye"..well..well..well...can i answer it with.."ko busy jaga anak anak..aku busy jaga anak tekak..so hasilnye dah sah sah ler lain.....".oh tp itu cuma berlegar di kepalotak aku ni jek...mls nk berdebat panjang panjang..aku pun ckp la.."bahagia"..oh so cliche punyer jawapan...tuih~tp yela dah nak wat camne...niler hasil sekali mkn abis RM1++...

pastu lak tiap kali balik umah mak aku punyer common q ye adalah..."besar sgt mak tgok ko ni long.takut mak tengok"...mak aku ni pun satu..eh yela mak mmg ler xde dua tiga empat kan..kalo ada mmg xkan sama dng yg satu ni...so aku selalu wat muka toya jek bila mk ak ckp cenggitu...malas nk bertekak...yela nak compare ak ngan adk2 aku yg berat x lebih 45kg mmg ler..mak tu suma anorexia tau..xcukup zat..org ni baru btol cukup zat..hukhuk..

ye nemo oit..ak mmg stressed..mengenangkan hari besar pn semakin menampakkan arinye..takkan aku xnak kelihatan anggun ramping pada ari tersebut...oh aku makin stress...tp apa ak nk wat??konon mau diet...tp ye makanan adalah satu2 benda yg aku cant denied their existence...food does exist..aku mmg selalu klah ngn their temptation..duh~

pastu yg mak aku lak mulut dok bising2..tp ye dok masak sedap2..bila ak xnak makan ye pksa pksa..kalo mkn kt lua lak ak nk mtk nasi separuh mak ak soh amik jek penuh...dah tu camne?hish....i need something that can prevent me from tergoda..oh god!!!

tapi bila tgok jek penyanyi yg satu ni...she gave me a courage to face everything in front...gemuk bukan penghalang utk successful!!so mari ler kita GeneJet kan video ADELE ni...(ak sedang berangan menyanyi style dia)



things that make my day

well done with the most unwanted killer subject CHEMICAL ENGINEERING THERMODYNAMICS....even hanya 3 soklan jek tp ak redha...dah itu jek yg ak termampu...cuba untuk menggembirakan hati dengan pergi menonton HAPPY FEET 2, but i just donno..is it because of me or that movie just cant make my day???think mighta be the first factors!!no worries guys that movie was awesome its just that the timing x sesuai...

then ditambah lak dng berita yg mcm x senang duduk..tp nk wt camne..kena redha gk...

and then as usualgaduh..gaduh dan gaduh lagi...sampai bila da???

malas mau cerita yg x best tu..so we put aside all those sadstories and bring forward the things that make my day...

just got a call from my ayah..owh betapa terharunya aku bergelar anak kpd WAN A.R. AZIZAN..bertanyakan perihal paper tadi...and how he try to make my day after i was telling him that the paper was s#%k!!!and yes..he is my daddy...everything gonna be find..its just the colors of the wind...usaha sudah n now time for tawakal..and aku yg memang mencari masa dan ketika yg sesuai untuk menghamburkan air mata terus menderu deru macam air paip air mata keluar...oh ayah..how will i survive without u...cant imagine life without u!!!and plus he is not in a good shape himself da skang ni...ayah pun dah selalu xsihat...even bila dpn kitorg macam xde pape jek..tp mk slalu cerita yg ayah dok ngadu sakit2 dh skang ni..Ya ALLAH ko kurniakanlah kesejahteraan hidup ke atas kedua ibu bapaku, kesihatan yang berpanjangan dan murahkanlah rezeki mereka Ya ALLAH dalam membesarkan kami lima beradik ini Ya ALLAH...

and masa aku menjawab paper td, emakku n adikku dirumah membacakan yaasin dalam memudahkan urusanku semasa menghadapi exam pg td..betapa jasa kalian aku bawa sampai mati...family,even there are millions of it nothings compared to OUR FAMILY!!!even aku ni bknlah merupakan insan yg terbaik tapi aku pastinya akn berusaha untuk menjadi anak yg terbaik bagi kedua ibubapaku..tiada yg dapat mengganti kehadiran kalian dalam hidupku..stranger stays stranger!!!family always matters!!!

come we frame it all semua dosa dosa kita kpd kedua org tua kita, who knows hidup kita yg selalu dull ni adalah disebabkan kederhakaan kita kpd kedua ibubapa kita...istigfar dan beristighfarlah kerana barangsiapa yang pernah sinis melihat kedua org tuanya atau kata katanya yg sering mengguris hatinya (well i admit i had!!) atau yg jarang sekali mendoakan mereka, percayalah bahawa anak yang derhaka itu siksanya akan didahulukan didunia ini...

and this is for the most important persons in my life...AYAH & EMAK


Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya dosa-dosa mereka
dan bertambahnya pahala kebaikan mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul bersama
dengan santunan-Mu di tempat kediaman yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir
dan Engkaulah yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.
Amin Ya Rabbul Alamin..

ayah..emak ampunkanlah segala dosa dosa kaklong selama ini..

move on dear...

tear drop on my paper...
mengenangkan thermodynamic paper yg x abis2 lagi ni..
mencari guru untuk mengajar dikala jam2 terakhir...
tapi xde siapa yg boleh membantu...
dng perut yg lapar lagi..oh tuhan...
sapa la yg ak boleh ajak makan time cenggini..
dapat ajk g pasar malam pun best gk ni...
sementara menantikan maghrib..
boleh sambung blaja ngn piqah...
kalo belajar sorg2 mmg x mampu rasanya...
ya allah...
boleh x aku lulus paper ni..
i need a shoulder to cry on!!
air mata menitik2..
xtau sedih sebab apa sebenarnya..
sebab stuck ngn thermo ke atau...
well perubahan yg nyata...
masih nak berlakon...
dah pandai menipu..
ok azni dont waste ur tears anymore...
use ur time focus on what need to be focused!!
put aside the useless things!!!

azni basya~

hati seorang wanita

well its being a long time since i had my finger for this...hectic weeks,exhausted body, sleepless nite and bla bla bla...

siyes aku busy giler lately, dengan submission of bioplant design FULL REPORT, a 6 credit hr subject, Final Year Project thesis submission also 6cdt hr subject, 2 big events for MJ Prima Pintar. opening of MJ Prima Perdana lagi...so dengan x malunya aku mengaku yang aku adalah IRON LADY!!hehehe...multitasking women!!

dek kerana kena menghantar bioplant report pada ari yang aku tengah siapkan thesis dengan 2mlam tanpa tidur, belom makan even time tu dah kol 2pm aku minta pertolongan seorg hamba ALLAH ni cos aku takut ak x sempat nak anta on time..n shocked me to death, bdk tu refused to help..yg paling xtahan dengan muka yg macam bangga giler sebab xnak tolong aku..pergh..wah sekian lama ak ni menabur budi kt ko tp time ak btol2 perlukan bantuan, macam ni ko wat kt aku...aku xnak ngungkit tp girl got to do what a girl got to do!!

and thats when my eyes wide open untuk mengenali hati budi seseorg yg kononnya boleh diharapkan..cumanya khilaf aku bilamana ak termintak tolong sekali lg untuk menggantung banner and bunting bg tadika prima perdana...yela kalo kt sg buloh i got my dad n my lil bro for helps but this time around bersendirian di melaka membuatkan ak terlupa peristiwa lama dan terus meminta bantuan tp as what had happened sejarah berulang kembali...tp aku still bangga dengan diri aku sebab ada improvement..aku x merayu!!cukuplah sekali terkena..and what makes me proud of myself..aku dengan bantuan AJAD a partner for Prima Perdana managed to hanged the banner and buntings!!!we did it girl!!!even without a man hand things also can be done accordingly!!so kepada lelaki terbabit jng pikir kalo ko xde tadika ak x jalan!!

kecewa sangat kecewa tp utk menguatkan hati sendiri i have to wrote everything just in case aku terlupa kembali..so this entry could act as a reminder for me!!jangan mengharapkan orang lain dikala susah kerana orang lain hanya berada dikala senang....and one more thing aku x perlu nasihat dari manusia macam ko...xpayah nk peringat aku bagai konon nak tunjuk diriku tu hebat, bagus sempurna sedangkan hakikatnya sebaliknye!!!terima kasih atas segalanya..a

if only i could turn back time...

hell with it..so this week gonna be the climax of killer week!!!exam mode is turned on!!on ke??hehehe...on x on kena on jugakla azni oit....so readers do pray for my best ya??i really really really depressed but i have to do whats the good on me!!

p/s: roadtax keta mati 1/11/11 n now dah 14/11/11 so camne nk blk sg buloh ni?masak..masak..again azni jng nk harapkan org lain..alternative lain banyak lagi...xpun tawakal jek redah jalan then insyaALLAH semuanya dipermudahkan..semoga perjalananku tdk dihantui leh roadblock yang macam shial....