-->

Daisypath - Anniversary

6% prepaid tax???

hellLuLah...6% tax for prepaid?well even ak menggunakan postpaid berkurun lama tapi aku tetap membangkang tindakan ni...wah..pasni kerajaan malaysia merupakan kerajaan paling kaya sebab serba serbi nk tax...gosh..the rich get richer the poor get poorer...tapi boleh ak tau idea sapa yg lahap sangat ni??dekat SINI xde gitau pun sapanye idea...

before ni kenaikan 1% tax dari 5% ke 6% dalam gomen tax utk food&beverages services tidak dikobakan kepada rakyat jelata sekelian..tau2 jek naik..sebegitu jua la kenaikan minyak..kiranye skang ni gomen kita ni sedang merahsiakan segala bentuk kenaikan harga dengan menyediakan hiburan terlampau supaya rakyat jelata lupa dng segala macam kenaikan itu...

mujur masih ada segelintir rakyat yg alert dng segala kenaikan ni..tp as a rakyat apa kuasa yg kita ada???ckp lebih2 kang ISA dok usha jeling manja jek...bila demo lak lagi haru kena tangkap sumbat terus...so what to do..MALAYSIAN harus redhooo jek yek...apa saja tindakan gomen adalah untuk kebaikan kita bersama bukan untuk kebaikan golongan atasan...uhukhuk...

kalo diamik kira tahun, sepatutnye PRU 13 haruslah diadakan pada thn 2011 selepas mengambil kiraan 4thn dari 2008..tp apa yg terjadi adalah PRU kita mungkin akan diadakan pd 2012 nnt..wah ini sudah melebihi jangkauan tahun ni..tapi kenapa bnda ni terjadi ek??oh pening..ada agenda tersembunyi ke?kenapa PRU13 xleh wat thn ni ek??apapun xboleh...adoi...

jadi MALAYSIAN kita yg menentukan siapa pucuk pimpinan..ya..ya..ya..even ada unsur2 kurang bersih n adil dlm PRU tp xpe la...teruskan usaha kita mencari pucuk pimpinan yg terbaik supaya perkara perkara yg dirahsiakan bkn lagi rahsia...pilihan di tangan anda...

~a.d.i.o.s~

2 comments:

  1. sakit ati naik tax.. b4 dis mmg 5% tax tp x nek harga pown.. niyh nak naik hrga.. mhal wooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pasniyh memasing gune surat.. haha

    kerajaan malaysia mmg akan bertambah kaya, makin byk ler org miskin.. >.<

    ReplyDelete
  2. tu ler..tax manjang sekarang ni..ingatkan subsidi myk kurang tax pn leh r kurangkn..eh ini bertambah lak lagi ada..pastu nnt sure2da r program hiburan yg besar2ran diadakan demi menutup kelakuan menaikkan tax ni...

    ReplyDelete