-->

Daisypath - Anniversary

A.N.i.t.e.I.n.M.a.l.a.c.c.a

Life at Malacca mmg sumpah susah nak jadi boring..
it is boring if u havent had a penny in ur pocket and no transport though..
i cant hardly denied as the tagline VISIT MALACCA MEANS VISIT MALAYSIA..
it is 100% agreeable!!!well by me...
so last weekend as my luv xde di bumi melaka terchenta ni..
panjang la kakiku melangkah bersama teman serumah DILA..
setelah keboringan yg teramat ditinggalkan ber2..
kami pun decide utk visit MALACCA...heheeh
fyi kalo kt negeri melaka ni mmg jika sebut MELAKA its mean bandar MELAKA
as if their capital city name MELAKA bukan alor gajah yek..
ktorg start menggerakkan diri in the evening cos kami planning to go to JONKER WALK


rupa bentuk ketika kaki melangkah kua dr umah di mana mekap masih steady..(oh tolonglah abaikan cik jerawat di mukaku itu)


bertemankan si dila n berkakikan kancilnye la kami mengGAGAhkan diri ke bandar MELAKA..
hanya the two of us yek memandangkan housemates len got their own agenda...


sekadar gambar hiasan yang membuktikan we ols sampai di JONKER WALK..yeehhaaa~
model yg xbegitu nk ikhlas tp telah dipaksa oleh amber..hahaah...sori dila...
yela kang kalo aku hambik gambau sendirik org kata kang byk sgt entertheprame..
so let it be sumone else..aite??
so we ols pun jenjalan jenjalan and 1st gerai yg kami singgah adalah....


ye nemos kedai jual spec dan itu adalah model amatur kita yek..
just after i snapped this pix baru we ols perasan sign tersebut..
hehhee..sori ye tuan punye kedai..x perasan r...
lenkali letak bsr sikit baru sy boleh nampak..hehehehe
pergi mampus ngn ko la..kecoh!!ada aku kisah???
helloooo this is JONKER WALK a place for photographer..come on...
just a small booth and ur demands is too much lao ban!!!
berbalik pada cerita JONKER WALK ini disini u gals can find lot of things in here such as...


1)fridge magnetics and so many more household accessories including those rare one..



2) subang subangan yg berbagai rupa bentuk pd harga yg sgt cannot be denying!!juga gals accessories yg len2...

eh banyak lagi la..tp nye ak just snap this 2 pix jek...then jln punye jln ak termasuklah di satu kawasan yg i've never been before ever since i came to JONKER WALK..


it is JONKER WALK HERITAGE PARK and mari kita selongkar apa yg ada dlm this world heritage park yg btol2 WORLD punyer...



oh ada gajah besi..apa lagi yek yg ada???


eh eh..lembu tembaga pun ada???wow...lagi..lagi....


oh ada copper dragon r siap pegang mutiara naga dragonball lagi...wow..kagumnye saya...
lagi??apa lagi ada kt JONKER WALK ni??


dah dah le tu..ak pn penat kot jln kt sini...repeat again its JALAN..yea mmg jalan sahaja
diketika wallet cuma dibayangi dengan beberp notes merah shj...so at that nite mmg org ramai giler..its mighta be cos of school break kot..so loads of peeps ambushing JONKER WALK..
eventho my wallet digenangi only a few red notes i myself managed to had a blast dinner ever(ala sedey x amik pn gmbr)Hajah Mona Assam Pedas yg kat Kota Laksamana tu..mmg kaw r ASAM PEDAS DAGING TETEL ditemani nasi putih and for greatest companion telo masin sebelah n sayur kobis/toge grg...and airnye teh o ais limo..and for dila's dinner just only the ikan parang jek...last but not least yg paling mahal ak spent on that nite is..


tadaaaa....the earrings r..x nyempat2 ak trus put on the earrings dlm keta gk..amacm?stylo tu..
this only cost me RM1 for each earrings n trust me i do have another 5 which make it all together 6 pair for only rm5!!sori yg len ak x snap pn gmbr nye...
yeay dan ak nekad utk kembali mendapatkan those earrings yg sgt comel n murah...heheh..
oh lupalak sila abaikan muka model yg x semenggah mana tu..yg penting disitu adalah subang tersebut yek..yeay..
and i'm definitely will going there again!!!

2 comments:

  1. serius best harus nak pergi :)

    ReplyDelete
  2. erm lebih menarik kalo da duit..mcm2 brg2 leh beli..tp tu r bila wit xbp nk da makanye earring yg sehinggit 1 pn lyn...hahahha~

    ReplyDelete