-->

Daisypath - Anniversary

ketentuan tuhan

ajal,jodoh dan pertemuan itu semua adalah kuasaNya yg Maha Esa..as a human kita hanya mampu merancang for a better life tp Tuhan yg akan menentukan segalanya...dunia hanyalah a pit stop for us dalam perlumbaan hidup..one sweet memorable day kita pasti akn menamatkan perlumbaan ini utk berjumpa denganNya seperti yg kita janjikan...bekalan kita pada masa itu hanyalan amal soleh yg kita buat sepanjang perlumbaan di dunia..

just now went to bandar baru salak tinggi utk attend my frens funeral..setelah almost 3month di ward, jam 10 pagi tadi tangga; 6 january 2012 hari jumaat, dia menghembuskan nafas terakhirnya..no wonder...

around june last year, she did ask me to become her bridesmaid..wedding supposed on november lepas la kan..so she ask me to find red dress cos her wedding theme is red..ak pn time tu mcm bz giler...x la beli lg..n then bila dah dkt2 time her wed ak tgu r call from her..yela nk dpt confirmation..tp xjugak kol2...so asking a few frens yg maybe ada simpan her phone no cos ak try get thru her maxis no..not available dah..tp xde sorg pn yg ada no ye...and i was like maybe she doesnt want me as her bridesmaid kn..so xpe la..tp still xdpt her wedding card padahalnye tgl lg  seminggu jek..

and still try searching for her number..hampa...so xpe la..mungkin she just forget me kan...a lil bit dissapointed tp apa nk dikata org x ajk so kita xboleh r nk tersua sua..tapi semua tu hanyalah bisikan syaitan terhadap aku...setelah sekian lama trying hard cari no ye..pagi td get a call from syawaliah cakap awin admitted icu for almost 2 month and it doesnt take an hour for the second call kata awin meninggal...

ok ak masih x percaya lagi..even dpn mata ak sendiri td she lying down ats tikar dlm masjid setelah dikapankan oleh bebrp org yg diamanahkan...and by looking at her body mmg sgt menginsafkan aku..she so thin..eventho that kain kapan dah 7 lapis stilll obviously boleh tgk how thin she was!!!its like looking at my late cousin arwah hazim yg berusia 7thn..and how come she,girl yg i kenal satu masa dulu seorg yg berisi boleh menjadi sekurus itu...she suffered long time enuf..imagine 3 bln without eating...hanya terdampar comma di atas katil...

berbicara dengan kakak dia, katanya arwah hanya batuk2 jek pd mulanya...so went to the hospital utk amik ubat and after amik ubat tu ye kata x slesa n trus she collapse...and doctor suspect ada kuman dalam batuknye..erm....2 or 3 days before her big day!!!poor my fren....she eagerly waiting for the wedding...yela eager x eager dr bln jun dh booking ak as her bridesmaid kn...ya ALLAH awin...kalaulah dpt ak ceritakan masalah masalah yg awin hadapi sepanjang hidupnya yg pernah diceritakan kpdku...

walau apapun, yg pergi tetap pergi....semoga arwah ditempatkan bersama mereka2 yg diredhai oleh Allah s.w.t..and for my dear awin, our memory last forever....aku syg ko sgt2 dan bersemadilah ko dng tenang....

~al fatihah~

3 comments:

  1. aku pun ada received msg from syawaliah..unable to reply td coz hp probs...sad to hear that

    ReplyDelete
  2. awin kwn ko yg pnah ko cite kt aku dulu2 tu ke?
    al-fatihah

    ReplyDelete
  3. nadz:tu r tekejut kot..baru planning nk lwt kt hosp....
    nadia:yerp that the one...btw blog ko ak xleh masuk cos need an invitation...

    ReplyDelete