-->

Daisypath - Anniversary

pre D.I.Y housewarming

oh sangatlah kekok bilamana penulis yg agak lama tdk menemukan jari jemari yg comel dan runcing milik penulis ini dengan keyboardnye dalam menulis new n3 berkaitan dengan her own private life kn..yela nemos oi biasanya kn penulis kopi pasta dari source2 di internet (cakap jek la FB) so kali pusingan ini penulis ingin mengajak semua nemos di luar sana bagi menyelongkar whats new with her life recently...

kalo nk citer yg bln2 sebelumnya mmg x la kan..so lets start with the latest xtvt of hers ok?iaitu pengalaman beliau dalam menjayakan program pre D.I.Y house warming atau lebih tepat lagi 'memagar' rumah..WTH memagar ni??pagar rumah roboh ke??ke mmg beli2 developer lupa nak letak pagar??oh no..no..no...'memagar' sesebuah rumah baru dari makhluk2 yg x tercapai dek akalmu yek...

before go further aku pun x penah cite psl umah baru ni kan??

so awal thn ni bilamana kapasiti rumah tdk mampu lagi menampung jumlah student so aku pun decide untuk move ke rumah lain..searching punya search terjumpa la this house...

kenapa saya suka rumah saya???kerana rumahku syurgaku....


disebabkan aku ini sebenarnya ingin menyewa sahajekkkk (der wa mau kawin jugak) so berlaku la perbincangan yg hangat dimana the owner xnak bagi sewa...and then ak ni yg mmg dh sangap nak cari rumah sgt..yela sian anak2 aku kt tadika kn sampai ada parents sound kata ventilation is poor padahalnya time ko tgok tu time bdk berkumpul kt bwh..bdk kumpul kt bwh bknnye 24hr..aduyai..ok cut it out..kang xpsl lak...

by hook or by crook i have to have this house!!and then pendek citer dongeng rumah ni dibeli dengan harga RM390,000 atas tangan org means i have to paid 10% sebab bank xkn bg full loan kalo beli ats tgn org..and after 5% payment made (wa x mampu nk bayar one wrap 10%) owner bg kunci cos ak ckp kt ye ak kena ASAP move in..so bln 2 aritu kami pn masuk ler...tp baru semalam 8/3/2012 buat pagar memagar ni...

so acara diketuai oleh ustazah jue (my own teachers) yg mmg dh biasa wt di bantu oleh teacher mira dan diikuti rapat oleh teacher nana, teacher aween, teacher faizah and of cos teacher yg cantik lagi jelita teacher azni...teacher2 len x leh join disebabkan masalah teknikal...aku ni mmg dugaan btol r kan..demi menjayakan program ini sanggup ak menolak rezki makcik aku yg nak belanja ikan bakar di Muara (jng tanya aku muara mana)....

program yg bermula pada jam 11.30 malam jumaat 8/3/2012 dan berakhir pada 2.30am... yg amik masa lama sangat bukan apa..kami kena bahagi 41x bacaan yaasin untuk 6 rg teacher..so betol r ckp atuk2 aku yg terdahulu the more the merrier sebab kalo makin ramai makin sikit la bacaan nye..so dengnan hanya 6 org shj yg terlibat malan td makanya kami kena baca yaasin sebanyak 7x seorg dan ada setengah2 ayat tu kena diulang sebanyak 21x,16x dan 14x setiap bacaan..memula nana cakap 10 min jek utk satu bacaan sebab yeorg biasa baca yaasin ngn bdk2 10min jek..tp ha kau mmg x r 10min jek kn...huhuhu....nak habiskan 7x bacaan tu mmg ler hazab sengsara..sebab apa?sebabnye terpksa melawan syaitan yg direjam yg bergayut2 ditubir mata memasing...stp kali abis jek mmg masing2 akan cuba membuat iklan yg tersendiri bagi menghilangkan rasa mengantuk itu...der kol 1 2 pagi baca yaasin mmg r ngantuk..tp cuba ajk karok...oh setan mmg banyak!!!dengan tadahan air hujan malam jumaat serta tadahan air jamban  toilet dalam umah tu sendiri diletakkan di tengah2 bulatan antara kami berenam dan situasinye haruslah semua lampu pn dibuka kn???jng cakap besar der, suma pun pempuan even 2 org dari kami iaitu jue n mira dah biasa handle case2 unidentified ni (histeria ler) langkah berjaga2 masih diambil kira kerana masing2 pempuan....so malas nk ckp banyak korg genjet kn ajek gmbr2 dibwh ni...

and the event begin

once after the yaasin recitation finished so the air tadahan hujan pn  direnjis di setiap sudut dinding rumah                
sampai dalam bilik air pun la...

jangan lupa di tangga

pintu dapur juga

tdk ketinggalan dinding lua rumah

disebabkan keadaan semak yg tdk mengizinkan utk merenjis leklok makanya dicampak kn saja air itu...ketika ini jam menunjukkan 2.30 am




and alhamdulillah usaha kami malam tadi berjalan dengan lancar tanpa mendapat gangguan oleh mana2 pihak yg tdk diingini...terima kasih yg x terhingga kepada semua teachers yg menjayakan program malam td..nnt mtk claim ngn boss korg yek..hehehehee

~a.d.i.o.s~











No comments:

Post a Comment