-->

Daisypath - Anniversary

no Entry

Wah dah agk lama ak x jot down pape kat sini..well, being as kindergarten operator, time are so envy!nak2 lagi i got my wedding to handle...thank god this is alam maya!kalo rumah mahu dah berhabuk 4inci tebal...oh terima kasih tuhan!


Eh tetiba jek da gmbr kawen kan?ahaks..hehe bkn apa...td try  click buttn upload gmbr n teng..teng..tereng...gmbr ni yg ats skali so ak upload la...jng marah ye Puan Nor'ain..ye nemos sekalian..ini adlah kawan saya dari micet merngkap roomate semasa meyewa di apartmente d' micet aka hostel..hikhik...her weds is on 17.November.2012 yg lepas bertempat di rumahnya di tampin,negeri 9.so went there dng Puan Hanis aka atiqUS ke sana..ibarat kata my fren, sorag bini org sorg lg tunangan org. Oh sangat HoOWT tau! Haha...fuel up to WPL atiq's car sbb kami selamat sampai dng jayanya ngam2 time ain bersndng..tapi xdpt tepung tawar pun..uhuk *pasirmasukmata*..so GenJet jek r ngn gmbr x brp nk cukup ni yek nemos semua....

From left to right : miah, zue, zuel aka ain's hubby, ain, ellie, puan  hanis dan of cos si jelita azni...

Bergmbr kenangan bersama di pelamin nkah n i am so in love with the dais.simple yet unique!

Oh...and of cos i without any hesitation amik berkat bergambar be2..hikhik

And what im envy most is her room!the curtain are so much hatred!nk lgsr camni gk boleh?

Bila tengok kwn2 punya wedding mcm grand2 jek...the dais, the deco, the guest n all tetiba hati jd cuak...mohon maaf awal2 ye sekiranya my wedding nanti lacking here n there...cos mine definitely is simple one...bajet kurang boh!doakan semoga urusan perkahwinan saya berjalan lancar yek!sebab to be honest i am very the cuak one!

P/s: update thru #SamsungGalaxyNote10.1 so donno how it turn to be via desktop screen...

Istanbul Aku Datang

finally tergerak hati utk menyambung entry pasal TURKIYE..oh the spelling is so turks ok??memang kalo malaysian spell TURKI english spell TURKEY but Turks people spell it as TURKIYE..so aku ikut their mother tongue la yek...

menjejakkan kaki di Ataturk epot *mereka sangat menyanjung MKA* kami kemudiannya disambut oleh hotel staff..it is not hotel actually kami duduk di ANATOLIA suite something like apartment as if they got dapur to cook, one family room and two single bed kat living hall tu..so ya..it is apartment...bebel panjang2 pun boring so let make it more interesting with all the pixs!!GenJet yek..
Sunrise at Abu Dhabi seawl 4.30am!bright n EARLY!
Welcome to Abu Dhabi...midnite nearby airport!and their cab was the AUDI man!

Etihad HQ

sesampainya di Ataturk Airport..



papehal pun draw duit dulu

First Tulips captured!mula2 masuk jek town dia aku bagaikan manusia jakun!Tulips was everywhere and it gave spectacular view for a person from what surrounding her was a Palm Tree only!*terlalu excited sampai lupa tuka mode snap pix ni*

so this is where we stay for about 2weeks..tengok lua mmg haram jek..tp dalaman...well Turks mmg pntingkan inside rather than outside!
nilah dalamannye...
now we up to the hill!hahhaa...masa meneroka!jalan dekat2 jek sebab jet lag lg ni!
adikku di fatih belediyesi park...

belakang tula hagia sofya yang sangat terkenal tu!*sidebabbergambar*

gambar-gambar di bawah ni adalah hidangan dinner kami utk malam pertama kami disana...kami makan pada jam 10pm masa Turkiye bermaksud jam 3am di Malaysia!so just imagine bg jam 3 pg makan..mmg x kemana la kan...heh!peringatan dont judge a food by its look!urghh frustrated tau!heh!

Turkish Delight as a desert

ni pun turkish delight gak

ini pun sama Turkish Delight yg bapaklah manisnya!

ni makanan adik chicken chop Turkish style order by adikku

ni lak kebab special ye..

ni mix kebab

ni order by Mis Azni Jelita...ok ceritanya ak tgok table sebelah *pempuan yg pastinya* makan benda ni dng sangat2 menyelerakan..so i thot mmg best r...tanpa tanya daging apakah itu!sekali bila dapat...ha kau!mg rasa ketiak haring kambing!ak hanya mampu habiskan 3 ketul dan yg lain terbiar tdk terusik!fail!EPIC FAIL!

ni lak kira macam appetizer r..ayahcik aku jek makan dng penuh seleranya...

ini adalah delima juice yg mmg sangat2 hawawawawa rasa delimanya!yela kalo dah press skali ngn bijik2 delima ngn kulit2 kan...mmg sedap sangatla rasanya...
banyak lagi cerita sebenarnya..so mksudnya to be continue la yek...hehehehe

One Step Closer


yeay!!i'm engaged to MLS officially!!!hikhik...bertarikh keramat 21.08.2012 bersamaan dng 3.Syawal.1433 rombongan pihak lelaki dari Felda Trolak, Sungkai Perak hadir ke teratak awaku aka nenek ku yg terchenta di Felda Bukit Goh, Kuantan, Pahang. FELDA vs FELDA...hows that sound huh??teheee....

so the official pictures mmg xleh nk upload r lg kan...as if need to do some editing here n there...so kita GenJet jek gmbr2 dr si SAMSENG ku....

my D.I.Y dais
D.I.Y hand bouquet

The Lord Of The Ring Revenge...ahaks ;-)

                                                 

close up sikit....tq My Diamond....*ok sila abaikan jari yg gemuk n itam itu*



a kiss from future mother in law...


bab berlakon MLS mmg hebat...huahuahaua....MLS ngn bapakku...

opsssss....we engaged???!!!!

dayangs dayangs

and the best picture opkos...luv this pix every single inch!!!mmg sempoi....
last but not least..thank you again untuk semua yg terlibat and a big THANK to Syu yg gojes cos datang bersama family...appreciated it to the max!!!

Ramadhan's Homemade Cooking

amboi cik azni sejak dua menjak ni rajin pulak nk update blog...hikhik...tetiba jek datang rajing mengemas blog kan...

siyes talk aku bukanlah hebat dalam bidang masakan dan ak pn sebenarnye xdela suka sangat memasak bahkan aku sangat malas memasak..tp mengenangkan bulan puasa ni ak menjadi fulltime housesister dengan keadaan adik beradik yg ditinggalkan oleh ibubapa demi mencari sesuap rezki bg kami adik beradik dan tanggungjawab sebagai seorang 'KAKLONG' so tpksa la ak hadap di dapur..and then bila cik azni berkongpu didapur inilah hasilnye....

first day puasa nila hasilnye...TOMYAM POKTEK, TELO DADAR, KAILAN IKAN MASIN, TEMPOYAK, IKAN CENCARU SUMBAT KELAPA, SAMBAL BILIS seta ulam ulaman...


Puasa ke2 pulak nila hasilnye: Bawal berasa rasa, BendiRadishCarrot bersambal, Terubuk Goreng n fresh timun

Puasa ke4: Ayam Goreng Berempah, Asam Pedas Terubuk dan Kang Kong Goreng Belacan
lepas tu aku terpksa berpuasa di Melaka jdnye tiada lg kongfu di dapur....hukhuk...tp semalam balik berbuka n maklang koling soh buka dirumahnye..etceli ye dah soh sekian lama tp mengenangkan weekdays kan adik2 aku susah la tadika budak dok blk lambat jek so kami pergi ler serang rumahnye semalam...so the hasil was.... 




Tomyam Steamboat

LaiciKang terkangkang..hehehee...lain2 gambo terlupa la pulak mau snap..heh!

dan pada harini ak mmg terasa dan sangatlah teringinnye mau makan trifle...so semalam dah siap2 beli barang2 and harini ku terjah dapur mak jemah..eh silap dapur mak aku ler...mahap mak..org gurau2 jek..tehee!


Trifle Meriah Cik Azni Jelita
meriah kan??terlebih buah pulak...hikhik...nak resipi yek??ok jng riso cik azni jelita mmg x kodokut ngn resipinye..so here it is...

Bahan-Bahan:

Mixed Cocktail Fruit
Swiss Roll 2 paket
tepung custard
cucu eh silap susu cair *malas nak delete*
garam
gula
jeli (beli jek yg nona punya)
stoberi
kiwi atau ikut suka anak tekak korang ler...

Cara-cara:

potong kek lapis eh silap kek gulung tu nipis x sangat
then susun atas bekas kaca PYREks korang  (ok bekas kaca jek) rapat rapat ye!
basahkan kek korang dengan air fruit cocktail tu sikit2 jek ..
pastu masak custard (3sudu custard setin susucair halftin air garam secubit gula 3scoop)
tuang custard yg dah likat keatas susunan kek korang tu..
then letak ler fruit coktail tu kat atas ye
pastu korang sejukkan lam peti ais bukan peti simpanan
pastu korang masak ler jeli ikut arahan kat belakang kotak tu
pastu agk2 dah mcm rata tu korang pour jek the jeli atas trifle tu..
susun atur leklok ikut kekretipan korang....mcm aku???huh!

SELAMAT MENCHOBA...

teaser 2

baby blue+pink

Well eventhough aku ni x creative but i love to do it all by myself..cantik atau tdk hasil wa redho sebab hasil tgn sdr! ahakz! tgh bz skang dengan D.I.Y nye hantaran...we'll see how it turn to be k?doakan ler hasilnye x menghampakan pihak yg akan menerima...
Oh lupalak nk gtau..this hantaran adalah untuk my one step closer ceremony dan as usual ak mmg suka keje2 las minit ni..heheehe..semakin dekat hari semakin ak rasa mcm banyak lak benda yg ak x wt lg...uwaaaaaaa *BigCry*
Published with Blogger-droid v2.0.6

What A Day...


First time kena berpuasa kat melaka this year...dahla dok sengsorang kat banglo ni..mmg berderau mak jemah rasanya...ada pulak bunyik cicak mutant yg maha hebat..mmg ak masuk jek dlm umah lantas menempatkan diri dalam bilik si AJAD dan terus kunci...sumpah gua haus malam td tp demi mengenangkan pelbagai bunyik yg mengasyikkan so gua tahan...makanya arini gua puasa tanpa sahur!!heh! dasar penakut...

ok point entry utk arini bkn nk citer pasal tahap penakutnye si jelita AZNI..tetapi mahu ceritakan berita2 yg didengari untuk hari ini...

bermula dng called from paksu cakap MLS have to stick around dng gaji yg ye mtk...which mean i guess yesterday interview was successful???hakhak..siyes talk..yesterday was the frst time ever aku nampak muka MLS yg sgt2 frust..6 years being together not even once muka ye sestress and sefrustrated mcm smlm..*klaka pun ada* ;-)

my MLS if u happen to read this, there is just a thing i wanna say to u "I am proud of you and you really did a good job back then but like I said if it wasnt yours it wasnt but if it destined together then insyaAllah, Allah helps. So having this good news be proud of yourself and be a thankful person to whomever might concern and its include me as well *ahaks*..terima kasih dengan Allah s.w.t sebab memberikan rezeki yg x disangka sangka"

ye walaupun itu bukan untuk saya tapi sy tetap gembira sebab Allah s.w.t mempermudahkan segala galanya sekiranya niat kita baik..dan ye tanpa berselindung aku WNA disini ingin mengakui yg bahawasanya AKU NAK KAWIN!!!sebab niat tu la kot..Allah memberi jalan seluas2nye...thank you Allah...

tapi tetiba ada pulak berita sadis..pergi ke micet nk anta mini project then tetiba finance cakap aku kena settlekan tuition fees..gilak ah...rupa2nye kes yg ak defered aritu so MARA x tanggung dah...ok malas mau pk panjang kontek kak wati and she asked me utk jumpa ye this monday...so we'll se how....

tetapi just now received an email from one of Mara's staff 

"Sukacita dimaklumkan bahawa anda adalah salah seorang yang terpilih untuk mengikuti Program Conversion Siswazah MARA sempena Seminar Usahawan Siswazah Siri 1/2012 yang telah diadakan pada 03hb Mac 2012 yang lalu."

EPIC!!!baru jek brita x bp best dr MARA tetiba dpt blk berita menggembirakan dr pihak yg sama..so aku definitely called today was a BLESS!!!

nothing could make my day more perfect but this relaxing pix..how i hope to gigle gigling and have a blessful holiday here in semporna!!

Malaysia Have It All | Cameron Highlands

yes..yes.. i know aku x update2 pun citer kt Turkey..one sweet day aku akn citer..lately ni sangatlah malas mau menaip..sibuk dok menaip lab report n asignment jek...*ayat kaber*...ni pn tergerak hati sebab dok usha blog makndak aku dok gebang wang pasal kemen helen ni..ceh ye igt ye sorg jek ada gambo2 sentaphatimakjenab???wa pun ada la...:-) ibarat katanya gambar2 dari samseng nota wa lagi high pixel tau..*oh sangat berlagak*...

di suatu malam yang indah tetiba wa dapat kol dari mak jenab eh silap dari makndak wa ngajak ke kemen helen ni di hujung minggu itu...wa roger2 maklang ajak sekali tp apakan daya beliau tdk dpt mengikuti pengembaraan upin dan ipin ini.....so roger kembali mkndak and we decided to go secara gamble cos there is no hotel room available on that weekend menurut kata mak yong tersebut...tapi ada aku kesah???

sampai umah aku tukar kereta nek keta ayah kesayangan *thank you ayah cos left ur car on that week* so bersama2 adik2 kesayangan yg ditinggalkan ibu bapa demi mencari sesuap nasi mengharapkan kasih sayang makcik2 terdekat, akumakndakpakndakaleesyaammarbayinayuboi n adik aku bergerak menuju puncak...
malas mau bebel2 tah pape u guys GenJet the photos dari si samseng....

after checked in kitorg JJCM and that M stand for minum..hehe...di Bharat Tea Plantation..

rembang senja 

menantikan tuan tuan puteris bersiap

sesi ilmu alam oleh ummi

memperkenalkan rose kepada aleesya "umah kita yg ada daun bunga lalang jek dik"

konon nak fresh sangat kn???anything fresh can beats this???

mmg lps kau, kau dan kau jek kan nk bergambar

ok kaklong kat sini pulak...

oh keterujaan makndak di ladang stoberi ni and yes u shud hide behind them next time la makndak

azni di alam fantasi..
sedang berangan2 ler untuk memiliki green house di umah sendiri yg dipenuhi dng bunga bungaan yg harum mewangi setaman *dalam hati ada taman* seandainyela aku dapat mencipta taman rose aku sendiri nescaya pasti bengkak hati2 mak jenab sekelian...huahuahuahau...

stoberi with whipped cream + honey

homemade stoberi eskrem

mokna yg tecepit oleh dayangan dugongan


next time kena amik camni ler makndak oit....



oh mmg ler sgt kuat berangan masuk disini



bunga kaler turquoise wa cakap lu...mana mau carik???

makndak aku panggil bunga siti zabedah sian makcik bedah dapat nama..tp this is hydrangea..

awesome view

gigi sama la dik..




azni vs zombie

another awesomeness view!




snow white yg x cantik...

last but not least hasil tankapan yg katanya tahan 2 thn!!!kepala bandang dia la thn 2 thn!! 2 hari jek dah layu semuanye pun!!so hati2 ler yek kalo jumpa minah yg kata rose kering dah diawet thn 2 thn!!ye jual this thing kat pasar malam brinchang nu ha!!!urghhh stress jek aku ni ha!!!