-->

Daisypath - Anniversary

things that make my day

well done with the most unwanted killer subject CHEMICAL ENGINEERING THERMODYNAMICS....even hanya 3 soklan jek tp ak redha...dah itu jek yg ak termampu...cuba untuk menggembirakan hati dengan pergi menonton HAPPY FEET 2, but i just donno..is it because of me or that movie just cant make my day???think mighta be the first factors!!no worries guys that movie was awesome its just that the timing x sesuai...

then ditambah lak dng berita yg mcm x senang duduk..tp nk wt camne..kena redha gk...

and then as usualgaduh..gaduh dan gaduh lagi...sampai bila da???

malas mau cerita yg x best tu..so we put aside all those sadstories and bring forward the things that make my day...

just got a call from my ayah..owh betapa terharunya aku bergelar anak kpd WAN A.R. AZIZAN..bertanyakan perihal paper tadi...and how he try to make my day after i was telling him that the paper was s#%k!!!and yes..he is my daddy...everything gonna be find..its just the colors of the wind...usaha sudah n now time for tawakal..and aku yg memang mencari masa dan ketika yg sesuai untuk menghamburkan air mata terus menderu deru macam air paip air mata keluar...oh ayah..how will i survive without u...cant imagine life without u!!!and plus he is not in a good shape himself da skang ni...ayah pun dah selalu xsihat...even bila dpn kitorg macam xde pape jek..tp mk slalu cerita yg ayah dok ngadu sakit2 dh skang ni..Ya ALLAH ko kurniakanlah kesejahteraan hidup ke atas kedua ibu bapaku, kesihatan yang berpanjangan dan murahkanlah rezeki mereka Ya ALLAH dalam membesarkan kami lima beradik ini Ya ALLAH...

and masa aku menjawab paper td, emakku n adikku dirumah membacakan yaasin dalam memudahkan urusanku semasa menghadapi exam pg td..betapa jasa kalian aku bawa sampai mati...family,even there are millions of it nothings compared to OUR FAMILY!!!even aku ni bknlah merupakan insan yg terbaik tapi aku pastinya akn berusaha untuk menjadi anak yg terbaik bagi kedua ibubapaku..tiada yg dapat mengganti kehadiran kalian dalam hidupku..stranger stays stranger!!!family always matters!!!

come we frame it all semua dosa dosa kita kpd kedua org tua kita, who knows hidup kita yg selalu dull ni adalah disebabkan kederhakaan kita kpd kedua ibubapa kita...istigfar dan beristighfarlah kerana barangsiapa yang pernah sinis melihat kedua org tuanya atau kata katanya yg sering mengguris hatinya (well i admit i had!!) atau yg jarang sekali mendoakan mereka, percayalah bahawa anak yang derhaka itu siksanya akan didahulukan didunia ini...

and this is for the most important persons in my life...AYAH & EMAK


Ya Allah
Rendahkanlah suaraku bagi mereka
Perindahlah ucapanku di depan mereka
Lunakkanlah watakku terhadap mereka dan
Lembutkan hatiku untuk mereka

Ya Allah,
Berilah mereka balasan yang sebaik-baiknya,
atas didikan mereka padaku dan
Pahala yang besar atas kesayangan yang mereka limpahkan padaku,
peliharalah mereka sebagaimana mereka memeliharaku.

Ya Allah,
Apa saja gangguan yang telah mereka rasakan
atau kesusahan yang mereka deritakan kerana aku
atau hilangnya sesuatu hak mereka kerana perbuatanku
jadikanlah itu semua penyebab susutnya dosa-dosa mereka
dan bertambahnya pahala kebaikan mereka dengan perkenan-Mu ya Allah
hanya Engkaulah yang berhak membalas kejahatan dengan kebaikan berlipat ganda.

Ya Allah,
Bila magfirah-Mu telah mencapai mereka sebelumku,
Izinkanlah mereka memberi syafa'at untukku.
Tetapi jika sebaliknya,
maka izinkanlah aku memberi syafa'at untuk mereka,
sehingga kami semua berkumpul bersama
dengan santunan-Mu di tempat kediaman yang dinaungi kemulian-Mu,
ampunan-Mu serta rahmat-Mu... .
Sesungguhnya Engkaulah yang memiliki Kurnia Maha Agung,
serta anugerah yang tak berakhir
dan Engkaulah yang Maha Pengasih diantara semua pengasih.
Amin Ya Rabbul Alamin..

ayah..emak ampunkanlah segala dosa dosa kaklong selama ini..

No comments:

Post a Comment