-->

Daisypath - Anniversary

neraka bagi kucing

aku tau aku dah outdated utk update citer psl petknode~neraka bagi kucing ni..tp apakan daya aku baru jek tau..well for those yg dh tau citer wat2 jek r yg xtau ek..yg lom tahu n baru nk tahu mcm aku mari sini rapat2 baca tulisan aku untuk kaliini..

yes aku admit ak bknnye penggemar kucing and pernah time zmn sekolah aku benci ngn manusia yg suka sakat aku menggunakan binatang ni..siap ltk dlm laci meja aku..so aku apalagi time tu terus menjerit menjatuhkan meja dan otoman taro eh silap otomatik air mata kua..hahaha..pathetic kn??sesapa yg kenal aku time tu knows how my act bila berdepan dng binatang kesukaan nabi dan isterinye ni...

pastu one fine day ayah aku membantu menyelamatkan anak kucing yg terjatuh dr atap umh jiran sebelah jalan...mengamuk sakan ler memarahi ibu kucing yg beranak kat atap ni..after gave some treatment, that cat mmg xleh berenggang langsung dari umah aku.mungkin terhutang budi kot..then aku menamakannye MOMO..sebab color bulu ye yg colorful sampaikan nampak mcm lukisan bdk2 yg coMOt makanye terjadiklah nama itu...dan dari detik itu ler aku mula memberanikan diri dng kucing..tapi hanya berani dengan MOMO jek..sebabnye she is the very good cat i've ever met!!siyes xtipu..bayangkan time ye da anak2 kita leh lek2 jek amik anak ye tnpa ye berbunyi ek pn..pas2 boleh lak kalo time mkn tu ye mengalah bg kt anak2 ye lu..dah abis ank ye mkn baru r ye pergi mkn..and yg plg best MOMO pandai pilih laki..sebab tu r anak ye sumanye mix persian..sebab bapaknye pure persian..hikhik...

eh cop kat sini aku bkn nk cter psl kucing aku tapi yg aku nk citer ni pasal one of the boarding cat place yg sialan xde hati perut punyer owner!!..even aku bkn cat lovers tp siyes aku xpernah kot tergamak buat dekat kucing macam apa yg mereka claim as cat lover did!!let me tell u the story behind neraka kucing ni..

dengan ayat mukadimah dr setiap website mereka mereka

The Malaysian cat boarding center run by cat lovers that provides 24/7 good care for your cat while you are away.

mereka adalah PETKNODE iaitu cat boarding center yg terletak di damansara damai PJ..dng harga spt tertera di bawah xdela murah mana sampai ko boleh xbg sedikit shelter for them!!hellLuLah..duit yg owner kucing bayar tu ko buat apa??giler kejam btol..


lepas tu time owner cat returned over diorg discovered that their pets had been abandoned for nine straight days without having any food or water and what comes worst is the cats were covered in their own waste!!urghhhh..13ekor dijumpai mati time rescued days and many more are missing..and it is believed almost 100 cats are missing. yang menjadi persoalannye sekarang kenapa tiada tindakan yg diambil ke atas owner petknode tu??sebab yg menjadi mangsa adalah binatang?sebab tu ke?WTH is happening?where is our law??oh yeah..our law only covered for human being jek..yela bayangkan bunuh kucing dengan sengaja hukumannye hanyalah RM400 jek..mmg xde nilai lgsg nyawa binatang ni..hey kemon...kalo kita manusia yg x jaga kebajikan they all sapa lg yg nk diharapkan?sampai ati korg wat kucing kucing camni kan...










kucing2 ni semuanye amanah untuk korg jaga..tp tgoklah cara korg carry the amanah?u guys as a muslim sepatutnye dah tau apa dosa akibat menganiaya binatang ni..sampai ati kn wat camni skali..eish ak nk letak gmbr kucing yg dijumpai mati pn xsampai ati..mmg truk sangat keadaan kucing tu..


kekejaman mereka samapai menganiaya binatang sehingga tahap gaban cenggini..celakalah kamu manusia yg berhati binatang!!!

mereka sudah mohon maaf....


even mereka mtk maaf, personally aku sendiri terpikir untuk membahaskan, kalo dah tau ada kekangan modal n x cukup tenaga kerja kenapa sampai 300 ekor kucing amik utk boarding service?at the very 1st place u guys have to evaluate all those thing before proceed dng bisnes ni..n kekangan modal apa kalo dh sampai 300 ekor org ltk utk boarding service??mereka ltk bknnye dlm masa sehari..sah2 ler kena byr deposit..so duit deposit tu x cukup ke wat beli makan minum kucing2 ni??agak2 ler..then kalo xde tenaga kerja u guys sendiri kena sacrifice sebab korang dah amik amanah dari tuan mereka..pikul amanah yg diberi tu leklok..jng sekadar melepas batuk di tangga...lembu dipegang pada tali manusia dipegang pada janji..tapi kalo jnji xleh tepati manusia apa mcm ni??u guys dealing in bisnes yg melibatkan nyawa bkn boleh buat main2..even nyawa binatang but still makhluk ciptaan tuhan yang maha esa..

so tolonglah.pada mereka2 yg lain yg telah,sedang mahupun merancang untuk bisnes boarding pets service ni pls..pls..pls...consider all those factors involved!!!i am one of millions animals lover is begging u guys to provide a good service..xperlu layanan 5bintang cukup sekadar kebajikan mereka ni terjaga...

~a.d.i.o.s~


4 comments:

  1. pejam mate mase tengok pixa kucing2 tu ))':
    oke walaupon kita serupa x meminati kucing tapi ada perasaan kesian ));

    ReplyDelete
  2. bahalol + bangang = tu je gambaran yg sesuai untuk org2 ney..tp tu la negara kita kan cume ade "law" untuk manusia je...even negara islam..sbb setahu aku negara islam ney meliputi segala bentuk kejadian di bumi ..so is dad negara islam???

    ReplyDelete
  3. yes..we're proud of being islamic country tp kita juga merupakan pembekal babi terbesar di asia tenggara ni...dr situ kita dh npk islmic kita takat mana...

    ReplyDelete