-->

Daisypath - Anniversary

JJCM | Madam Kwan's

oh sangat lama rasanya x hupload muka sendiri dalam blog sendiri..as mentioned earlier bila dh gumuk nak amik gamba pun x hengen...huahuahua..sila ler menjamu mata dengan pipi pau habibi..ini mujo pose senget sikit ni..xde ler nampak kecomelan ak sgt..ini gambar terbaik setelah 40x shoot....

and because of its being a long time since my last update about food, disini aku inginlah berkongsi pengalaman terbaru..hikhik..xde r terbaru sgt..tp previously time pergi sini blog pn xde n hp pn x canggih mana..so xde ler ko nk hangkut kua hp amik gambo sume ni kan...tp skang bila teknology mengatasi segalanya..sampaikan blog pn hupdate kot hp jek so ini ler yg terjadi...

ari apa ntah aku pergi Kay El menemani si MLS ambik lappy kt asus centre di low yat, and disebabkan kami ni yg sgtlah jarang turun Kay El untuk berdating makanya tdklah kami ketahui dimana port yg bahek untuk makan...perut yg mmg xdiisi dr pg saja kosongkan sebab tau akn dibelanja mula berkeroncong bila jam sudah melepasi jam 3pm..and we ols ni biasa dating kat area damansara jek so mmg haram jadah r kn nk tau port2 kt Kay El mkn yg best2..jdnya ak pn dng penuh confident ajk r MLS ke KLCC yela kan xkn la semata nk mkn g sampai PJ blk...mmg xde maknanya la...so heading to KLCC with my navigation system..GPS campak bagi hanjing makan...

melepasi butik2 dlm KLCC terasa diri ini kerdil sangat..oh butik LV sangatlah mengujakan hati untuk masuk tp apakan daya penjaga pintu pun pakai blazer coat bagai..mmg xde maknanye la..maka kaki melayan puak ke Salvatore Ferragamo..dayyum...nafsuku digoda...and then pejam mata ckp kt MLS food area normally kt level atas..jadinya dng itu kami trus dan trus naik tangga bergerak itu..MLS di ketika itu rasa mcm nk tutup mata aku dng kain hitam or yg penutup mata kuda tu supaya ak hanya nampak di depan sahaja tdk di sebelah kiri dan kanan yg menggamit belaian jiwa..lalu kt BVLGARI tgokkn cincin ye..ok trus tgn ak disentap..maka jln la ak menuju puncak..tgk2 restaurant kt situ last skali Madam Kwan's menggamit selera..jd GenJet the photos!!


sudu n garpu yg besar gabak x hengat



x ler heran nau sampai ice lemon tea pn nk snap tp sbb nk  gtau bahawanya korg kena curahkan the things dlm white jug tu kalo korg bkn penghidap kencing manis n of cos korg kena squeeze the lemon using th espoon given for the lemonade taste or else ibaratnya korg minum air teh cina. oh air berharga RM8.90

makanan aku ~ Nasi Lemak Madam Kwan's served with half cut boiled egg, 2 pieces chicken rendang, 2 slices fresh (when i said fresh its fresh) cucumber, anchovy or should i called it as onion sambal??bawang sekilo der!!stress!! and a pinch of prawn floss...cost me RM16.90!! 
His Menu~ Nasi Bujori as what being spelled in the menu or we called it as Nasi Bukhari jek...served with quarter chicken drumstick, half cut boiled egg, one piece of prawn sambal and about two spoon of meat rendang...cost him RM22.90..
sambal petai with 6 counted prawn in there jugak kaya dng bawang sekilo petai yg mmg uncountable r kan..n yg penting petai fresh cost RM25.90...
TERBAIK..yg ni mmg ak rasa paling worth money spent!!Banana Fritters with 2 scoop vanilla ice cream. RM11.90..

and for my desser, Sago Gula Melaka..oh mmg sedap ok....


despite of their dessert, ak rasa sekadar korg nk mkn ns lemak ayam, baiklah pergi kat kedai MakCik depan Naning tu ha..bar RM3.50 siap ngn telor goreng lagi..rasa pn jauh berbaloi baloi r!!and that nasi bujori tu kalo kt area PJ lauk yg lagi heaven ngn teluq rebuih sebijik lagi depa kasi baru kena RM11...sambal udang petai tu ak xtau apa yg mahal sangat..udang 6 ekoq ja cheq..aduyai pun..tp yela upah yeorg buang kulit udang siap kan..hehee...ibarat kata MLS mereka yg mkn kt sini adalah mereka yg kononya claimed geli nak makan mamak n having duit yg banyak...cumanya kalo ada org banjer ak lagi mmg aku mau lagi..hahhaa...sebab apa??sebab their dessert for sure!!!BANANA FRITTERS im craving for more!!

~a.d.i.os~





2 comments:

  1. MLS tu stand for My Love Sajad ke?hihi.. i agk je..

    ReplyDelete
  2. yerp..pandai pun..tp rasanya yg entry awal2 dh gtau..hehehe....

    ReplyDelete