-->

Daisypath - Anniversary

the most deadly boring novel~Miss Pisau Cukur by Siti Nur Dhuha

Recently or lg tepat baru arini aku mula membaca novel melayu yg real boring nak mati wasted time punya novel tajuk Miss Pisau Cukur nukilan oleh Siti Nur Dhuha. And for ur info normally aku akan habiskn juga novel xksah camne x masuk akal skalipun that novel. Tp not for this novel yg mmg aumpah dari awal bacaan lg ak dh rasa ngarut...


Kulit nak gah pinkish..igtkn sama r ngn movie pisau cukur yg dilakonkn oleh maya karin n fazura tu..sekali ha kau dari awl lg dh rasa something wrong somewhere...for me the author ni adalah bdk2 yg just finished her SPM exam tu yg imaginasi totally out of box! Ni kalah imaginasi alexander potter...


It is not a malay novel r kalo hero dlm novel tu x hensem n kaya tp agak2 r dik...bwk lamborghini gelardo pastu racing guna mazda rx8 mmg kaya giler...pastu adik hero leh lak mtk duit bkn ribu2 jek tp ratus ribu for every 2 weeks!oh kaya giler...are those rich guy really exist?nak gak sorg...huhu..


Pastu yg heroin digambarkn sbg seorg gadis yg x cantik with scars here n there tp boleh lak si hero yg konon 30thn dh hidup tanpa pempuan tepikat becos of her being miss pisau cukur?xcantik,mata duitan tp lelaki suka?ok mmg xlojik!


Other malay novels pn mmg r menggambarkn perkara yg serupa tp msh dlm keadaan logic yg boleh diterima akal..


Mmg sgt membosankan from the very beginning and record for myself ak x mampu utk habiskan bacaan for this novel real bored!


Published with Blogger-droid v2.0.4

10 comments:

  1. aku pun ada baca dan aku perasan yang novelis ada buat ala2 korea sikit. ada sesetengah ayat yang diguna memang tak masuk akal, terserlah kebudak - budak kan.

    ReplyDelete
  2. ko dpt habiskn x buku ni?sbb mmg gila x masuk akal punya cte ni...

    ReplyDelete
  3. kalau tak suke, bagi lah buku ni pada saya. Teringin nk beli tp tk jumpe ah buku ni kt kedai. Puas mencari hmm.

    ReplyDelete
  4. i thought i was the only one who think that this novel is full of crap! agreed with you, the most boring novel i've ever read! i just fell in love with the cover and i was hoping it better be good but naaaaah~ i just wasted my RM 22.90! addition to that, how come the publisher (Buku Prima) approved it to be published when there's a lot of grammatical error like "I know who are you Ku Afnan Zakirin!" page 446 oh my! it should be "I KNOW WHO YOU ARE!!" and yes, what happened to her sister Ku Ain? and her real mother? and Bad? SOO DISAPPOINTING! the story line is not logic at all! i wouldn't want to purchase any more novels written by this Siti Nur Dhuha girl ever!!!

    ReplyDelete
  5. Oh i mmg xabiskan pn my reading...so never notice psl kewujudan his real mother..hehehe..

    ReplyDelete
  6. Didn't expect you'd publish my comment. hehe. i love your blog by the way! keep on writing & sharing! :)

    ReplyDelete
  7. No biggie dear :-) btw thank you for ur interest..nothing much pn blog ni..agak2 rajin baru ada new entry...hehhe

    ReplyDelete
  8. Setujuuu !!first time i dgr org xsuka SND..biasa sume ckp novel dia best gila n whteva..yg pelik bila dia adlh author yg plg femes dr buku prima after siti rosmizah..i pernah bg comment dkt fb buku prima sdri n rmi yg xsetujuu dgn i n ckp writings SND bgus..honestly,cite2 dia mmg xlogik yg klu i baca pun bt i rsa nak gelak sensorg je..ada satu novel ni bila heroin tu study dkt oxford tp xtau mengira tolak tambah pun..i was like 'whattt?'..just bcos dia kaya doesnt mean blh main msk je oxford..lolll

    ReplyDelete
    Replies
    1. best giler?erm...lol! well biasa r kan bila dh fanatic mmg apa saja kritikan xleh terima eventhough it was meant for good!novel apa yg u baca tu pasal heroin oxford?oh my!mmg mengarut sangat!hahhaha

      Delete