-->

Daisypath - Anniversary

~C.r.a.d.l.e.b.a.b.y.P.a.r.t.2~

this time entry is the sequel for the last one...yekla tgh ak sdp2 at menghupdate the blog tetiba jek blogger wt hal xleh nk upload pix!!haisy xsng kak limah dik..so mari kita GenJet kn lg gambo2 seterusnyer yer nemos sekalian...
seronoknye aleesya ni..alhamdullillah ye xde wt perangai 3000 mcm ibarat kata umminye...tenang jek ye dlm endoi nye..
tengah tercengang2 sebab biasanye lain ummiku nye lullaby song..ni len pulak bunyinye..np bunyi mcm ramai sgt ni?apa mereka sdg lakukan???
ummi yg sedang mengayunkan endoi aleesya takut enjin 3000 mcm berbunyi....
aleesya's dayang yg turut berkhidmat mengendoikan...
barisan marhabanah marhabanah semua..eh sori suka2 aku jek sebut marhabanah...kang maksud len baru padan muka aku..barisan marhaban disebelah pagi..mengalunkan zikir2 memuji ALLAH dan RASUL..mudah2an dpt didengari si aleesya ni...
alemakkkk..camno nk dengar dagho oi...wake up dear..jng tido..tp disebabkan kemerduan suara2 org marhaban tu..alhamdullillah si aleesya ni baik jek...very good khalifah on that day...all praised are due to ALLAH....
sebelum upacara memotong jambul ummi n ayah is taking the baby mengelilingi para marhaban tersebut(alamak ak xtau r org marhaban ni kita panggil apa) sebanyak 3kali kalo x salah aku ler..apa simboliknye dont ask me...yela aku sendiri pun pelik cos as far as i know tawaf kt mekah pn sebanyak 7kali so i dunno the symbolic of 3kali pusing tu....

then upacara memotong jambul oleh tok sebelah apak eh...flower yg kt scissor tu lom pape dh tercabut dek penangan ketua marhaban tu...haish..ganas sgt ler makcik...
the greatest mother in the whole world(my mom) pun x melepaskan peluang mencukur jambol dak aleesya ni.cuma ak jek x berpeluang...yela photographer on that day kn..so mmg xde mknanye r..
adikku aishah cum pemberi doorgift dr tuan umah kpd para marhaban
ni si gedik lagi sorg yg control AYU nak mampos memberikan buah tangan dr tuan umah.
dh dpt buah tgn apa lagi..mari kita melantak...jom kita usha apa yg disediakan tuan umah utk perut2 kita semua pd hari tersebut....
ini ler dia antara santapan pd ari tersebut..ada sebahagian lg di meja lain..sebab konon kata meja yg ni utk lauk2 bandar..lauk2 kampung kena dok kt meja len..tp yg ak tgok lauk kg tu tersangatlah lakunye....cuma yg agk kurengs sikit the sambal belacan...alahai...kalo x mmg bertrip2 ak ngangkut pinggan..but better than nothing r kn...
bila dah suma sibuk melantak kat luo it is our photoshoot time..apalagi menggunakan camera x semahal mana tu aku pun memetik2 jek r..yela kata pun xyah pakai filem..so ketik2 jek r yek...che' abdul hakim ni xnk melepaskan peluang utk bergambar bersama his latest cousin..pandai lak ye kali ni xwat muka ben10 ye tu..if not puas ak nyuroh..'hakim pls smile naturally'(hehehe)
mbak ersi pun xnk melepaskan bergambar bersama2 ank didiknye selama sebulan itu..she was behind the scene people yg banyak menguruskan all the niche of aleesya ni ha...so wajibla mengabadikan a photo on that day....
adik bongsuku yg x melepaskan peluang...
yg ni lagi best..dtg2 trus soh snap pix ye...hai la maklangku....
pempuan ni mmg giler bergambor..lepas kau kau..lepas kau..kau jek....
cukupla smpi disini..for aleesya..kak long doakan supaya menjadi di kalangan ank2 yg solehah yg boleh diharapkan oleh ummi dan ayah serta tdk mengahampakan harapan abg sulongmu...sesungguhnye ummi n ayah telah memberikan yg terbaik utk aleesya...dan mudah2han aleesya akan memberikan yg lebih baik utk ummi n ayah serta abg ammar...

~a.d.i.o.s~

4 comments:

  1. sob sob.. ayat last tu sungguh mengharukan ku... thanks my dear, next time event nampaknya ko lerrr yg jadik pix woman tetap horrrr

    ReplyDelete
  2. spelling error. *mengahampakan* degree level ke. hahahahah! no tacing2 okeh

    ReplyDelete
  3. opsie sori la yek ayu...nk tacing2 lebey lak..kalo dok puji mcm x best jek..ngn ko jek r ak nk gurau2 kasar...
    makndak:next event tu apa ye?da lg ke yg best2?i sedia berkhidmat...
    damea:cait..ak mmg sj wt typo2..mmg stp entry pn da typo..baru stylooo...ahahahah~

    ReplyDelete