-->

Daisypath - Anniversary

bullshitting me with MLM???

aku rasa mungkin aku pernah cakap and ada org yg terlepas pandang perkara ni...AKU BENCI MLM or nama panjangnye MULTI LEVEL MARKETING..it is a BIG NO for me k??mmg aku meluat dng bisnes camni..xkisah r..either it is involving product or service...

serius kalo nk soh beli product yg rasa2 mcm reasonable jek reganye aku leh gak terima..ini siap pksa2 jadi downline xleh handle tu..pas2 sibuk ler dok show off pyramid system yg mmg sah2 haram di sisi islam..siap cakap g bknnye susah nk dpt duit..ko cr 2 3 org bwh ko pastu yg bwh ko pn dpt 2 3 org lg pastu yg bwh bwh ko cr 2 3 org lagi n blah blah blah...sampai biler der?ingat senang nk cr yg bwh2 ko tu...ko pn aku tgok separa mati kehulu hilir promoting MLM tu demi mencari seorg downline..aduyai..

yang lagi xleh blah siap citer psl masa depan tu..erk..konon boleh settle semua utang2 loan dng bank, boleh beli BMW cash, bayar banglo pun cash..pendek kata xde benda yg ko akn berhutang lagi..perghh jaminan ko mmg membuai perasaan manusia2 sejagat sekelian..and yg mana dungupiang dungupiang tu sure r dng bodoh lahapnye join...but its ok for me..ko nk join ko join jek r..tp tolong jng ajak aku!!TOLONG JANGAN AJAK AKU!!!

yes memang xdapat dinafikan, 9/10 rzki datangnye dari bisnes..tp kemon r..tgok ler bisnes tu camne dowh..kejayaan xkan dtg secara bergolek dog...ianya mestilah diiringi dng usaha yg setimpal!!kalo kejayaan boleh datang bergolek anjing camtu surenye r xde manusia miskin hina dalam dunia ni..kan?kan?

and korang rasa dengan susah payah korang cari downline tu maknanye korg pun dh berusaha sgt2 ler tu??orait then..show me hows ur progress..mau juga melihat kwn2 berjaya..and if korang berjaya dont worry i wont bugging u at that time pun..bahkan i am proud of u..

so kalo korg still nk berbisnes MLM ni..go ahead..i wont stop u guys doing it..cumanye tolong jng libatkan aku dng semua benda2 crappy ni..kalo perlu begging yes i am begging u guys jng kenalkan aku dng MLM or kalo telinga korang tahan nk kena kutuk depan2 u guys boleh kenalkan..tp kalo agk2 korg mmg bkn jenis boleh thn kena kutuk maki hina just keep going with whatever things u doing tanpa melibatkan aku..do i make mysef clear now??

MLM IS A BIG NO FOR AZNI AZIZAN!!!

~a.d.i.o.s~

2 comments:

  1. siyes sy setuju dng awk...kalau la dia cakap dng MLM ney semua boleh kaya kenapa "upline" x pergi cari org2 yg btol2 miskin ade kat mesia ney then bg modal permulaan kalau dia tu dh memang btol2 yakin dengan produk diorang...pastu suke2 paksa org untuk join sampai ikut depan pagar rumah ... WTF !!!

    ReplyDelete
  2. itu la pasalnye..mmg xleh blah r..g cr yg btol2 memerlukan...

    ReplyDelete