-->

Daisypath - Anniversary

Ramadhan as a Wife and Mom To Be

Alhamdulillah...tinggal tak berapa hari jek lagi untuk kita meninggalkan bulan yang penuh barokah ni!sedih rasanya kerana mungkin ini ramadhan terakhir kita...tp sangat menyenangkan kerana untuk tempoh masa ni puasa aku masih penuh!yay!walaupun diganggu dengan muntah2 tapi aku tetap bertahan untuk berpuasa!hikhik...so husband sila standby duit raya ye! :-)

As it was my first ramadhan as a wife and at the same time Mom To Be, ramdhan kalini btol2 mencabar!kalo dulu zaman bujang memang takde maknanyalah hai nak bangun2 sahur ni...tapi disebabkan husband yang memang wajib bangun sahur so kugagahkan jua utk bangun...but then again i always prepared the food earlier, just before went to sleep..so bolehla kunci jam at 4.45am..hikhik...nasib baik gak husband bukan cerewet sangat...aku goreng roti salut telo makan ngan sosej and baked beans pun ye redha...janji bersahur...cumanya tekilan td pagi terlajak...so xsempatla nk bersahur...sedar x sedar dah kol 6.14am..oh man! Dahla husband kena g keje 6.30am..poor u daddy! Tapi he managed to get it in time! Yay!

Ramadhan kalini juga kami banyak save duit dek kerana tekak Mom To Be ni memang refusing all the outside food cooking! Memang nak homecooking jek..buffet ramadhan?erm just not it!memang xde kehengenan langsung hokey! Bagus anak mak ni!hahaha...tapi bila masak jek memang kena stat awal sebab akan berlari2 anak ke bilik air mengeluarkan apa yg boleh dikeluarkan! Kalo kata x masak, dalam sehari tu muntahnya 2 3x jek tp kalo stat masak...mmg infinity!huaaaaaa....sengsara!

So marilah tengok hasil2 Mom To Be di dapur...

Soto ayam yang enak bangat! My first attempt yg sangatlah x mengecewakan..
Ayam kicap untuk bekalan husband yang shift malam..


Bila dah malas, regular dish akn keluar...Lamb Grill

Eh ni bukan azni azizan yang masak...tapi mak kami yang masak..and the gretest Solok Lada was by  the one and only, my Awa!

Kadang kadang bila dah xde idea sangat, Nasi Lemak memang sangat  mengujakan!

And out of nowhere, aku memberanikan diri masak Lontong ngan Kuah Kacang, nasib aku baik  lontong itu mendapat pujian dari husband!yay!

Semoga sempatlah kita berjumpa Ramadhan akan datang...so kepada sanak saudara rakan handai yang pulang ke kampung, SelamatmHari Raya Aidilfitri dan hati hati sepanjang perjalanan tu...for the first time ever, mokcik x beraya kat Bukit Goh...its husband turn...so marilah ikut mokcik pulang beraya di Trolak Selatan...dah boleh jammed sebab takut kekok! Oh dan iya..maaf zahir batin kpd semua!

No comments:

Post a Comment