-->

Daisypath - Anniversary

cloudy doomy day...

dan musim pembelajaran pun bermula last monday 16/01/2012...oh crap WTH is happening sampai aku lupa utk wish my sister birthday early morning tu..then xpe la..aku igt nk wish tgh mlm tu..thought that she still awaken..but yela org di alam pre pekerjaan kn...so haruslah menidurkan diri dng cepatnye...but whatever it is aku sempat wish..hukhuk...

and disebabkan aku x dapat register semester awal..so i missed a few classes..and mmg unexpected r kn clas boleh stat on the first week!!but yeah its happened!!n i missed it!!shite~

dan pada ari isnin tu jugak ler kehulu kehilir aku menyetelkan segala2nye...dah la dng tadikanya xde tukang masak..tukang masak balik bercuti so terpaksa la akulah kuli akulah bos..well its ok aku berpegang pada BUKAN SENANG NAK SENANG n BUKAN SUSAH NAK SUSAH....dari Krubong aku berulang ke alor gajah...habis masak ak shoot ke micet directly igtkan boleh r setle sekali x setle gk masuk sampai ari ni rabu 18/01/2012 baru settle...

yang happynya aku dapat voucher buku 1M bernilai RM200..and i was like sangat2 suka dengan kerajaan...aik??huhuhu.....

tapi masuk jek ari ke 2 lagi yakni on past tuesday ak dah mula rasa badan lain mcm...tekak dah rasa sempit2 mcm ada benda terlekat jek kat anak tekak kn...pastu pejam2 mata dah panas2..oh man..bahana bila menjadi STUDENT and at the same time runnning a BUSINESS...i mean a real bisnes r kan...bkn online bisnes tu...

so ari ni suara dah menghilang dan menjadi sgt2sexy...dan stp kali bersuara mesti rasa sakit tekak yg teramat..owh disaster sore throat!!!sakit tu xkisah la aku menggunakan high note ke or low note ke..sakit beb...tp lebih sakit bila ada manusia yg buat P*l*t di saat kita ni kesakitan...and at this moment aku dah pun DEMAM...gabungan terbaik..CHRONIC SORE THROAT+COUGH+FLU+FEVER...gabungan manthop....

and lebih menyakitkan bila ada manusia mendoakan untuk tadika aku CORRUPT!!!pergh ak igtkan musuh aku jek yg mendoakan mcm tu..xsgka beb aku ngn ko...this is not ur first time ko menyumpah tadika aku!!apa ko mmg nak sgt ke tgok aku ni jatuh miskin??kalo ko lupa lemme remind u that segala perbelanjaan aku dtgnya dr duit tadika ni...and ko pn phm kan keadaan ko sekarang camne kn??well aku bknlah nk berlagak dng apa yg aku ada skang tp aku rasa ak deserve to act as one after all i put my effort on!!and aku berlagak bukan dng harta MAK BAPAK aku yg ko hina tu tp dng HARTA yg aku dapat dr titik peluh aku sendiri!!and setelah apa yg ak bg kt ko dr hasil aku ni,ni yg aku dapt?sumpah seranah ko nk menjatuhkan tadika ak??pergh beb ko mmg C*LA**...

sebenarnya ak x pernah pn terlintas utk berlagak/xkenang budi/lupa daratan and whatsoever yg ko claim tu..tp sebab i need to repay for everything u did early!!!ko dah macam2 kata kat aku and pastu ko nk pjm wit aku lak?thats it r beb...enuf with enuf...had tired with u!!!

bila dipikir2 balik asik2 aku jek yg bertolak ansur ngn orang n ini termasuklah parent di tadika (x semua)....yela bila ak asking for a holiday siap kol tinggi2 suara sound marah2 aku nak tutup..pastu kol marah2 aku lagi sebab bdk2 aku terlalu ramai dalam satu rumah tu so environment is not conducive for study kn..padahalnye time parent tgok tu pagi2 time bdk berkumpul..and after they got into their own class xde masalah pn masih muat jek and ratio teacher to student is still 1:10...tp bila dah parent sound ceggitu ak pn jd x sdp r kan so carilah another house untuk moving out these kids...and then utk moving out to new place it is not easy and there lots of thing involved..tgok rumah la..dng apa pn xde..kipas xde lampu xde grill pn xde...apa pn xde la...so thats why i asked for an extra CNY holiday tu kan..ala lebih sari jek..and dah inform seminggu awal pn..tp parent ni xnk consider lgsg...ai...apa ni..aku punyalah susah2 cari rumah siap kena beli lagi kot rumah tu (apa igt ak xnak kawin ke?) untuk penempatan ur own kid...tp apa yg aku dapat hanyalah tengkingan dr parent...bising cakap psl ak ni ada daycare..so kalo sekolah nk cuti tu cutilah tp day care kena jalan..amboi kak...kalo camtu sy kena naik yuran ikut rate daycare sebenar la..kami ni ikutkan tadika jek..daycare tu sebab kita ni nak tolong parent..yela most of parents asking for one stop centre kan..tu yg kami bukak daycare pada harga yg sgt murah....and rasanya yuran kami adalah yg terendah compared to other kindy...so sebagaimana kami mengambil berat stp permintaan parent sebegitu jugalah yg kami harapkan dari parent...ok stop with the kindy...

tu belum kira lagi dng unexpected things yg datangnya dr competitor yg sebumbung!!aduyai..xpasal2 ko wat fitnah kn?punyelah ko nak menjatuhkn tadika aku...tp ak xpernah nk burukkan ko..disebabkan ko suka memburukkan aku that is why dalam ur rotten heart tu ko keep on thinking i do the same!!come on...sedangkan tadika aku sendiri kadang2 x terjaga nikan pulak ak nk sibuk campur urusan tadika org lain..once again...enuf with enuf...i've dealt it with ur disgraceful attitude more than 3 yrs and if ever happen one more time aku mmg xkan teragak2 untuk amik tindakan yg sewajarnya..so stop  badmouthing me!!!or u bear with all the consequences!!


3 comments:

  1. Sabar la mekk.. Allah sentiasa bersama orang yang teraniaya. Hanya Allah yang akan membalas setiap perbuatan jahat manusia itu nnt. SABAR~ Be strong girlz..

    Eh, bila nak kawin tu?? teettt.. huhu ;p

    ReplyDelete
  2. sabar2,,nanti tak sembuh kang sakit tekak tu.. :) *tetibe nak cakap karoke jom.. :P (ayt yg k.azni gune tyme suha demam n xde sore :P )

    ReplyDelete
  3. eyda:tu r nasib masih ada secebis keimanan yg boleh watkan diriku ini bersabar...oh pasal kahwin npk gayanya kena postponer r..duit abis utk rumah baru...huhuhu

    Nasuha:ces...karoke eh?mmg terbaik r....

    ReplyDelete