-->

Daisypath - Anniversary

Istanbul Aku Datang

finally tergerak hati utk menyambung entry pasal TURKIYE..oh the spelling is so turks ok??memang kalo malaysian spell TURKI english spell TURKEY but Turks people spell it as TURKIYE..so aku ikut their mother tongue la yek...

menjejakkan kaki di Ataturk epot *mereka sangat menyanjung MKA* kami kemudiannya disambut oleh hotel staff..it is not hotel actually kami duduk di ANATOLIA suite something like apartment as if they got dapur to cook, one family room and two single bed kat living hall tu..so ya..it is apartment...bebel panjang2 pun boring so let make it more interesting with all the pixs!!GenJet yek..
Sunrise at Abu Dhabi seawl 4.30am!bright n EARLY!
Welcome to Abu Dhabi...midnite nearby airport!and their cab was the AUDI man!

Etihad HQ

sesampainya di Ataturk Airport..



papehal pun draw duit dulu

First Tulips captured!mula2 masuk jek town dia aku bagaikan manusia jakun!Tulips was everywhere and it gave spectacular view for a person from what surrounding her was a Palm Tree only!*terlalu excited sampai lupa tuka mode snap pix ni*

so this is where we stay for about 2weeks..tengok lua mmg haram jek..tp dalaman...well Turks mmg pntingkan inside rather than outside!
nilah dalamannye...
now we up to the hill!hahhaa...masa meneroka!jalan dekat2 jek sebab jet lag lg ni!
adikku di fatih belediyesi park...

belakang tula hagia sofya yang sangat terkenal tu!*sidebabbergambar*

gambar-gambar di bawah ni adalah hidangan dinner kami utk malam pertama kami disana...kami makan pada jam 10pm masa Turkiye bermaksud jam 3am di Malaysia!so just imagine bg jam 3 pg makan..mmg x kemana la kan...heh!peringatan dont judge a food by its look!urghh frustrated tau!heh!

Turkish Delight as a desert

ni pun turkish delight gak

ini pun sama Turkish Delight yg bapaklah manisnya!

ni makanan adik chicken chop Turkish style order by adikku

ni lak kebab special ye..

ni mix kebab

ni order by Mis Azni Jelita...ok ceritanya ak tgok table sebelah *pempuan yg pastinya* makan benda ni dng sangat2 menyelerakan..so i thot mmg best r...tanpa tanya daging apakah itu!sekali bila dapat...ha kau!mg rasa ketiak haring kambing!ak hanya mampu habiskan 3 ketul dan yg lain terbiar tdk terusik!fail!EPIC FAIL!

ni lak kira macam appetizer r..ayahcik aku jek makan dng penuh seleranya...

ini adalah delima juice yg mmg sangat2 hawawawawa rasa delimanya!yela kalo dah press skali ngn bijik2 delima ngn kulit2 kan...mmg sedap sangatla rasanya...
banyak lagi cerita sebenarnya..so mksudnya to be continue la yek...hehehehe

2 comments:

  1. waaaahhhh...ko da smpi istanbul?? lau honeymoon sana best x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bln 4 aritu dah..baru nk hupdate jek..hehehe...honeymoon sana?mmg sangat awesome!nak2 kalo dapt pegi pamukkale!mmg best giler!

      Delete