-->

Daisypath - Anniversary

kenduri dan semua yg tertinggal

bersesuaian dengan tajuk N3 ni ak nk kasik upload suma2 yg ak lom upload bermula dng misi aku ke penang menaiki flight fireflyz dan balik juga menggunakan perkhidmatan yg sama..well aku mcm dah jatuh chenta pulak ngn fireflyz ni..oh tetiba mood utk jadi cabin crew membuak buak kembali..teheee o_O..ye nemos semua aku pernah mengimpikan kerjaya di langit biru kerana aku mmg sukakan cabaran n i love to look great!!o_-...dan mmg tdk menghampakan krn percubaan pertama ku ketika berusia 18 thn berjaya tetapi offer dari MAS terpaksa ku tolak sebab ingin meneruskan pengajian di peringkat diploma..seandainya that offer before aku reg MICET sure thing aku pergi...masih belum melupakan impian sejak kecil jadi aku pergi pulak interview Singapore Airlines (SIA)sejurus habis diploma and aku berjaya tp disebabkan posting di Singapore tpksa aku melupakan..huhuhuh..T_T..big cry for that sebab aku mmg mendambakan wang yg berbondong sbg SIA crew...cubaan terakhir utk bergelar pramugari yg jelita sudah semestinya la dng Air Asia..pergi sekadar mencuba nasib n x sgka berjaya tp tpksa melepaskannya sebab aku dah sambung degree...me??frustrated ok!!telling u what, among those 3 interviews SIA interview was the hardest n toughest at that time!!imagine i am the only malay girl in the 50++ selected candidates and another one indian girl, the others was chinese...tp siyes cakap bila aku memiliki cita2 tersebut makanya aku berusaha dengan sangat kerasnya mengekalkan berat max 54kg..but then skang ni bila impian tinggal kenangan i was like havng no intention utk menjaga badan n hasilnya????tadaaa.......

ye nemos berat aku kini sedang mula berjinak dengan angka 7!!!dan jng tgk lelebih kat pipi pau aku itu!!
so berbalik pada n3 yg spatutnya ak crita, pada hari jumaat lps flight ak dari subang 5.40pm so ayu,mak n awa anta ler ak ke SUBANG SKYPARK (those yg lom tahu terminal 3 dah ditukarkan namanya ke subang skypark)..

seat aku yg btol2 sebelah kipas n time ni palotak aku mula r berkira kalola kipas ni tercabut tahan ke x besi sebelah ni..hikhik..mmg x snonoh kan palotak ak ni...eish..

sampai kt epot penang yg under construction tu si PJC punya tuan aka ahkak ahjad yg gojes amik ler ak...malas nk citer panjang korg GenJet jek r gambar di bawah

 kami yg merasmikan dulu pelamin malam tu..n thx god ada gbar ni sebab malam tu umahnye dinaiki air so utk mengelakkan kejadian yg x diingini makanya pelamin ni nye kapet2 suma diselamatkan ler...

ha..nampak x betapa aku nak jd heroin citre musang berjanggut tu...kena asingkan batu bata dari kacang hijau ni..sungguh hazab ok!!

kerajinan aku berterusan sampai ke pagi tu..dah nama pun gotong royong makanya segala kelengkapan terpaksa dilakukan sendiri termasukalah mengemop pinggan mangkuk cawan ni..

lepas usaha membersihkan rumah tibalah masa untuk aku menjelitakan diri yg sedia ada jelita ni..nak lawan pengantimmm katakan...

ni ler the bride yg sebenarnya..she totally gojes..and she the younger sister of ajad...

hasil kerja tangan aku yg jelita ni...

the dais..simple yet nice!!

pengapit yg terkepit....

Add caption
kalo dah pengantin cantik kan...

so after the wedding aku rushing lak nk balik..actually flight is at 7.30 pm tp disebabkan ak ni yg lom check in..got no printer la so how??terpksa r mtk budi baik ajad terchenta curik masa anta ak kejap...after check in still got plenty of time so roger si cantik adilah to pick me up beli buah tangan dari penang n sempat r kami melahap char kuey tiaw!!yeehaa...me?likey -_O..lenkali banjer i pulak ye dila..tp frust cos got no pix together gether la..hanya sempat snap ini jek....
mana nk cari gerai melayu ada chopstik bhai??lu gtau wa!!hanya di penang...n yes, the char kuey tiaw mmg berbaloi baloi..hanya berharga RM3.50 korang boleh dapatkan kat belakang mydin tu jek...*lepaih ni bang, cek datang situ bg discount yek??hehheh

 eventho my day there was short but it was fun, with the kenduri and the charkeuy tiaw n also the jeruk thank pada semua yg terlibat...
this time my seta wasnt beside the kipas dah..fuh lega....and apa yg best the copilot of this flight FY 2250(kalo x silap) mmg sangat hensem ok!!rupanya masih ada future pilot yg hensem...hahaha...ye walaupun the capain half bald tp copilot hensem so ak x kisah..sempat kan aku mengusha???hahahahaha
end of 1 chapter
*********************************************************************************




6 comments:

  1. azni... i was actually quite frustrated also when you rejected the SIA offer but there's always something better that HE has planned for you... kami takut kamu terjebak dlm aktiviti tak baper bermoral sebenonya ngehngeh

    ReplyDelete
  2. eh kenapa la suma org pun fikirkan bnda x elok ttg cabin crew??erm...i have to make an N3 for cabin crew interview so that no one ever misjudge the job...huhuhu

    ReplyDelete
  3. Akak, boleh tak bagi tips for SIA cabin crew interview? Kita macam nak pergi this saturday (21 july 2012). Hehe macam takut pulak sbb ramai cakap susah nak lepas sebab dorang sgt strict :( hope you can reply. thanks :)

    ReplyDelete
  4. first thing first is it walk in or only selected candidates?sebab kalo selected candidates n u r malay chances adalah sangat2 tinggi..hikhik..tp kalo walk in just try ur best sebab bila walk in mmg ramai malay yg akn attend so u have to work hard dear..and then first impression penting, if possible pergi pakai kebaya sebab thats what their uniform was kan?so ye nak tengok figure kita dlm kebaya..and then u have to always put a smile since ur first walk into there..try to greet nearby candidates sebab kita sebenarnya dinilai dr awal kita masuk register so jng sombong and lokek senyum...senyum jek...smile is everything...be prepared dng soklan dr yeorg n kalo boleh jawab dengan full of confident n jng menampakkan kelemahan diri sendiri..for e.g soklan ye tanya what is ur weakness so jng directly cakap kelemahan cuba jadikan kelemahan tu suatu kekuatan dr sudut pandangn org lain..then masa kebaya testing tu make it as soon as possible time tuka baju tu tp jng lupa rapikan balik rambut and all..sebab as a cabin crew u have to look great all the time even at 4am!!if ada duit lebih go do mani pedi yek..n makeup jng terlalu tebal...rambut kalo boleh sanggul or make sure kemas..gud luck dear!!!

    ReplyDelete
  5. ohh thank you akak! Btw, ni walk in. Wah takut nya esok hehe thanks for the tips :)

    ReplyDelete
  6. No biggie..hehe..gud luck tomorow!btw mmg among 3 airlines airasia,MAS, n SIA it is SIA yg toughest tp one thing for sure they dont bias for e.g time my inteview with MAS n airasia if ada candidate ckp jek rheir mom or whomever related yg keje dng airline tu sure lps to nx stge.tp kalo SIA mmg xde mkna.they really looking forward candidates yg btol2 deserve. N jng tekejut thre some candidates yg kali kebrp pya trial..btw gud luck ye!hope to hear ur gud news!

    P/S: once selected jng lupa lasik tiket free for me!hikhik;-)

    ReplyDelete