-->

Daisypath - Anniversary

kenapa terlalu prejudis dengan yahudi???

wooo..wait a sec..aku bknnye nk cari gado or whatsoever u wanna called when u read the title..aku cuma terpanggil untuk menyuarakan isi hatiku ini bilamana kecoh kejap aritu tentang starbucks haram..i am a big no caffeine person yek..so aku bknnye nk backup starbucks cos without starbucks aku masih boleh melepaskan keinginan tekak aku dengan aneka smoothies from mum's kitchen..hehehe..

recently JAKIM sudah mengesahkan starbucks ni HALAL yek..so shud be no issue dah pasal haram halal nye benda ni..ianya mudah..yang HALAL itu JELAS dan yang HARAM itu pun JELAS..cumanye ada la pulak serbanistas*pjm ayat obeblog* yg terlalu ekstrem kononnye dng ISLAM(oh i am totally not against ISLAM) kata..xkisah r halal pun tapi kan starbucks tu kan yahudi..walawey...cakap pakai otak sikit bro..jng jd dungupiang sangat... give ur brain something to work on!!!

and yg aku perasan mereka yg comment cakap2 pasal yahudi ni mereka yg kaki rokok..eh bkn kaki yg merokok..salah bahasa pulak...mereka yg comment mengenai yahudi ini adalah perokok tegar..so u can shut ur mouth up!!

unsur yahudi tu lebih hebat lagi dalam masyarakat kita tapi si serbanistas serbanistas ni yg kononnye anti jews ni xpulak nak cakap banyak kn??yg nk dikecohkan benda yg bkn sentiasa kita nampak pun...yang nyata unsur yahudi macam ROKOK yg korg2 si serbanistas ni dok isap xnak lak korg kecoh kn??setiap satu batang rokok yg dihisap itu ada saham kat puak yahudi tau dak??mana nak pi cari kilang rokok yg bukan yahudi punyer??u tell me...

pastu xnak citer lak..yahudi letak bola sebijik jek kt tengah padang..70ribu melayu islam x sembahyang kat stadium shah alam tu..oh mungkin ada segelintir yg g sembahyang tp ak boleh ckp not more than 1/3 dari jumlah penonton kn??da sesapa nk bangkang pakai facts x?ok tu baru yg kt stadium x masuk yg dok melagha depan tv kat umah kat kedai mamak lagi..

pastu kalo korang still nk go on boycotting yahudinye barang go ahead..aku xkisah...gi la boycott..

  1. jangan naik kereta/motor or any other vehicles sebabnye yg invent benda ni yahudi..
  2. jangan guna lampu xkisahlah apa jenis lampu pn sebab yg invent pn yahudi...
  3. jng buka laptop/pc yg korang tengah hadap skang tu sebab tu pun yahudi yg invent...
  4. jng guna internet sebab tu pun yahudi yg invent...
  5. jng guna hanphone/telephone sebab tu pn yahudi yg invent..
eh kalo nk kira banyak lagi ni yg yahudi invent..so macam banyak giler ler bendanye yg korg xleh guna kalo nk against the jews ni...so come on..nk against the jews ni banyak lagi cara lain...xperlu kita nk membodohkan diri dng mengelakkan segala yg yahudi invent utk kemudahan sendiri gak...kalo korang xtau...mari aku nak citer..

sejak kristian ni kalah dalam perang salib yg last tu, time tu under king apa ntah nama,sebelum ye mati ye bg wasiat yg ditulis dng emas di LONDON (oh maafkan ak kalo ini auta aku amik dr source di internet).katanye kpd semua pemimpin2 kristian yg telah ditranslatekan "harini kita kalah sebab kita lakukan kesilapan yg besar yakni kita berperang dengan tentera islam menggunakan pedang,bkn dengan akidah yg ada pd mereka.sebab tu yeorg boleh menang walaupun 30ribu jek tentera yeorg dengan 300 ribu tentera kita.mereka tetap menang sebab mereka(org islam) berperang kerana nak mati tapi kita(org kristian) perang untuk hidup.jadinye kita kena tukar strategi.melancarkan peperangn ideologi,fahaman dan budaya keatas org Islam"

and wasiat ye ni berjaya dilaksanakan selepas itu dengan tumbangnye kerajaan islam andalusia yg paling agung di tangan kristian diikuti beberapa kejatuhan kerajaan islam yg lain di tangan kristian..

jadi bagi memenangi kembali peperangan ideologi ini kita pun kena bijak, pandai berfikir menggunakan akal bkn nafsu bkn perasaan untuk menghadapi peperangan ini..ibarat kata org api lawan api makanye dot dot dot..makanye lu pikirlah sendiri...

~w.o.r.l.d.p.e.a.c.e~

5 comments:

  1. yeayyy....still cn drink starbuck...my DARK MOCHA here i come...^^

    ReplyDelete
  2. yeay ... sy betul2 setuju sangat dengan awk !! terlalu setuju (100x)....

    ReplyDelete
  3. maaf saye tidak setuju.. ade beberapa perkara yg saye kurang setuju.. saye bkn nk bergaduh dgn kamu cume ingin memberitahu :)
    setiap ape yg kite beli dari starbucks, hasil jualan itu akan disalurkan kpd rejim zionis.. duit itulah yg dorg buat utk membunuh saudara kite di sane :( .. bende ni kite semua nampak tapi semua buat tak tahu.. kite yg membeli ade syer membunuh.. maaf jika saye keterlaluan berkata macamtu.. kite dah tahu yg saluran duit starbucks itu, tapi kite masih menyokong mereka.. :( kasihanilah mereka2 yg terbunuh di palestine itu..

    *Ya Allah, kau kuatkanlah semangat pejuang2 palestine itu..amin..*

    dzulhazry@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Dear mr cengekrangcipot...i appreciated ur opinion..stp org ada pendapat masing2 n sy xkn kata ur pendapat salah sbb kita hidup demokratik.stp org berhak memberikan pandangan...mcm sy ckp bg memerangi pihak jews ni kita kena guna akal fikiran..hehehe..btw thx baca my writing...

    ReplyDelete